Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Életmód

2022. június 30. 07:55 - Szürkenyúl

Végünk van aranyoskáim, mint a botnak! A trottyos miniszterelnöki biztost nevezett ki, akinek az lesz az egyik feladata, hogy megvédje a jelenlegi életmódunkat, ha úgy tetszik életszínvonalunkat. Másik feladata az lesz, hogy megvédje nemzeti értékeinket, tőlünk! Hát hiszen ki mástól, drága nyulacskáim, maguktól? Na, ez nem valószínű! Arról szól az életük, hogy rátenyereljenek minden nemzeti kincsünkre. Ebben nem tehetségtelenek! tn4-szegenyseg.jpg


Maradjunk most az életmódunk védelménél! Kíváncsi lennék mit szólnak ehhez a hajléktalanok, a munkanélküliek, vagy a mélyszegénységben tengődő honfitársaink százezrei, a közmunkások, minimálnyugdíjasok, soroljam még?
Persze, tudom, naiv vagyok, nem csak, és legfőképpen nem a mi életmódunkat fogja megvédeni, hanem a NER-lovagok, lovaginák, a rendszer kegyeltjeinek, haszonélvezőinek, és nem utolsó sorban a családok (néhány család!) életmódját.
Ahogy a dolgok nálunk mennek, nincs szükség a mi életmódunk védelmére, nem fog ez javulni akkor sem, ha nem védi a kutya se! A rablóbanda védelmére meg nem kell külön miniszterelnöki biztos, arról egy egész kormány gondoskodik, még éjjel is, az akkor benyújtott törvényjavaslatokkal!
Kérdezhetném, esetleg a csirkefarhátas, vagy a kórházi várólistás, vagy az EU-ban legmagasabb inflációs, vagy a legalacsonyabb életszínvonalú, vagy az elszegényedő, vagy a nyugatra menekülő életmódunkat akarják megvédeni?
Vagy az ezer éve változatlan családi pótlékos, 28500 forintos minimálnyugdíjas életmódunkat?
Vagy a NER korrupt, harácsoló gazemberek életmódját készülnek vadul óvni? Vagy netalán a Tao-s, adókedvezményes sportolókét?
Vagy esetleg a más pénzén vadászgató miniszterelnökhelyettes, vagy az ugyancsak más pénzén focimeccsekre röpködő miniszterelnök, vagy a messze infláció fölötti illetményemelésekben dúskáló képviselők, kormánytagok és rokonaik magyarnak nevezett életmódját?

Azt mondom én nektek drága nyulacskáim, ezt a sok esetben nyomorult „magyar életmódot” nem védeni kell, hanem javítani, ehhez viszont nem miniszteri biztosra van szükség, hanem akaratra és pénzre! Például az évek alatt ellopott, valamint elosztogatott százmilliárdokra! Egy működő gazdaságra. Tisztességes vezetőkre, szakemberekre.
Egyszóval: egy új kormányra!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2217870893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2022.06.30. 09:30:16

Nyuszika elárulom neked, hogy a jelen színvonalunk fenntartása is igen nagy dolog lenne. És nem csak nálunk, de egész európában. A következõ pár év - hála az oroszoknak és a balfék nyugat-európai politikusoknak - nem Európa éve lesz. És tartok tőle, hogy ez a pár úgy 30-tól pár százat jelent...

Amúgy én nemrég jöttem vissza egy osztrák turistaútról, jelentem bizony hajlékonyak ott is vannak az utcán, ha kevesebben is. Ami érdekes, mert pár éve hasonló úton még nem láttam ott ilyet.

midnightcoder2 2022.07.01. 07:54:15

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Pár évvel korábban is jártam többször ugyanott - imádom az alpesi környezetet, a hegyeket, a tiszta levegőt, az alpesi házakat - de nyomát sem láttam akkor még koldusoknak.

midnightcoder2 2022.07.01. 08:00:17

Amúgy szép ez az ábrázolt kép, és roppant módon meg is hatja azokat, akik nem faluban nőttek fel. De nekem anno a nagyszüleim akiknél a gyerekkorom nagy részét töltöttem parasztok voltak. Mondjuk az ő házuk nem ilyen volt, de a gazdasági épületek, a nyári konyha még ugyanezzel a technológiával épült. De soha nem nézett így ki még a disznóól sem. És miért nem? Mert nagyapám megcsinálta a tetőt ha szarrá ment, nagyanyám pedig megtapasztotta a falat ha megrepedt, majd ment rá a mész. És amúgy is minden évben ki volt meszelve minden. Pedig a nagyszüleim rengeteget dolgoztak, a nagyapámnak nyugdíj előtt még ott volt a munkája, de utána is dolgoztak a földjeiken (nem volt sok, de azt nagyon gondosan művelték), voltak állatok, volt fóliasátor. Nem egész nap odahaza vagy a kocsmában ültek a segílykére várva. De nem is nézett úgy ki a porta mint ez a kép.

midnightcoder2 2022.07.01. 08:02:16

És ez amúgy nem pénz kérdése, hanem igényességé, szorgalomé. Ebben az utcában az ott lakók pont olyanok mint a házaik.
süti beállítások módosítása