Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Isteni üzenet

2019. június 05. 14:33 - Szürkenyúl

A magyar egészségügy alapköve, a tízparancsolat. Nem csoda, hogy sok a beteg. Nagy bajok vannak ezzel a tízparancsolattal. Eleve, már a létrejötte is elgondolkoztat.
Már több mint kétezer éve is sok probléma volt a keresztényekkel, ha ilyen parancsolatot kellett kiadni. Nagyon ezen nem csodálkozom. Olvastam már néhány pápáról, akasztottak már némelyiknél ártatlanabb embert is!


A Biblia szerint Jahve (Isten) adta Mózesnek a Sínai-hegyen, 40 napos böjtje után, két kőtáblára írva. Mindig is úgy tudtam, az üres gyomor rossz tanácsadó. Itt a bizonyíték!
Rögtön bizonyítást nyert az is, hogy a személyi kultusz nem egy mai keletű dolog. Az első három pont pontosan erről szól:
Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
Isten nevét hiába ne vedd!
Az Úr napját szenteld meg!
A tíz pontból hármat erre pazarolni enyhén szólva is visszatetsző. Csak a királyunk el ne olvassa egyszer, mert akkor neki is fog kelleni minimum egy tízparancsolat.
Jellemző, a magyar egyházak már az első pontot sem tartják be, hiszen nem Istent, hanem Orbánt szolgálják. Nekik Orbán az Isten. Teszik ezt aljas érdekből, nekik az Isten pénze nem elég! Kíváncsi vagyok, ha van Isten, mikor bünteti meg őket ezért?
Motoszkál bennem a kisördög (nekem csak az jutott, én csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti), vajon miért kellett Isten nevének használatával foglalkozni egy ilyen fontos parancsolatban? Már akkor is sűrűn biztatták nemi aktusra? Esetleg kistestvért is vele akartak csináltatni? Különben, nem is olyan idegen egyházfőktől, és papoktól sem a nemi élet. Sőt, nem is válogatósak! Szeretik a fiúkat is, gyerekeket is, mások asszonyait is.
Ha figyelmesen megvizsgáljuk, igencsak idejétmúlt már ez a tízparancsolat! Vegyünk górcső alá néhány pontot!
Beszélhetünk akár a tízparancsolat 5-ös pontjáról is: Ne ölj! Minden ember élete szent. Az egészség is Isten ajándéka, magyarázza a szentírás. A gyalázatos, elmaradott egészségügy termeli a halottakat, mi ez, ha nem gondatlanságból elkövetett gyilkosságok sorozata?
6-os pont: Ne paráználkodj! Jelentkezzen, aki még sosem paráználkodott! Még sok pap sem tartja be!
Ne lopj! - mondja a 7-es pont, de azt nem mondja, hogy ne sikkassz, ne korrumpálódj, ne csalj, ne adj milliárdokat kedvenc vállalkozódnak, családtagjaidnak az adófizetők pénzéből.
Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy! – parancsolja a 8-as pont. Az igazság elferdítése, elhallgatása, titkosítása ezek szerint nem bűn.
Szeresd felebarátod! Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúságot. – mondja a 9-es pont. Ez a biblia szerint azt jelenti, szeresd nemzetségedbe, törzsedbe tartozókat, honfitársaid. Tehát ne szeressük más nemzet fiait, lányait? Nahát! Nem mellékesen a mi főkeresztényeinknek még a felebaráti szeretetet sem sikerült felmutatniuk! Mi több, mindent megtesznek felebarátjaik megtévesztéséért, megnyomorításáért, szolgasorban tartásáért. Elég, ha csak az oktatásra, egészségügyre, rabszolgatörvényre, sztrájktörvényre, termőföldek aljas lenyúlására, az össznépi agymosásra gondolok, hosszan sorolhatnám még, de fölösleges. Ezek kívül tesznek arról is, hogy még a felebarátok se szeressék egymást.
S mi van azokkal, akik nem tartják be szinte egyik pontját sem?
Kásler mindenhez is értő miniszter szerint, a tízparancsolat a legjobb gyógymód, aki nem tartja be, az megbetegszik. Na, a piszkos körmű ezt sem találta el. Ez alapján bandájának már rég sírban kellene lennie! Az is lehet persze, hogy csak a konkurenciát akarta így kikapcsolni. Elegen vannak ők az ország kifosztására, nincs szükség több tolvajra, hazug emberre, gyilkosra.
A lopás még egy NER-lovagot sem betegített meg. Az álkeresztény mikro dúcse pedig pont abba betegedett bele, hogy nem lophatott. Azt sem vettem még észre egy kormánytagon sem, hogy fájdalomtól eltorzult arccal hazudtak volna. Igazság évek óta el nem hagyta szájukat, mégis makkegészségesek. Más házát, palotáját, földjét is simán magukévá teszik a legkisebb egészségkárosodás nélkül. Milliárdokat harácsoltak, raboltak össze, még csak meg sem fáztak közben.
Még egy érdekesség. A 7-es pont szerint lopni nem szabad, a 10-es szerint pedig más tulajdonát kívánni nem szabad.
Na, ezért mondom én, ez a tízparancsolat tulajdonképpen egy üzenet. Isten kétezer évvel ezelőtt Orbánéknak üzent, ezért kerülhetett két pontba is a lopás tilalma!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1914879770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása