Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Államterrorizmus

2019. október 30. 13:28 - Szürkenyúl

A terrorizmus az erőszak alkalmazásának vagy az azzal való fenyegetésnek olyan stratégiája, mely félelemkeltés révén meghatározott politikai, ideológiai vagy vallási célokat szándékozik kikényszeríteni. – olvasható a Wikipédián.
Államterrorizmus: amikor az állami vezetés igyekszik belső vagy külső ellenfeleit fegyverrel és egyéb eszközökkel megrémiszteni és így meghátráltatni.

Ez egy nagyon finom megfogalmazás, érdemes tisztázni az „ellenfél” fogalmát. Minden országból lehet ellenfelet kreálni, főleg azokból szokás, amelyiktől gazdasági hasznot lehet remélni! Például van kőolaja, értékes ásványa, stratégiailag fontos helyen van, de az se rossz, ha eltérő vallású, ideológiai berendezkedésű, stb. A belső ellenfél fogalmát úgy hiszem nem szükséges magyarázni. Mindenki ide tartozik, aki nem a kormányzópárt tagja, szimpatizánsa, esetleg haszonélvezője, vagy pénzelője.
Az államok által elkövetett, a terrorizmus ismérveit magukon hordozó cselekményeket gyakran szokás leválasztani a terrorizmus fogalmáról, azokat enyhítő, szépítő módon meghatározni: nemkonvencionális hadviselés, sőt terrorellenes harc, megtorlás, a kormányellenes akciók megakadályozása, háttérbeszorítása, stb.
Visszautalva a terrorizmus definíciójára, a politikai, ideológiai célok mellett jelentős helyet foglalnak el a vallási célok. Igen, ez a vallásterrorizmus, mert hát szép új világunkban már ilyen is van!
A nemzetközi jog sem az államterrorizmus, sem a vallásterrorizmus fogalmát nem ismeri, pedig ezek sokkal veszélyesebbek, mint kistestvéreik! Cseppet sem elhanyagolható tény, hogy sok esetben az államterrorizmus, vagy a vallásterrorizmus szüli az ellentéteket, melyekre gyakran fegyveres ellenállás a válasz. Minek lehetne nevezni az USA, Oroszország, Törökország, Izrael (és sajnos sorolhatnám) fegyveres beavatkozását más országok belügyeibe? Csakis államterrorizmusnak! Mert miért is támad egy ország egy másikra, legtöbb esetben ENSZ felhatalmazás nélkül is? Politikai, ideológiai vagy vallási okokból, mint ahogy a terrorizmus definíciójánál megfogalmazásra került. Itt azonban egy negyedik ok is tetten érhető, mégpedig gazdasági, azaz haszonszerzés a cél.
Sajnos az is megfigyelhető, hogy sok esetben az egyházak összefognak az államokkal. Félreértés ne essék, nem az összefogással van bajom, hanem annak céljával! Nevezetesen ha a szabad vallásgyakorlás korlátozása, állampolgárok félrevezetése, az államhatalom erkölcstelen támogatása a cél. Nem mellesleg az államhatalom és az egyházak összefonódása semmiképpen nem fogadható el. Erre a bűnös összefonódásra legjobb példa hazánk! Egy kormánynak sem feladata az egyházakkal kapcsolatot ápolni, és főleg nem feladata finanszírozni azokat! Főleg nem külhoni egyházakat!
Visszatérve az államterrorizmushoz, hazánkra sajnos ez is nagyon jellemző.
Külső ellenségünk nincs, hiszen kormányfőnk, akinek lehetett már kinyalta a seggét, a többi országgal pedig szövetségben állunk. Államunk számára nem maradt csak a belső ellenség. Az Orbán-kormánynak mindenki ellenség, aki megpróbálja őket megakadályozni a szabad rablásban, mindenki, aki ki akarja teregetni viselt dolgaikat, bűneiket, minden ellenzéki gondolkodású állampolgár. Ezért kell minden (állam)terrorista mellé fegyveres őr, ezért kellett tökig felfegyverezni az Országgyűlési Őrséget, ezért kell a külügyminisztert 50 rendőrnek védeni minden nap, ezért vesznek török páncélozott harci járműveket 3,5 milliárd forintért, ezért kell minden gerinctelen állami vezetőt külön hadseregnek védenie.
A fegyvereken kívül is minden eszközt megragadnak az ország lakosságának megfélemlítésére. Ezt a célt szolgálják a listázások, a médiát felhasználó fenyegetések, a zsarolások. Emlékezzünk, Orbán az utóbbi években több beszédében nyíltan megfenyegette azokat, akik nem állnak mellé, vagy megpróbálják korrupciós ügyeit, mérhetetlen vagyonszerzését nyilvánosságra hozni. Szemrebbenés nélkül megfenyegette azokat is, akik ellenzéki polgármestert próbálnak választani.
Az újságírók elől vagy elmenekülnek, vagy kitiltják őket, vagy mint a parlamentben, kordonnal szűkítik lehetőségeiket. Persze mondhatnánk, fölöslegesen vannak ott, úgysem kapnak választ kérdéseikre.
Olyan MTA elnököt választanak, aki hajlandó megszabadulni a kormányt kritizáló tudósoktól.
A Fidesz frakcióvezetője arról beszél a televízióban, hogy most már lassan indokolt lenne a fizikai erőszak az ellenzéki képviselőkkel szemben.
Gyakorlattá vált az ellenzéki képviselők vegzálása, sok esetben nem riadnak vissza a rendőri intézkedésektől sem.
A mezei állampolgárok szintén meg vannak félemlítve, számtalan dolgozó vesztette el munkáját politikai nézetei miatt, azért nem többen, mert félnek, és inkább kussolnak, a közösségi oldalakon sem mondják el véleményüket.
A közmunkásokat is nyíltan megfenyegetik! Ha nem a Fideszre szavaznak, elvesztik munkájukat és megélhetésüket.
A Miniszterelnöki Kabinetiroda figyelteti az internetet. Egy szolgáltatás e-mailen keresztül riasztást küld minden beállított kulcsszó vagy forrás alapján kiválasztott friss bejegyzésről.
A parlament plenáris ülésein szokássá vált ellenzéki képviselők megbüntetése, kitiltása. Legutóbb Orbán-idézetek felmutatása miatt tiltott ki LMP-seket a házelnök.
Ezek az intézkedések, kommunikációs eszközök, kinyilatkoztatások mind a terror, lelki terror eszközei!
Ma még, akik tehetik, elmenekülnek az országból, az itthon maradtak tűrnek, hallgatnak, de el fog jönni az idő, amikor már nem lesz mitől félni, mert már nem lesz vesztenivalójuk, rá fognak jönni, egy ország nem élhet határain kívül, hogy nincs más választásuk, el kell zavarni az államterroristákat!
Ez törvényszerű! A kérdés csak az, hol van a tűréshatár, mikor telik be az a bizonyos pohár?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5015271242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása