Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Nyílt levél a magyarországi egyházfőkhöz, hívőkhöz

2017. december 09. 15:43 - Szürkenyúl

Egyházvezetők, főpapok!

Az utóbbi napokban, hetekben, hónapokban megszaporodtak a templomok állami pénzből történő felújításáról szóló hírek. Csak néhány példa: békéscsabai evangélikus templom felújítása 800 millió forint, a Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes felújítása 11 milliárd forint, három ortodox templom felújítása és egynek az építése 2,4 milliárd forint, nem sorolom tovább, végtelen hosszú lenne a lista!


Egyházvezetők, Isten felkent papjai, sírva könyörgök, ha van még szemernyi emberség, tisztesség szívetekben, lelketekben, emeljétek fel kezetek! Állítsátok meg az esztelen költekezést!
Ne adjátok el lelketeket egy népnyúzó, velejéig romlott, korrupt hatalomnak!
Látnotok kell, azokat a súlyos milliárdokat, amiket a hatalomtól kaptok palotáitokra, híveitektől, éhes szájaktól veszi el a kormány.
Nem hiszem, hogy ennyire érzéketlenek vagytok!
Nem hiszem, hogy Isteneitek éhes, rongyos, fázó hívőkre akarnak lenézni csillogó-villogó templomaitokban!
Szégyenletes, ahogy kezeiteket tartjátok a világi vezetők felé! Tudnotok kell, semmit sem kaptok ingyen! Testeteket, lelketeket adjátok el!
De, ha már itt tartunk, már most is gyakran a Fidesz prédikál templomaitokban, pártkatonák bitorolják szószékeiteket. Szabad pártnap a templomban! Gyalázat! Nem érzitek?
Lelkiismeretetekkel hogyan számoltok el? Gyarlóbbak vagytok híveiteknél! Hogy tudtok szemükbe nézni? Azon báránykák szemébe, akiket – ne szépítsük! – megloptatok? Sok milliárd forintot fogadtatok el a hatalomtól templomaitokra, miközben 200 ezer gyermek éhezik, miközben 3-4 millióan élnek létminimum alatt, miközben kórházaink omladoznak, miközben százezrek hagyják el az országot, mert nem tudnak emberhez méltó életet élni, miközben pénzhiány miatt nincs elég védőnő, orvos, tanár az országban, miközben sokaknak most is éhezésről szól a karácsony. Soroljam még?
Kit akartok szolgálni? Nem Isteneteket, híveiteket? Világi urakat, kormányokat akartok kiszolgálni?
Baj lesz ebből! Ha így folytatjátok, szétszélednek a báránykák! Kiürülnek templomaitok! Ezt akarjátok?
Tudjátok meg, nagyon elegem van, elegünk van belőletek!
Gondolkodjatok, amíg nem késő! A bizalmat egyszer lehet eljátszani!
Ne legyetek játékszerei a mindenkori hatalmaknak! Tegyétek azt, ami dolgotok, feladatotok! Szolgálni kell, de nem kiszolgálni, gyámolítani az elesetteket, szegényeket. Megerősíteni a hívők hitét, tanítani a bibliát, de vigyázat! Mindezeket csak akkor teheti Isten szolgája, ha ő maga hiteles!
Eljött az ideje az önvizsgálatnak, a megtisztulásnak.

Vallásos honfitársaim, bármely valláshoz, felekezethez tartoztok is!
Ha már Isten szolgái eladták lelküket, legalább Ti, hívő emberek nyissátok ki szemeteket!
Ne hagyjátok, hogy templomaitokban világi hatalmak aljas szándékú képviselői prédikáljanak, vezessétek vissza papjaitokat a helyes útra!
Könyörületesség, mértékletesség, felebarátaink szeretete, nem ezen érzéseknek kellene megtölteni szívünket, szíveteket? Nem a szeretet kellene, hogy vezérelje életünket?
Legyetek végre igaz emberek, igaz magyarok, gondoljatok mindig gyerekeitekre, unokáitokra, országunk jövőjére. Ne dőljetek be a politikusok, rajtatok zsírosodók hamis ígéreteinek!
Becsapnak Titeket, csak a saját anyagi hasznukat nézik! Kihasználnak benneteket, csak saját gazdagodásuk érdekli őket! Ti ennél sokkal többet, jobbat érdemeltek.
Senki nem fog helyettetek cselekedni, senki nem fog helyettetek dönteni! Nektek kell megtalálnotok a helyes utat! Higgyetek magatokban! Őrizzétek meg hiteteket! 

Tisztelt egyházfők! Főpapok! Közeleg a szeretet ünnepe. Ez a levél az én karácsonyi ajándékom. Fogadjátok szeretettel, megértéssel.
Kívánok Nektek, és híveiteknek békés, boldog karácsonyt!

Ámen

Egy kis szürkenyúl (aki még csak nem is nemzeti)

Szólj hozzá!
Címkék: közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr213463297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása