Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Világrend

2019. december 11. 12:55 - Szürkenyúl

Az iskolában még azt tanultuk, vannak kapitalista, szocialista, és fejlődő országok. Napjainkban már újfajta világrend van. Vannak rabszolgatartó, és rabszolga országok. Tudom, ez durván hangzik, de nagyon közel jár az igazsághoz. Sajnos mi a rabszolga országok közé tartozunk.

Ráadásul mi olyan állatfajta vagyunk, akik egyrészt fizetünk azért, hogy rabszolgák lehessünk, másrészt gyakran saját magunk hozzuk a rabszolgákat a rabszolgatartónknak, mert mi már kevesen vagyunk. Lásd az ukrán, és a többi vendégmunkásokat, vagy migránsokat, vagy rabszolgákat, nevezzük őket akárhogy is. Miről van szó? Magyarországra, ahol kevés a „rabszolga”, és ráadásul nem is hajlandók éhbérért dolgozni a hazánkba betelepült rabszolgatartóknak, például Hankook, német autógyárak, összeszerelő, alkatrészgyártó üzemek szerte az országban, külföldiek tulajdonában lévő gyárak, állami segítséggel hozzák a vendégmunkásokat! Ezek vagy munkásszállón, vagy konténerekben tengetik életüket. Kik ezek az emberek, ha nem újkori rabszolgák? Annyit keresnek, amennyiből fenn tudják tartani magukat, és esetleg családjukat, de félretenni nem tudnak, lakhatásukat nem tudják megoldani, szórakozásra nem is gondolhatnak, gyerekeiket nem tudják taníttatni, sok esetben távol élnek családjuktól, ha valamilyen csoda folytán elérik a nyugdíjkorhatárt, akkor járnak a legrosszabbul! Az sem mellékes, hogy milliárdokat fizetünk az idetelepülő gazdag gyárosoknak, hogy aztán szarért-húgyért dolgozhassunk nekik, hogy tovább gazdagodhassanak, mi pedig tovább szegényedjünk, mert tisztességes bért egyik sem akar fizetni. Azért jöttek ide, mert saját hazájukban ezt nem tehetik meg! Nem számít semmi, csak a minél nagyobb haszon megszerzése. Ezzel még nem is lenne olyan nagy baj, ha minden határt nem lépnének át. De átlépnek! Verseny folyik azért, hogy ki lesz a földön a leggazdagabb. Olyan vagyonokat halmoznak fel az emberiség 95%-ának kárára, amivel már nem is tudnak mit kezdeni. Ezeknek a folyamatoknak következménye földünk pusztulása is! A megjósolt klímakatasztrófa legfontosabb oka a föld kapzsi kizsigerelése, fittyet hányva a környezetvédelemre, mert az pénzbe kerül! A mértéktelen, és gyakran indokolatlan fogyasztás szintén a katasztrófához fog vezetni!
Csak néhány példa: Miért kell egy embernek sok ház, sok birtok, miért kell 10 autó, miért kellenek magánrepülők, miért kellenek óriási mennyiségű ékszerek, műkincsek milliárdokért, melyek sok esetben illegális úton kerülnek tulajdonukba? Eközben, és pont ezért, több milliárd ember nyomorog, éhezik, mert alulfizették munkáját, vagy ténylegesen rabszolgaként dolgoztatják.
Ha már a migráció szóba került, a mi állampolgáraink ugyanilyen migránsok, gazdasági bevándorlók Ausztriában, Németországban, Angliában, stb. Olcsón elvégzik azokat a munkákat, amit az anyaország állampolgárai nem akarnak, vagy rangon alulinak tartanak. Vannak persze kivételek, mint például az orvosok, mérnökök. Az ő esetükben miről van szó? Az ország kifosztásáról! Tulajdonképpen ez a helyzet az összes kivándorlóval kapcsolatban is! Mi „termeljük” a jó szakembereket drága pénzen, hogy aztán elcsábítsák őket, ingyen hozzájutva ezzel olcsó munkaerőhöz. Egyszerű lenne a megoldás. Meg kellene fizetni a hazai, drága pénzen felnevelt, kitanult munkavállalóinkat, nem a nyugatot tömni olcsó munkaerővel, itthon meg építeni a munkásszállókat, konténereket a „saját” migránsainknak, közben uszítani a népet a migráció ellen! Ehhez persze gyárakat, termelő üzemeket kellene építeni, amelyek hoznák a pénzt. Nem térkövezni kéne, stadionokat, templomokat építeni legalább háromszoros áron, amik viszik a pénzt. S még egy vetülete van ennek a kivándorlásnak. Az a sok százezer ember, akik elhagyták az országot, máshol fizetnek adót, nyugdíjjárulékot, egyéb járulékokat, más országot gazdagítanak munkájukkal.
A világtörténelemből már tudhatjuk, egyszer már bebizonyosodott, hogy a rabszolgatartás hosszútávon nem kifizetődő, de mint sok minden másból, ebből sem tanultunk. Sőt! Most már nem csak embertársainkat igázzuk le, hanem a földünket is rabszolgának tekintjük! A rajta lévő növényeket is, állatokat is, hegyeket, völgyeket, tengereket is, természeti kincseket is, mindent, s aztán még mi csodálkozunk a legjobban, amikor a természet fellázad ellenünk. Gátlástalanul beavatkozunk az ökoszisztémába. Kapzsiságunkban, mely a vesztünket fogja okozni, ehhez kétség nem fér, elfoglaljuk a növények, állatok életterét. Újabb és újabb gyárakat építünk, kőbányákat, kavicsbányákat nyitunk, erdőket vágunk ki, égetünk fel, mérhetetlen pocsékolásunknak, nemtörődömségünknek is köszönhetően még több szeméttelepre van szükségünk, mert feneketlen vágyainknak nem tudunk megálljt parancsolni. Mindenből még újabb, még több kell.
Felháborodunk, hogy az állatok ránk támadnak, benyomulnak házaink közé, holott azokat a területeket mi vettük el tőlük. Megpróbáljuk mindenféle álságos megoldásokkal megakadályozni, hogy kihaljanak, de ez nem sikerülhet, mert túlságosan kapzsik vagyunk!
A természeti törvényszerűségeket még mi sem írhatjuk felül! Vagy tudomásul vesszük ezt, és megpróbálunk ezekkel együtt élni, vagy bele fogunk dögleni! Nincs túl sok idő, hogy ezt megértsük! Az idő nem nekünk dolgozik!
Ehelyett mi mit teszünk? Még be is segítünk, hogy ez bekövetkezzen. Évszázadok óta háborúzunk, öljük egymást, és vele együtt környezetünket is. Okot mindig találunk arra, hogy egymásra támadjunk, ebben igencsak kreatívak vagyunk.
Az utóbbi időkben állítólag azért kellett fegyverkezni, mert a szocialista, és kapitalista országok ellenségei voltak egymásnak. Ez sem volt igaz!
A fegyveres konfliktusok többsége arra vezethető vissza, azért van, hogy az egyik ország rabszolgává tegye, kizsákmányolja a másikat. Persze, lehet ezt szebben is megfogalmazni, meg is teszik, pláne akik ebben érdekeltek, de a lényeg ugyanaz! A természeti kincsek megszerzése, felvevőpiac biztosítása, egyéb gazdasági előnyök kierőszakolása a cél. Megint visszaköszön a mérhetetlen kapzsiság!
A mi vezetőink el vannak azzal foglalva, hogy, szépen fogalmazva, létrehozzák az új közép és felsőosztályt. Ha nem akarok így fogalmazni, márpedig nem akarok, akkor azt kell mondjam, hogy diktatúra kiépítésével, a korrupcióval, uniós pénzek ellopásával, és egyéb bűncselekmények sorozatával igyekeznek mérhetetlenül meggazdagodni. Csak ez érdekli őket, arra már nem jut energiájuk, hogy az ország, az itt élő állampolgárok érdekében igyekezzenek tenni, hogy ne más országok rabszolgájává váljunk még inkább. Megelégszenek azzal, hogy ők és oligarcháik is rabszolgatartók legyenek, mert gyorsan akar mindenki meggazdagodni. Nem bíznak semmit a véletlenre! Aljas módon, gátlástalanul, törvénytelenül szereztek, szereznek meg mindent! Földeket, gyárakat, tavakat, kastélyokat, mindent, s persze mindent korrupcióval szerzett, rabolt pénzből!
Nálunk már van egy másik, régi-új világrend is, a feudalizmus, vagy hűbéri rendszer! Vannak új hűbéruraink, és persze van sok szolga. Némelyik földbirtokosnak több birtoka van, mint régen a grófoknak volt, és ráadásul egy-két év alatt jutottak hozzá aljas, törvénytelen módon, legtöbb esetben átverve a régi tulajdonosokat, kijátszva törvényeket!
Felgyorsult, elaljasult világunkban így jönnek, s remélhetőleg ilyen gyorsan mennek is a világrendek, de csak akkor, ha teszünk is érte!
Mindezek után, és csak azért is, de a fentieket el nem feledve, békés, boldog karácsonyt kívánok minden jó ismerősömnek, mindenkinek, aki olvassa bejegyzésemet! A karácsonyfáknak is, földünkön élő összes állatnak is! Azoknak az állatoknak is, akiket gazdájuk kidobott, azoknak is, akik városainkba járnak kukázni, mert kivágtuk, felégettük otthonukat, azoknak a méheknek is, akiket még nem sikerült megmérgeznünk, azoknak az erdőknek is, amelyek még megúszták ámokfutásunkat, azoknak a réteknek, mezőknek is, amiket még nem szántottunk be, minden hegynek, amit még nem volt időnk elhordani, minden túlélőnek! És boldog december 27-ét is! Legyen minden nap "karácsony"! Hát, valahogy így!
Aki hallja, adja át!

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9115345450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.17. 14:19:22

Egy valódi nemzeti kormány az oktatást nevelést, aztán a kutatást fejlesztést és az egészségügyet támogatná a legjobban. Mert ez a módja a gazdasági felzárkózásnak a polgárosodásnak. Való igaz, legkésőbb 1948 óta csak olyan politikumunk van a mai napig amely nem ezt a 3 fő területet fejleszti. :-( Sőt. Az elmúlt 8+1 évben pont ennek a 3 területnek a fokozódó romlása látható, holott a bázis sem volt magas. :-( Nyugodtan nevezhetjük ezt népirtásnak (eü) saját polgárainak a gyarmatosításának vagy rabszolgaságba döntésének. :-(

Szerencsére van egy jó hírem. A népirtás soha el nem évülő bűncselekmény.

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2019.12.18. 14:10:40

@rdos: Sajnos ez pontosan így van! A számonkéréshez sajnos nem gyáva nép szükségeltetik. :(
Az jutott még eszembe az új világrend kapcsán, hogy minél több a nagyon gazdag ember, annál több a szegény. Ez nyilván nem véletlen... Az is látható, hogy minél több a szegény, annál nagyobb a bűnözés. Azon is érdemes elgondolkozni, hogy a világ leggazdagabb emberei között az első 25-ben, de lehet hogy a 100-ban sincsenek skandinávok, Benelux országban élők, és svájciak sem. Érdekes módon ezekben az országokban különösen magas az életszínvonal, és alacsony a bűnözés! Ez sem lehet véletlen. Úgy tűnik, hogy marha jól meg lehet élni akkor is, ha nem taposunk másokat a sárba...

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.19. 08:00:06

@Szürkenyúl: Gyávává tett minket a sors. Egész Kelet-Eu-val együtt. :-( Ahol a bolsevik eszmék megvalósultak ott emberség alig-alig maradt hiszen a bolsevikok csak a romboláshoz értenek értettek, ahogy az utódjaik is (posztbolsevik poszthoz illő észrevétel?). :-(

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2019.12.19. 09:21:10

@rdos: :D
Mindeközben a szocialista országokban nem voltak éhezők, saját lakásában senki nem fagyott meg, ilyen országok nem támadtak másokra anyagi haszon miatt, nem volt rabszolgatartás, nem volt gyűlölködés, szocialista ország soha nem generált migrációt, senki nem akart lejtős WC-t felszerelni a munkahelyekre...
Ne felejtsük Nikolaet és Elenát, sőt, legyen példa előttünk végzetük, és azóta is buktattak meg vezetőket volt szocialista ország polgárai...
Ez a kommentem már elég "ballib", vagy "posztbolsevik" volt? :D

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.19. 12:37:38

@Szürkenyúl: Éhezés témában ukrajnai holodomor jutott így hirtelen az eszembe, de az éhező vietnámiakra is emlékszem még. :-(

Nem támadtak egymásra? 1956-ban szojvet segítséget kapott Janibá. 1968-ban mi is segítettük a cseh eftársakat, igaz itt már ha igaz pofon sem csattant (vélelmezem pont az 1956-os tapasztaltok alapján jobbnak látták a csehek ha nem keménykednek), de rémlik még Usszuri folyó mentén orosz-kínai határvillongás (pár tucat pár száz halottal sebesült pedig tízszer ennyi), plusz ne feledjük a kínaiak vietnámi hódítását se feledjük ott százezerre tehető az áldozatok száma az 1 hónapig tartó háborúban. :-(

Migráció? 1956-ban kétszázezren mentek el csak tőlünk és az orosz nemesség polgárság millió számra menekült a bolsevikok elől a lehető leg - mennél távolabbra. :-(

Málenkíj robot, recsek, ávh börtönök miazmás. :-(

Igaz ami igaz a végére itt nálunk, úgy 1968-tól? élhetőbb lett a "szoctábor", de attól még barakk maradt a barakk hogy a legvidámabb volt. :-(

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2019.12.19. 13:53:02

@rdos: Az ukrán éhínség '32-33-ban volt Sztálin diktatúrája alatt.
Ami a támadásokat illeti, az mind igaz, amit írtál, de én azt írtam, hogy "nem támadtak másokra anyagi haszon miatt". A lényeg kifejezetten az anyagi hasznon van.
'56-ban valóban sokan elmentek, de az nem mellékes, hogy mi miatt.
Nem sírom vissza a szocializmust, főleg azt nem, amit a diktatúra uralt, csak annyit akartam mondani, hogy ami most van az néhány tekintetben rosszabb, mint az volt. Ez a néhány dolog fogja a föld vesztét is okozni! Az anyagi javak gátlástalan hajszolása, akár népek kiirtása árán is, országok, népek közötti értelmetlen ellentétek, óriási vagyonok esztelen felhalmozása (nyilván sok millió ember, és földünk kárára).
Nem keverendő össze a diktatúra a szocializmussal. Ez a vadkapitalizmus, ami most van, mindennél rosszabb!
Az a barakk attól volt vidám, hogy már kinevethettük magunkat, de attól még barakk volt! :(
Üdv az új barakkban! :(

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.19. 18:29:37

@Szürkenyúl: Abban sajnos igazad van, hogy az elmúlt 3o év, de főleg az elmúlt 9 a szocializmusból is és a kapitalizmusból is gondosan összeválogatta azt amitől ha lehet mindkét "szülőjétől" rosszabbra sikeredett. :-( A "nertársi trend" pedig még rémisztőbb. :-(

Ami miatt a szocializmust is és a bolsevizmust is rossznak tartom, az "csak" két dolog miatt van. Az egyik az eredendő bűn (államosítások ellentételezés nélkül, ez nekem a 3 halmazati jelzőt is kimerítő lopásnak tűnik).

A másik pedig hogy mennyivel igazságosabb társadalom a szocialista mint a kapitalista. Ez sem volt igaz. Nem mellékesen ment ott is a seftelés ezerrel, a 3 betűs titkos szolgálatok, a diplomaták és az akkori eftársak nagykutyái bőven az átkosban már tolták az offshorozást. :-( Miközben az egyenlőtlenség az ecceri népek között valóban jóval kisebb volt mint ma, igaz a koszt - kvártély a böriben is egyenlőbb. :-(

Ha már valami jót is szeretnék találni az elmúlt 3o évben, hogy a multik miatt sok új technológia megjelent nálunk és hogy szabadon utazhatunk és erősen ajánlott is számunkra ez az utazás (csak oda kérve a menetjegyet). :-( Lám ennek az utóbbi éremnek is két oldala van. :-(

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2019.12.19. 20:08:18

@rdos: Azok az államosítások nem csak lopásnak tűntek (de finoman fogalmaztál :) ), hanem azok is voltak.
Pontosan megfogalmaztad a rendszer hibáit, ezekkel vitatkozni sem lehet. Főleg a vége felé, voltak jó néhányan, akik közel voltak a tűzhöz, kihasználták bőven a lehetőségeket, megszerezték azokat a bizonyos első milliókat. Neveket nem mondok, úgyis tudjuk kikről van szó, pont ezért hiteltelenek ma! Ezért sem lehetnek az ellenzék vezetői, ezért sincs, és nem is lesz az ellenzéki oldalon teljes összefogás. Talán egy dologban volt jobb a szocializmus a mai rendszernél, az átlagemberek számára, az pedig a szociális háló megléte. A kapitalizmus, nálunk legalábbis, nem erről híres, de vannak ellenkező példák is. Például jól működik a skandinávoknál, és még néhány országban, bizonyítva ezzel, hogy nem a rendszerrel van baj, hanem a kapzsi emberekkel!
Az a sok új technológia sajnos sokba is került nekünk.
Az átkosban nem arról álmodoztunk, hogy kényszerűségből kelljen "utaznunk" külföldre. :(
Már el is ment a kedvem az utazástól. :)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.19. 22:22:44

@Szürkenyúl: Igen, szerintem is a jól működő kapitalizmusokból kellene példát vennünk. Még a módszerváltás után nem sokkal egy emdéefes ogy képviselőt kérdeztem (akkoriban még leereszkedtek a választóik közé), hogy nem lenne egyszerűbb átvenni az osztrák jogrendet tokkal vonóval, mert hogy az szemlátomást jobban működött mint az akkori hazai (már akkor is túl bürokratikus volt, azóta csak fokozódott, újabban meg tobzódik a bürokrácia - salátatörvények :-().

Ezer éves államiságunk volt a maszlag, hogy miért rossz az ötletem. :-( Szerintem meg ha akár csak száz év múlva is szeretnénk még Mo államiságát csak le kellene másolni egy sokkal jobban működőt. Miattam lehet az észt is (Észtország 3o év alatt a a GDP per főben a miénkhez képest a feléről a másfélszeresére húzott el mellettünk!).

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2019.12.19. 22:34:10

@rdos: Ehhez nincs mit hozzátennem! Pontosan így gondolom én is. Talán csak annyit, hogy nem csak mi tanulhatnánk ezektől az országoktól!
süti beállítások módosítása