Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

A csomag

2022. május 31. 07:53 - Szürkenyúl

Drága nyulacskáim, megpróbálom egy mondatban bemutatni Nektek a csomagot. Azt a csomagot, melyre nem ácsingózunk, mégis folyamatosan kapjuk.
Nos, hát drága feleim lássátok szümtükhel ës szörnyülküdjetek, mik vogymuk:csomag.png

Választás előtti osztogatás,
választás utáni fosztogatás,
a költségvetés kiigazítás,
az extraprofit-adó,
rezsivédelmi és honvédelmi alap,
400 Ft-os euró,
10% feletti infláció,
olimpia rendezés,
labdarúgók adómentessége,
giga méretű korrupció,
Mészáros az eredeti vételár majdnem kétszereséért adta el a veszteséges Mátrai Erőművet az államnak, úgy, hogy közben kivett 11 milliárd osztalékot,
Orbán család meggazdagodása,
stadionépítések,
1,75 milliárd forintért vásárolt hasznavehetetlen mammográfiás buszok,
több, mint 20 milliárd külföldi futballcsapatoknak,
milliárdok külföldi templomokra, papok fizetésére,
sok tízmilliárd vissza nem térítendő támogatás osztogatása a rokonoknak, haveroknak,
hatósági áras csirkefarhát,
Mészáros Lőrinc,
vadászati világkiállítás,
a nemzeti konzultációk,
a Fideszes népszavazások,
médiák megkaparintása lopott pénzből,
vendégmunkások behozatala,
Matolcsy Nemzeti bank,
sport TAO támogatások,
a választási csalások,
luxus katonai repülőn röpködések,
Áder János 1 milliárdért felújított budai villája és ellátása,
Kövér László lakásának felújítása 2,3 milliárdért,
Orbán budai várban lévő hivatala 16 milliárdért,
az örökké veszteséges felcsúti kisvasút több mint 600 millióért,
az 1000 év alatt megtérülő (vagy sosem térül meg!) Budapest Belgrád vasútvonal 750 milliárdért,
Paks 2 beruházás 3700 milliárdért,
a kórosan túlméretezett államapparátus a rahedli államtitkárral, miniszteri biztossal és többezer léhűtővel,
aki teheti itt hagyja az országot,
hasznavehetetlen lélegeztetőgépek 180 milliárd forintért,
a trafik mutyi,
a föld mutyi, 
a kaszinó mutyi,
Orbán-kormány:
Trottyos-csomag a neved!
Aranyos drága nyulacskáim, kell nekünk ez a csomag? Ugye nem? Talán vissza kéne küldeni a feladónak!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9817844225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kage kyōi 2022.05.31. 08:55:32

Sajnos (a csalásokon és megszálláson kívül) erre szavaztak nem kevesen; és ha mondjuk mindig ugyanaz a válasz: "legalább magyar lop" vagy: "legalább nem Gyurcsány lop" vagy: "más is lopna". :(((

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.05.31. 12:48:02

Nincsenek a lakosságot érintő költségvetési kiigazítások, megszorítások. Az érintett vállalatok nyilván valamilyen mértékben ráterhelik az elvonásaikat a lakosságra, de ez közel sem azzal lesz egyenértékű, mint ha például a hatósági árszabályozás elengedésével a duplájára, triplájára emelkedne a benzin vagy a gáz és a villanyár.

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.05.31. 13:40:20

Emellett az elmúlt években és a legutóbb most, 2022. év elején bevezetett juttatások sincsenek veszélyben (egyelőre). Mindaddig pedig a Fidesznek semmi félnivalója. Nem véletlen persze, hogy a kormány retteg bármilyen, a lakosságot közvetlenül terhelő megszorító intézkedéssel élni, de ha nem muszáj, ha van más mód, miért is kellene? Vicces vagy inkább tragikomikus, hogy a BALOLDALI ellenzék a vállalatok megsarcolása ellen foglal állást, és ugyan nem mondja ki, de mivel nincs más út: ezzel automatikusan a lakossági megszorítások mellett teszi le a garast. Természetesen utóbbi esetén kiverné a balhét és a lakosság fosztogatása ellen emelné föl a szavát, hogy politikai tőkét kovácsoljon belőle, de az ellenzék már csak ilyen. Nem az ő vállán van a felelősség.

400 közeli euró? Devizahitelek nincsenek. Az importtermékeket, kivált a szórakoztató elektronikai termékeket jelentősen drágítja, de aki ilyeneket vesz, annak kellő mértékben emelkedett a fizetése is az elmúlt években, hogy képes legyen megvásárolnia ezeket. Aki pedig eurómegtakarítással, befektetéssel rendelkezik, annak 2008 ősze óta kifejezetten jól jön a trendszerű forintgyengülés. Vadászati világkiállítás, TAO, luxusrepülő és egyebek? Ne vicceljünk már...Ezekre a nép ítéletet mondott áprilisban. Nem érdekli. A állampolgárt hazája biztonsága, energiaellátásának zavartalansága, valamint személyes és családjának megélhetése, boldogulása érdekli. Orbán pedig a megélhetést a nagyjából 2013-ban kezdődő konjunktúra beköszöntével a társadalom meghatározó részének biztosítani képes, különösen a '90-es és 2000-es évek kormányzataival összehasonlítva. Ebben volt egy megzuhanás tavaly-tavalyelőtt, de ott is lényegében csak néhány ágazati szektor és munkavállalói kerültek bajba. Túléltük. A világkiállítás tök jó dolog volt, az ellenzék és értelmiségi háttérországának bősz tiltakozása és lefitymálása közepette is. Paks fejlesztése elengedhetetlen. Nyilván az ördög a részletekben rejlik, és a projekt kivitelezésének és finanszírozásának mikéntje finoman szólva hagy kérdőjeleket. És satöbbi, nem megyek végig minden egyes ponton.

Ami számít, az az infláció, az elképesztő árak a boltokban. És a hatóságilag befagyasztott, de így is történelmi magasságban ragadt üzemanyagár, ami tovább drágít mindent. Az energiaellátás zavartalansága felett gyülekező sötét fellegek, amiről nem a háború, hanem az idiotizmusba fejest ugró Európai Unió jóemberkedő döntéshozói tehetnek. Akiknek fontosabb az Amerika érdekeinek való megfelelés, mint a tagállamok energiabiztonsága.

De mindaddig, amíg az Unióban ha nehezen is, de végül mindig felülkerekedik a józan ész, és a megélhetési gondok mellett a mérleg másik serpenyőjében ott a bér-és nyugdíjemelés, az szja-kedvezmények és családtámogatások, addig ennek a kormánynak nincs félnivalója.
süti beállítások módosítása