Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Vészhelyzet

2022. május 26. 07:53 - Szürkenyúl

Az útszéli harcos beindult!
Vészhelyzet hátán vészhelyzet! A világjárvány miatti vészhelyzetnek lassan vége, jöhet a háború miatti, nem beszélve a különleges jogrendnek nevezett diktátori teljhatalomról. És ez még csak a kezdet! Szokjátok meg nyulacskáim, ha nem teszünk ellene, az egész életünket vészhelyzetben élhetjük le.veszhelyzet.jpg

Mi lesz a következő? Talán a háború vége miatti, vagy esetleg a kihízott trottyos gatya miatti? Mindegy, majd kitalálnak valamit, ebben jók!
A médiák már a trottyos nadrág zsebében vannak, jöhet a sok ezer, „közélet befolyásolására alkalmas” civil szervezet vegzálása, ellehetetlenítése. Ez egy nagyon jó megfogalmazás, ebbe mindenki belefér, akinek a hatalomtól eltérő véleménye van azt ki lehet nyírni.
Erősödik a hadügyminisztérium is, de közben gyengül is, mert Pacalágyút meg taccsra tették. (Mi lesz így az országgal, ki fog bennünket megvédeni?) Első pillanatban nem értettem - persze ez érthető, hiszen én csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti - miért pont oda fognak tartozni a sportolók, mikor annyi hozzáértő ember van a kormányban. Tele van több, mindenhez is értő miniszterrel, de aztán megvilágosodtam! Bizony drágáim, akár hiszitek, akár nem! Ott vannak a vívók, sportlövők, gerelyhajítók, öttusázók, nem is sorolom tovább, világosan látszik, hogy jó helyre kerülnek, mint ahogy az egészségügy, vagy az oktatás, vagy a kultúra, a titkosszolgálatok, környezetvédelem, az egyházügyek, a nemzetpolitikáról már nem is beszélve. Kihagytam valamit drága nyulacskáim? Biztos! Felsorolhattam volna az egész kormányt!
Például, már két hete haldoklik a Sajó, hol vannak a bátor harcosok? Mindenki hallgat, mint aki beszart! Most olvastam, végre kiküldtek egy földművest a szlovákokhoz, panaszkodni.
Eközben minden késedelem nélkül megalkották a világon egyedülálló sztrájktörvényt, mely kötelezővé teszi a tanároknak, hogy sztrájk közben dolgozzanak is. Zseniális! Ilyen alapon a következő a munkatörvénykönyv módosítása lesz, mely kötelezővé fogja tenni a szabadság alatti munkavégzést, valamint újra törvénybe iktatják, hogy vészhelyzet alatt továbbra sem mondhassanak fel a tanárok, rendőrök, tűzoltók, egészségügyi dolgozók. Az új módosítás szerint a fent említett munkavállalóknak megbetegedni és meghalni is tilos lesz külön engedély nélkül.
Úgy tudom a gyülekezési jogot is korlátozni készülnek, a jövőben egyszerre csak egy ember gyülekezhet majd, és csak a lakásán. Vicces, ugye nyulacskáim? Az, míg be nem vezetik. Ezektől a gazemberektől kitelik! Nem csak ez, minden!
Már csak az a kérdés, a trottyos miatti vészhelyzetet mikor vezetjük be?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5817840385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.05.26. 09:06:54

Én igazából ebben a honvédség megerősítését nem értem. Ki ellen? Az oroszok nem hiszem, hogy záros határidőn belül pont minket akarnának megtámadni. Egyik elvtárs nem lövi le a másik elvtársat, nagyon drága a lőszer manapság...

Az ukránok megint nem fognak támadni. Zelenszkij elvtárs ugyan biztosan tudja, hogy őt addig szeretik csak nyugaton, amíg harcol, és ő teszi is ezt amíg ki nem fogy az ukránból vagy a lőszerből, de ehhez neki az oroszok ellen kell harcolnia. Ha NATO tagország ellen kezdene el harcolni, másnaptól egy csúzlit sem kapna nyugatról.

Aztán az is kérdés, hogy a belföldi áruházlánc, a CBA vajon miért nem termel extraprofitot amit adóztatni kell? Mert hogy kb. ugyanazt az árut adja mint a külföldiek, gyakran drágábban is.

És Mészáros elvtárs cégei nem termelnek extraprofitot? Akkor hogy lett pár év alatt gázszerelőből multimilliárdos?

Nők 40 program megvágására is vannak tervek. Elvtársak, akkor van fedezet nyugdíjra vagy nincs? Ha van, akkor miért is kell ez? Ha nincs, akkor miért is kellett a 13. havi?

Az viszont, hogy a pedagógusok így sztrájkolhatnak nem újdonság, már eddig is így volt. Ezért volt az engedetlenség - a ilyen megoldás, hogy sztrájk közben is fenn kell tartani a szolgáltatást max. az atomerőműben és más hasonló, startégiai ágazatok esetén indolkolható, egyébként max. észak-koreában vagy az iszlám országokban tart itt a "szabadság".
süti beállítások módosítása