Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Kapzsiság

2019. április 30. 12:51 - Szürkenyúl

Miért kell 72 éves életkorig dolgozni?
Miért alacsony a nyugdíj?
Mert a Fidesz lenyúlt 3000 milliárd forint nyugdíjvagyont.
Mert közmunkások alacsony bére után befizetett nyugdíjjárulék kevés.
Mert a minimálbéresek alacsony bére után befizetett nyugdíjjárulék kevés.
Mert a nem bejelentettek, vagy részmunkaidőben bejelentettek után alig folyik be valami a nyugdíjkasszába.
Mert a külföldi, alulfizetett munkavállalók után szintén nem telik a nyugdíjkassza.


A külföldi tulajdonban lévő gyárakban sok, alacsony bérért dolgozó betanított munkást foglalkoztatnak, akik csekély járulékot fizetnek.
A feketemunka, vállalkozók be nem fizetett járulékai miatt.
Mert az ukránoknak folyósított nyugdíj üríti a kasszát, holott ők be sem fizettek egy árva buznyákot sem.
Mert az Orbán kormány elüldözi a munkavállalókat, akik így hazánkban nem fizetnek nyugdíjjárulékot.
Mert a fiatalok elhagyják az országot, nem szülnek ide gyereket, elegük van a hazai mérgezett légkörből, az alacsony keresetekből, a kilátástalanságból.
A rossz egészségügynek köszönhetően sokan korán elvesztik munkaképességüket.
Mert a kormány, és kormánypártok a lopásból sportot űznek.
Ha mindezeket összegzem, az jön ki, hogy két oka van az alacsony nyugdíjaknak, az átlagéletkorhoz irreálisan magas nyugdíjkorhatárnak. Tulajdonképpen nem is kettő, hanem egy: Orbán hatalmon maradása, mert mérhetetlenül kapzsi, az emberi kapzsiság, a dolgozók mérhetetlen kizsákmányolása!
És ha már az emberi kapzsiságig eljutottam érdemes itt megállni néhány polgári szóra!
Felmerült bennem újabb három kérdés.
Mi az oka, hogy lassan már élhetetlenné tesszük földünket?
Mi az oka földünkön jelenleg is dúló sok-sok háborús konfliktusnak?
Mi az oka, hogy emberek százmilliói rettenetes szegénységben tengetik életüket?
Azt is kérdezhetném, mi köti össze a legelső két kérdést a mostani hárommal? A válasz nagyon egyszerű! A Kapzsiság!
Földünk mérhetetlen kizsákmányolása vezet ahhoz, hogy pusztul az élővilág! Amikor szennyezzük a környezetet, akkor is a kapzsiság érhető tetten. A gyárosok, termelők minél kevesebbet akarnak költeni a környezet védelmére a nagyobb haszon érdekében.
Nagy területeket veszünk el a természettől, erdőket írtunk ki, hegyeket hordunk el, hogy feneketlen vágyainkat, fényűzésünket kielégítsük.
Óriási területeket, termőföldet hódítunk el az állat, és növényvilágtól (nem mellesleg, egyre nagyobb az éhínség!), hogy újabb házakat, gyárakat építsünk. Arról beszélünk, hogy egyes állatok milyen kártékonyak, holott az embernél kártékonyabb élőlény nem létezik a földön!
Ne menjünk messzire, itt van például a mi köztársasági elnökünk, nem egy jó példa, de itt van. Évek óta semmit nem tett a környezet védelméért, elnéz minden környezetkárosítást, környezetszennyezést, miközben álságosan klímakonferencián tetszeleg, a víz fontosságáról tart előadásokat. Eközben az országban nincs környezetvédelmi minisztérium, tőle hetekig úszkálhat szarfolyam a Tiszán!
Ha így haladunk nem kell félnünk a globális felmelegedéstől! Hamarabb elpusztítjuk a földet, saját magunkkal együtt!
A háborúk, fegyveres konfliktusok zömének oka szintén a könyörtelen haszonszerzés, óriási vagyonok felhalmozása, természetesen mások kárára! Arról is érdemes beszélni, hogy fegyverek sem kellenek ahhoz, hogy mi emberek megkeserítsük egymás életét. Elég, ha például a jelenlegi magyar viszonyokat nézzük. Az emberek egymásnak uszítása, megosztása bőven elég ahhoz. hogy ne lehessen normális életet élni! Az ok persze már megint a kapzsiság! Miért is? Mert amíg egymással vagyunk elfoglalva, addig kapzsi módon ki lehet fosztani egy egész országot.
Korunk nagy dilemmája a migráció. Ennek is, ha áttételesen is, döntően a kapzsiság az oka! Miért kényszerül valaki elhagyni otthonát? Egyfelől gazdasági okokból, másfelől mert békében akar élni, háborús övezetből menekül. A gazdasági okok mögött megint csak a kapzsiság bújik meg! Például, nagyon sok magyar miért hagyja el az országot? Mert az itteni alacsony munkabérből nem tud normálisan megélni. A magyar kormány inkább külföldi vendégmunkásokat (migránsokat!) hoz be, ahelyett, hogy saját állampolgárait védené a kapzsi munkáltatóktól. Az nem vigasztal, hogy nagyon sok országra elmondható ez!
Akik háborús övezetből menekülnek, áttételesen szintén a kapzsiság áldozatai! Lásd feljebb.
Európa, Amerika kerítésekkel, tiltó szabályokkal próbálja megállítani a migrációt, de így semmit sem lehet megoldani! Az okokat kellene megszüntetni, de ez sajnos nem érdeke a pénzvilágnak, akik a világot uralják! Csak a harácsolás, vagyonfelhalmozás vezérli őket, gátlástalanul kiszipolyozva mindent, és mindenkit, egyesek még a rabszolgamunkától, gyerekmunkától sem riadnak vissza, környezetünk végletes elszennyezéséről már nem is beszélve.
Mi a helyzet nálunk? A kormány jó képességű erőkből áll, ha a nemzeti vagyon, a befolyt adóbevételek, az EU-s támogatások ellopásáról van szó! Képesek mindent ellopni, még azt is, ami nem mozdítható! Lassan már minden kastély, palota Orbánék tulajdonában lesz, ha állami gondozottaknak kell beledögleni akkor is. Egész Európa erről beszél, de senki nem tesz semmit! Nagy felelősség terheli az EU-t is, mert ellenőrizetlenül adja a milliárdokat, nincs számonkérés, retorzió, de mi magyarok vagyunk a főfelelősök! Elzavarni nekünk kellett volna már régen ezt a kapzsi tolvajbandát!
Egy dolog azonban biztos, amíg kapzsiság uralkodik a földön, addig semmi jóra ne számítson az emberiség, addig békésebb életről ne is álmodjunk!
Elmondhatjuk, van egy nemzetközi szervezet (ENSZ), melynek feladata többek között környezetünk védelme, a tagállamok érdekeinek védelme, a nemzetek közötti konfliktusok megakadályozása. Ha körülnézünk, megállapíthatjuk, hogy ezekből vajmi kevés valósult meg!
Miért? A korrupció, a kapzsiság mindenhol megtalálható, nem kivétel ez alól az ENSZ sem! A nagyhatalmak, a pénzvilág kiszolgálójává vált! Tehát mi vezérli? A kapzsiság!
Nincs tovább! Itt a vég(e)...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr614794778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása