Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Könnyű dolga lesz Gyuri bácsinak

2017. december 22. 18:12 - Szürkenyúl

A TEK azt nyilatkozta tegnap, hogy nem járműveiket akarják megvédeni.
Kár! Azt sem ártana! Felhívom szíves figyelmüket, hogy a fegyver is rajta volt a gépjárművön, ugyanakkor gyalog nehezebb utolérni az ellenséget, pláne, ha rendőrségi gépjárművel rendelkezik!


A magyar rendőr semmitől sem retten vissza!
Már hallom a holnapi nyilatkozatot: a rendőrség nem a fegyvereit akarja megvédeni.
Holnapután: a rendőrség nem a ruházatát, felszerelését akarja megvédeni.  Nem a ruha teszi a rendőrt!
Ezekből következően ne legyünk meglepődve, ha a jövő héten rendőreink egy szál gatyában, puszta kézzel rontanak az ellenségre.
Van ennek persze jó oldala is! Gondoljatok csak bele! Az ellenség meglát például egy Garcia őrmesterhez hasonló alkatú rendőrt maga előtt. Nem azér’ mondom, de ha engem próbálna becserkészni egy ilyen rendőr, az első gondolatom nem a támadás, vagy a védekezés lenne, az biztos! Először vagy ledermednék, vagy röhögő görcsöt kapnék az hétszentség!
Na, ugye! A lélektani hadviselés az smafu? Arról már nem beszélve, ha a szerv egy hölgy lenne, teljes menetfelszerelésben, egy szál bugyiban!
Adódik egy kis probléma is ezzel az újszerű viselettel. Sőt nem is egy! Egyfelől rendszeresíteni kéne téli, nyári gatyákat, bugyikat. Lenne nyeles gatya, tundra bugyi. Ez rendben is volna, de a rangjelzéseket is fel kéne tüntetni valahol. A vállap, mint olyan, értelemszerűen megszűnne, felválthatná az alsólap, férfiak esetében például a tökalsó. A jól láthatóság, és a spórolás érdekében lehetne középen, egy darab. Nem mondom, az első időben egy kicsit furcsa lenne állandóan gatyákat, bugyikat vizslatni rangjelzés után, de mindent meg lehet szokni.
Mindenesetre az is elmondható lenne, hogy a magyar rendőrnek nincs rejtegetnivalója, sőt, párja se!
Visszagondoltam a régi szép időkre, mikor még drága hazámat védtem, mint katona. Ennél azért nagyobb fegyelem volt! Rovancsnál, ha hiányzott egy pár zokni, már jött is a fenyítés.
Hiába mondtam volna a parancsnokomnak, bocs öreg, nem a zoknimat akarom védeni. 

Az azért kicsit aggaszt, hogy ily módon Soros Gyuri bácsinak könnyű dolga lesz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3713518849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása