Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Bocsánat

2019. április 12. 13:56 - Szürkenyúl

Egyházvezetők! Excellenciás uraim! Bocsánatért esedezem!
Bocsássátok meg hű alattvalótoknak hogy kishitű volt! Nem hittem eléggé bennetek. Hiba volt! Tudom, ti nagyon szeretitek báránykáitokat. Ti mindent megtesztek értük. Néha még többet is, mint kéne! Néhány pásztorotok olykor-olykor túlzásba viszi a felebaráti szeretetet!


Épülnek a szép templomok, igaz, a mi pénzünkből, de épülnek! Nem akarok ünneprontó lenni, főleg nem Gyula pápák névnapján, de azt is látom, vannak pásztoraitok, akik nem szeretnek mindenkit egyformán! Az sem tetszik nekem, hogy nagyon szeretitek ti a pénzt is, a pompát is. Az a baj, ettől még a mi csupasz seggünk odafagy a templomi padokra!
A legnagyobb baj az, nem hittem el, hogy ilyen mélyre tudtok süllyedni!
Ha már itt tartunk, fenébe a bocsánatkéréssel! Nem nekem kell itt bocsánatot kérni!
Nap, mint nap azt olvasom, mikor mennyi pénzt fogadtok el kormányunktól.
Milyen erkölcsi alapon mertek elfogadni milliárdokat a magyar kormánytól?
Nem látjátok, volna azoknak a milliárdoknak jobb helye is! Hol van az oly nagyon hirdetett mértékletességetek, puritánságotok, könyörületességetek?
Azt sem tudtam, én tudatlan kis szürkenyúl, aki még csak nem is nemzeti, hogy Isten szereti a focit. Ráadásul a magyar focit! Nem azért mondom, de van egy ízlése! A bibliában sehol nem találkoztam azzal sem, hogy a stadionépítés isteni feladat. Most már tudom! Mióta a Szeged-Csanád Egyházmegye beruházásában stadion épül, kezdek félni! Milyen passziói vannak még Istennek? Megmondom őszintén, annak jobban örültem volna, ha például kártyázni szeret, vagy esetleg snóblizni. Ezek csak nem olyan költséges hobbik!
Magyar Katolikus Püspöki Konferencia! Vajon milyen előnye származik a magyar katolikus hívőknek abból, hogy milliárdokért vesztek ingatlant Rómában az adófizetők pénzéből, miközben híveitek nyomorognak?
Papok! Már megint megloptátok báránykáitokat!
Persze, tudom én, fizettek ezekért a bőkezű adományokért. Na, de hogyan? Szégyen! Eladtátok lelketeket, Isteneteket! Világi személyeket istenítetek galádul szerzett templomaitokban, ráadásul olyanokat, akik érdemtelenek dicshimnuszaitokra! Arról szól Isten tanítása, hogy felszentelt templomaitokban kormányokat szolgáljatok ki, támogassatok? Megosszátok, félrevezessétek híveiteket? Nem féltek Istentől mikor szószékeitekből holmi diktátor, és emberei prédikálnak, agitálnak?
Nagy felelősség terhel benneteket, hogy ilyen megosztott, gyűlölködő lett országunk!

Nincs bocsánat! Majd akkor lesz, ha rászolgáltatok!

Ámen!

Gyula testvér szólt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4614760128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása