Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Világ proletárjai egyesüljetek!

2019. május 18. 08:33 - Szürkenyúl

Mocskos játék! Orbán és Trump találkozott. Más nem is történt. Illetve mégis! A leghatalmasabb ország elnöke, Trumpli jól megdicsérte Orbánt, a világ legkisebb diktátorát:
"úgy érzem, mintha ikrek volnánk." (stand up comedy)
„jó munkát végez Magyarország biztonságának megőrzésében.”
„A magyar kormányfő szigorú ember, de nagy tisztelet övezi.” – mondta. (Buhahaha)
Hasonlítanak Orbán Viktorral, mivel mindketten kicsit ellentmondásos személyiségek, ami szerinte rendben van - mondta (Az orális irodához méltó kijelentés…)


Ilyen kijelentések nincsenek divatban a nagypolitikában, ilyen baromságokat nem szoktak mondani egymásról vezető államférfiak, ennek különleges oka kell legyen. Van is! Eszembe nem jut azt gondolni, hogy az amerikai elnök komolyan gondolta, amit mondott! A kijelentések oka semmi más nem lehet, mint Orbán erősítése az EP-választások előtt, egyben az EU ellenes erők erősítése is, és egyúttal az Európai Unió gyengítése.
Közben azért, azzal, hogy egy nappal korábban fogadták Márki-Zay Pétert, valamint Kész Zoltánt, az amerikai diplomácia finoman jelezte, tud Orbán viselt dolgairól, de most nem ez a fontos számukra.
Minden kijelentést csakis gazdasági előnyök szerzése vezérel! Ez nem lehet kétséges, mint ahogy az sem, hogy a politikát is a multik tartják kézben, csak az történhet az egész világon, amit a pénz urai akarnak! Nem számít semmi, környezetünk védelme sem, legkevésbé az ember!
Nálunk is ez van, kicsiben. Itt is csak az történhet, ami az oligarchák, nagytőke érdeke! Emlékezzünk, nem érdeke a gyáraknak, hogy megfizessék a dolgozókat, az ország érdeke sincs szemük előtt, inkább hoznak be külföldi olcsó munkaerőt, ukrán, mongol, kínai, közel-keleti, stb. vendégmunkásokat. Ebben az esetben még a migráció sem zavarja őket! Inkább munkásszállókat építenek a külföldről behozott munkavállalóknak, mint bérlakásokat az itthoniaknak. A kormány ebben partner, vajon miért?
Ide pontosan illeszkedik a németek legújabb törekvése, miszerint meg kell alkotni a kereteket az EU-s társországokból, valamint a harmadik országokból származó képzett munkavállalók “irányított és rendezett” bevándorlásához. És mit akar Trump? A bevándorlás „teljesen új” rendszerének bevezetését ígérte csütörtökön. Az amerikai elnök előnyben részesítené a fiatal, képzett, angolul beszélő és állásajánlattal rendelkező bevándorlókat. Nincs ebben semmi új! A legnagyobb gazdasági haszon érdekében ki kell fosztani mindent, és mindenkit! Ily módon őt sem zavarja a migráció!
Az ilyen kijelentések, törekvések erősítik a migrációt, tovább szegényítik a harmadik világot, de többek között Magyarországot is! A nyertesek csak a legfejlettebb országok lehetnek, illetve azon belül is leginkább a nagytőke. Nagy szerepe lehetne az ENSZ-nek, és az EU-nak, egyrészt a migráció megállításában, de legalábbis jelentős mérséklésében, másrészt abban, hogy mindenki saját hazájában találja meg boldogulását. Mondom, lehetne, ha nem lennének ezek a szervezetek is korruptak, illetve nem a pénzvilág irányítaná őket!
Két évvel ezelőtt Hamburgban jártam, amit egy hét alatt láttam, tapasztaltam pont elég volt ahhoz, hogy fölmérjem, a város bevándorlók nélkül nem működne! Az más kérdés, hogy olyan koszos várost már rég nem láttam. Az is igaz, hogy Hamburg már nem „német” város. Tömegközlekedési járművön utazva több migránssal találkoztam, mint némettel, akik gyárakban dolgoznak, azok jobbára bevándorlók, akik kiszolgálják a lakosságot, azok döntő többségben szintén bevándorlók. Mit akarok ezzel mondani? Ez csak a Hamburgiak akaratával történhetett! Egyfelől szükségük volt olcsó munkaerőre, másfelől azokat a munkákat végzik el, amit ők nem akarnak! Egyrészt azért, mert lusták, vagy méltóságon alulinak tartanak munkákat, másrészt azért, mert azokat nem fizetik meg. Ezek után kissé visszás a bevándorlást ellenezni!
A bevándorlók oldaláról nézve is felemás a helyzet. Egyrészt érthető, hogy saját országukon kívül keresnek megélhetést, akkor is, ha szegénység, munkanélküliség elől, akkor is, ha életük forog veszélyben, háború elől menekülnek. Azonban az is világosan látszik, hogy számításukat csak kevesen fogják megtalálni, boldogok is csak igen kevesen lesznek, mert befogadni nem fogják őket, mindenhol csak másodrendű állampolgárok lehetnek. Nem tudnak beilleszkedni gyökeresen eltérő vallásuk, életformájuk miatt, valamint eredeti kultúrájukat hátrahagyva sem élhetnek teljes életet!
Mi hát akkor a megoldás? Sokkal egyszerűbb, mondhatni kézenfekvőbb, mint amilyennek gondoljuk. Csupán az okokat kell megszüntetni! Persze ez nem olyan könnyű, mert vannak, és mindig lesznek ellenérdekeltek is! Lássuk!
A fejlett országoknak nem kellene beavatkozni más országok belügyeibe, rögtön sokkal kevesebb háborús konfliktus lenne, ahonnan menekülnek az emberek, főleg Európa felé.
Abba kéne hagyni a fejlődő, és elmaradott országok szellemi kizsákmányolását, az elmaradott országokat segíteni kellene a gazdasági felzárkózásban, ott kellene munkahelyeket teremteni, ahol a munkaerő van.
Minden munkát meg kellene becsülni, fizetni, még a fizikai munkát is!
Ezekben a pontokban jelentős szerepe lehetne a nemzetközi szervezeteknek, ha alkalmasak lennének rá. Nem azok! Jelenlegi formájukban (szervezeti felépítés, szabályrendszer) sem az ENSZ, sem az EU nem képes a tagállamok érdekeit szolgálni!
Ha Európát nézzük, főleg a volt szocialista országokat, minden pont vonatkozik ránk is, kivéve a fegyveres beavatkozást! Óriási mértékű az elvándorlás, alulfizetett bérmunkát végzünk a multiknak, így nem csoda, hogy a nyugdíjrendszer összeomlóban van. A sztrájktörvények sok esetben lehetetlenné teszik a dolgozók érdekeinek érvényesítését, s ha ez kevés, nem ritkán meg is fenyegetik a dolgozókat!
Lassan ott tartunk, dolgozhatunk életünk végéig, olcsó bérekért, elmaradott orvosi ellátás mellett, közben hatalmas vagyonok keletkeznek.
Ha így megy tovább, hamarosan újra kiadhatjuk a régi jelszót: Világ proletárjai egyesüljetek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6514833118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása