Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Nem KGST

2019. május 10. 08:51 - Szürkenyúl

Egy hír: „Németországnak égető szüksége van a képzett munkavállalókra.”
„A munkaerő utánpótlásában elsősorban a hazai forrásokra és az EU-s társországokból beáramló munkavállalókra kell támaszkodni, de előre látható, hogy ez nem lesz elég a vállalati igények kielégítéséhez, ezért meg kell alkotni a kereteket a harmadik országokból származó képzett munkavállalók “irányított és rendezett” bevándorlásához.”
Mit jelent ez? Az egész világ le van szarva, minden képzett munkás dolgozzon a német gazdaságban, a német emberek jólétéért. Jöhetnek migránsok is, de csak szakemberek, más mindenki dögöljön meg! Ja, és ráadásul ezekért a jól képzett emberekért még fizetnie sem kell! Ki van ez találva!


Ehhez senkinek nincs egy szava sem, az összes európai ország hallgat. Most főleg a volt keleti blokkra gondoltam. Ebben a mi szép új világunkban már természetes, hogy egy ország kifoszt, olcsó munkaerő utánpótlásnak tekint egy másikat. Lassan azt is megérjük, azt is megmondják, milyen szakembereket képezzünk nekik! Gyalázat!
Nézzük a másik oldalról? Nézzük! A magyar gazdaság szintén munkaerőhiánnyal küzd, pont azért, mert a drága pénzen felnevelt, tanított, kiképzett munkásainkat elcsábítják a vezető európai országok, köztük a németek. Lassan már csak képzetlen közmunkás, és a német, koreai, japán, stb., gyárakban dolgozó betanított munkás marad az országban.
Mi is, mint a többi volt szocialista ország is, az Európai Unió tagja vagyunk, azt várnám, hogy az Unió egyformán, minden ország érdekeit képviseli, de nem ezt látom! Pont ellenkezőleg! Mi csak arra kellünk, hogy dolgozzunk a fejlett uniós országok gyáraiban, és vásároljuk termékeiket. Ha már itt tartunk, mi adjuk olcsón áruinkat, ők meg adják a lebutított áruikat ugyanazon az áron, mint náluk. Például a téliszalámi olcsóbb Németországban, mint itthon, emlékezzünk a mosóporok, édességek körüli botrányokra!
Az EU-s támogatásoknál azt preferálják, hogy jobbára életszínvonal javító beruházások valósuljanak meg (kisvasút, térkövezés, kilátók a mezőn, hagy ne soroljam), ehhez persze kell a fogadó ország is, hogy minél ostobább legyen, és belemenjen ebbe a hülye játékba. Fogadókészség az van, és még az is csak alig zavarja az EU-t, hogy az euró milliárdok jelentős részét ellopják! Ha nem így lenne, akkor már régen megalapították volna az uniós ügyészséget, és ráadásul a tagságot tekintve, kötelező jelleggel!
A mi kormányunk sem, mint ahogy a többi kormány sem ébredt még fel, tapsikolunk, ha például egy német multi nálunk épít gyárat, hogy neki dolgozzunk, ha már nem megyünk hozzájuk robotolni. Persze a német bérek töredékéért.
Mi ez, ha nem a magyar nép megalázása?
Ebből a helyzetből nehéz kiutat találni, pláne úgy, hogy Európa vezető országainak, és így az EU-nak sem, nem érdeke a magyar gazdaság erősödése, fejlődése, bármit is hangoztatnak!
A recept nagyon egyszerű, nem kell újat kitalálni, csak azt kellene tenni, amit a fejlett országok tesznek. Nem lopni kell, nem stadionokat, kisvasutat kell építeni, hanem gyárakat, termelő üzemeket, és meg kell fizetni a dolgozókat, hogy ne menjenek külföldre.
A jelenlegi, Unión belüli munkamegosztásnál még a KGST is jobb volt! Ki merem mondani, az Európai Unió nem minden tagállam érdekeit képviseli! Itt lenne az ideje, hogy a fejlődő országok komolyan összefogjanak gazdasági érdekeik érvényesítése érdekében! Európa érdeke is ez lenne!

Addig is míg nem változik semmi, maradunk Csicskaország! A kérdés csak az, meddig?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7114818070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása