Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Helló, Világ!

2022. április 27. 07:54 - Szürkenyúl

Helló, Világ! Jól elcsesztünk!
Ezzel együtt persze magunkkal is jól kibabráltunk. Most már az is kezd némelyeknek derengeni, hogy a fagyi néha visszanyal, büntetlenül semmit nem tehetünk meg ellened.
Büntetsz bennünket lépten-nyomon, jogosan, de mi csak nem akarunk érteni a jelzéseidből.fold-veszelyben.jpg


Világtalanok vagyunk, a szó mindkét értelmében! Világtalanok vagyunk, mert nem látunk az orrunknál tovább, és azért is, mert nagy tévedésben élünk, nem nekünk vagy te világunk, hanem mi vagyunk a te élősködőid, de legfőképpen gyilkosaid!
Azon vitatkozunk mit tegyünk Földünkért, érted, világunkért, miközben folyamatosan rombolunk, miközben folyamatosan felégetünk, miközben folyamatosan szennyezünk. Háborúk mindenfelé, telhetetlenségünkben minden talpalatnyi földedet kisajátítjuk, hogy kényelemben, luxusban élhessünk, tekintet nélkül a többi élőlényedre!
Mostanában sokat beszélünk a klímakatasztrófáról, arról, hogy mit kellene tenni az országoknak, de mi, a Föld lakói az igényeinkből nem akarunk engedni. Mindenből a legújabb kell, mindenből több kell, ha kell, ha nem. Arra nem gondolunk, hogy a mi, sokszor túlzott igényeink miatt van szükség több gyárra, több veszélyes, környezetszennyező technológiára! Miattunk kell egyre több és nagyobb területeken kiirtani a növényvilágot, elzavarni, kiirtani az ott élő állatokat. Mindeközben fel vagyunk háborodva, hogy kormányaink nem tesznek eleget élőhelyünk védelmében. Ez ám a képmutatás!
Öntsünk tiszta vizet - amíg van - abba a bizonyos pohárba! Amíg gyökeresen nem változtatunk életvitelünkön, környezetünkhöz való viszonyunkon, amíg nem tanulunk meg harmonikusan és békében együtt élni környezetünkkel, és persze egymással is, addig semmi értelme klímavédelemről beszélni, klímacsúcsokat tartani! Addig mindez szemfényvesztés, önámítás, értelmetlen bohóckodás! Majd, ha felül tudunk emelkedni mérhetetlen gőgünkön, kapzsiságunkon, akkor talán lehet esélyünk!

Hagytuk magunkat becsapni, nem vettük észre, hogy aljas gazemberek, gátlástalan üzletemberek felhasználnak bennünket önös céljaik érdekében, mert egyeseknek semmi sem elég, és semennyi emberélet nem számít!
Évtizedek óta a pénzvilág uralja világunkat, vezeti, orránál fogva a kormányokat, vagy kormányaink vezetnek, félre, bennünket, állampolgárokat! Legrosszabb esetben mindkettő!
Háborúkba, fegyveres konfliktusokba kényszerítenek bennünket, mondva, hogy vagy a békét kell megvédeni, vagy az országot. Egyik sem igaz, ráadásul minden esetben életszínvonalunk sínyli meg a hadakozásokat, már ha túléljük azokat. Láthatjuk, nap, mint nap, emberek millióit szenvedni, menekülni a puszta létükért. Mit nyerhet például Oroszország azzal, hogy megtámadta Ukrajnát, esetleg területeket szerez? Oroszország jelenleg is óriási területen fekszik, ásványi kincsekben gazdag, mégis feltűnően alacsony az életszínvonal az országban. Csak néhány ember járhat jól, mindenki más szenvedni fog! Rájöttek már erre az orosz emberek is, de már túl későn! Hamarabb kellett volna gondolkozni, tiltakozni az igazságtalanságok, a megalázó munkakörülmények, az emberhez méltatlan életkörülmények, a diktatórikus rendszer ellen. Nem tették! Ők sem! Mások sem! Itt jegyzem meg, diktatúrában nincs ellenzék! Áldemokrácia van, a parlamentben is csak biodíszletről lehet beszélni! Magyarul, hahó, csakis magunkra számíthatunk!
Olvasom a minap, Putyin bejelentette a legújabb interkontinentális ballisztikus rakétája elkészültét. Csak egy aprócska kérdésem volna, előre bocsátva, tudom, én csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti, és már a bundás is kopott, de mégis, kinek lesz ettől jobb, vagy mire lesz ez jótékony hatással? Hány orosz állampolgárnak lesz ettől magasabb az életszínvonala, vagy egyáltalán hányan lesznek ettől gazdagabbak, boldogabbak? Esetleg világunk lesz a nyertes? Hát nem! Senki nem fog ezen sem nyerni, csak veszteni, de a legtöbb ember még mindig nem érti! Csak együttes, világméretű összefogás segíthet, csak szemléletváltás, érdekeink melletti bátor kiállás menthet meg bennünket!
Sokkal jobban járnánk, járna világunk, ha nem egymás ellen fordulnánk, hanem saját országunkat fejlesztenénk. Igaz ez persze az USA-ra, és a többi hozzá hasonló fejlett országra is! Nem lett még az Egyesült Államok sem gazdagabb a sok háborús konfliktustól, amelyekben az utóbbi évtizedekben részt vett. Legföljebb néhány fegyvergyáros és üzletember tömte meg a zsebét!
Itt lenne az ideje felébredni, ha még nem túl késő!

Lustaságunknak, gyávaságunknak láthatjuk, saját bőrünkön tapasztalhatjuk az eredményét! Mondjuk ki bátran! Rabszolgák lettünk! Nem csak az indiai varrodákra, afrikai aranybányákra, gyémántbányákra gondolok! Csak egy példa, London, az Amazon munkatársai nem mernek elmenni WC-re, inkább flakonba vizelnek, mert félnek az elbocsátásoktól, de sorolhatnám a példákat. Vagy elég csak a szakszervezetek elsorvasztására gondolni. Jónéhány ország kormánya, vállalkozói, inkább olcsó külföldi vendégmunkásokat alkalmaznak, akiket néha konténerekben, munkásszállásokon helyeznek el, minthogy megfizessék a hazai munkaerőt. Mi ez, ha nem rabszolgaság, rabszolgakereskedelem? S mindeközben fel vagyunk háborodva a migráció miatt. Megérdemeljük! Mindig másra várunk, hogy megoldja problémáinkat. Ébresztő! Senki nem fogja!

Az eltelt évszázadok során az uralkodók sokat tanultak, velünk ellentétben. Például megtanulták, hogy cirkusz kell a népnek. Meg is kapjuk! Több templom, több stadion, sportcsarnok van szerte a világban, mint kórház, egészségügyi, kulturális intézmény! Többet kell várni egészségügyi ellátásra, mint egy új autóra. Aztán itt vannak a Tv-csatornák. Ezek is csak azért vannak, hogy ott butuljunk a TV előtt, ne gondolkodjunk, nézzük a bugyuta sorozatokat, vetélkedőket, kukkoljuk a valóságshowkat, röhögjünk az ostoba celebeken, hallgassuk, nézzük a reklámokat, hogy ezzel is irányítani tudjanak bennünket, de ami a legfontosabb, leginkább azért vannak, hogy kellőképpen tömhessenek bennünket hazug propagandával, és átmoshassák agyunkat. Ismerős, ugye?
Érdemes lenne ezeken elgondolkozni!
De akárhogy is nézem, mindenért mi, választók, állampolgárok vagyunk a felelősek! Mindenki azt tesz és annyit, amennyit megengednek neki!

Minden esetben arról van szó, hogy gyávák vagyunk, elaludtunk! Hagytuk magunkat rabszolgává tenni, nem tiltakoztunk időben a jogfosztások ellen, elhittük, hogy a fegyvereké a jövő, hogy ellenségekkel vagyunk körülvéve, pedig mi vagyunk saját magunk ellensége!
A fentiek alapján azt is írhatnám, sok mindennek kellene változni, de valójában csak nekünk, embereknek!
Remélem, sikerült kicsit megvilágítanom, csak mi vagyunk a kedvező változások útjában! Persze, nagy-nagy tisztelet a kivételnek.
Majd ha fölébredünk, rácsodálkozunk szép új, de elcseszett világunkra, majd ha belátjuk hibáinkat, az már fél győzelem lesz, de ahogy a költő mondja, még nem elég! Tettek nélkül nem megyünk semmire!
Ezek után nincs más hátra, mint előre, de nem az orbáni, vagy putyinisztáni úton!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3117817163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.04.27. 08:35:34

Igazából a legnagyobb ökológiai problémák pont a környezetvédõk. Lásd atomellenes hisztike, amikor már mûködõ, vagy épp frissen felépített atomerõmûveket zárnak be, mert az atony az sugároz de nagyon, a széndioxidot meg csak kiböfögöd ha túl sok kólát iszol. Meg különben is, ha veszel narancshéjból készült lámpát az megóvja a földet, rajta volt az interneten, akkor meg biztosan így van.

A másik dolog, hogy kb. fél év alatt meg lehetne állítani a globális felmelegedést, ha meg lenne rá a szándék. Nem kellene hozzá sok minden, csak kb. egy vulkán tevékenységét kellene leszimulálni. Csak ez most senkinek nem érdeke - a zöldeknek a legkevésbé sem, elvégre az õ formálódó hatalmuk alapja a hisztike, és ha nincs égetõ katasztrófa akkor senki sem fogékony a hisztikére.

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.04.27. 15:42:21

"Ezek után nincs más hátra, mint előre, de nem az orbáni, vagy putyinisztáni úton!"

Az orbáni útnak (ami nem jó) 12 éve nincs épkézláb alternatívája. Ami van, arra a lakosság nem vevő. És látva Nyugat-Európa rohamosan fokozódó elmebaját, joggal nem kér belőle.

Azon az úton kellene járni, amit az az Európai Unió képviselt, amelyhez mi is csatlakoztunk 2004-ben. Az uralkodó agresszív mainstream fősodor miatt viszont remény sincs, hogy magára találjon. Plusz tehertétel, hogy míg Donald Trump szinte fölszámolta a kapcsolatokat az EU-val, addig Biden alatt Washington egyenesen a gyarmatává züllesztette azt. Csöbörből-vödörbe. Nem így képzeltük el a transzatlanti kapcsolatok helyreállítását. Én legalábbis biztosan nem. És remény sincs arra, hogy a helyzet megváltozzon.

A világ egy nem várt, az amerikai sz@rkavarók teremtette kényszerhelyzet közepette gyors átrendeződés alatt áll. Valójában most kezdődött el a 21. század, de én magam nagyon nem ilyennek képzeltem 21 évvel ezelőtt.

midnight coder 2022.04.28. 08:44:29

@Lesz még Magyar Köztársaság: Az EU már akkor is nagy léptekkel menetelt a szakadék felé, amikor mi csatlakoztunk hozzá. A katasztrófa felé vezetõ úton valamikor a 80-as évek végén indult el a nyugati világ. Akkor hoztak egy rakás olyan döntést, amik a jelen állapotokhoz vezettek. És persze még ma sem annyira szar a helyzet, az igazi probléma a folyamatok iránya.

MEDVE1978 2022.04.29. 10:10:31

Ez egy eléggé felszínes látása a dolgoknak. Nem mondom, hogy nem hozhat boldogságot / elkeseredettséget - igazam van érzést, de kétségkívül felszínes.

Esetleg elgondolkodott-e rajta a tisztelt szerző, hogy ez miért van így? Pedig viszonylag egyszerű. Az ember legfontosabb mozgatóerőit a szükségleti piramis tartalmazza. Emellett az ember mindig többre és jobbra törekszik, magának és a közösségének. Ez elsősorban anyagilag, jólétileg értelmezett. Aki ezzel szembefordul, az elsősorban az emberi természettel fordul szembe. Az sem véletlen, hogy a környezetvédelmi mozgalmak gazdag országokból indulnak. Hiszen ezekben a szükségletek már olyan szinten ki vannak elégítve, hogy távlati kitekintésre is van lehetőség. Ellenben Afrikában, ahol a klímaváltozás miatt mondjuk van egy áradás, aztán meg egy aszály, rohadtul nem az a kérdés, hogy hosszú távon mi a klímaválság hatása, hanem az, hogy holnap legyen kaja, meg a gyereknek ruha. Ugyanúgy az esőerdő kivágó brazilok sem az erdőt utálják, hanem szimplán jól lehet élni abból, ha kivágják a fát: lesz kaja az asztalon, meg ruha a gyereknek.

Olvastam tegnap (már nem tudom, hogy melyik portálon) egy cikket Greta Thunberg "színeváltozásáról". Korábban Thunberg (aki ugye svéd) erősen klímavédelmi irányba indult el, ez alapján szólalt fel. A pandémia alatti időszak azonban arra tanította meg, hogy hát bizony a klímaváltozás a fejlődő világban immár mindennapos hatásokkal bír, amelyek fokozottabbak, mivel nagyon nincs pénzük. Ez persze azt okozza, hogy pénzt akarnak a fejlett országoktól (amit mondjuk nyilván nem klímával kapcsolatos dolgokra költenének). De Thunberg érzi az igazságtalanságot és egyre inkább ilyen globális social justice warriorba kezd átmenni.

Amit nagyon sokan nem értenek az az, hogy a modern nyugati jellegű klímavédelem az a WOKE MESSAGE, magyarra fordítva a felvilágosult üzenet része. Ez lényegében egy új valláspótlék, amelyben a fejlett országok fiataljai fokozottan hisznek. Nagyon sok ábrahámi vallással összefüggő részüzenete van ennek, az egyik pont a környezetvédelmet érinti: 1. Fejlett országban élsz, rengeteget fogyasztasz, így nagy az ökológiai lábnyomod, a léted szennyezi a világot = az eredendő bűn, ebbe születtél, nem tudsz belőle kijönni. 2. Az első lépés, hogy megértsd, hogy milyen módon szennyezed az anyaföldet és tudatosítsd ezt magadban = ismerd el bűnödet, érezd rosszul magad miatta és kezdd el megbánni 3. Kezdd el az ajánlott megoldásokat megvalósítani, pl: tüntess a Fridays for Future mozgalomban, ne vegyél eldobható pelenkát, csak öko cuccokat vegyél, szavazz a woke mozgalom apostolaira > Imádkozz és tegyél jót, támogasd az egyházat.

A baj ezzel a képpel, hogy hamis. A CO2 szennyezés mintegy 60-70%-át olyan országok állítják elő, akik nagyságrendileg nagyon magasról tesznek az egészre (Kína, USA, fejlődő világ). Ha Európa visszatérne a kőkorba és nem lenne szennyező tevékenység, akkor a klímaválság ugyanúgy menne tovább, ahogy eddig, minimálisan lelassulva. Ugyanúgy a szükségleti piramisból adódóan lehet rá következtetni, hogy amikor ez az üzenet eléri a globális délt (magyarul a csóróbb országokat), akkor ott az embereket ez nem fogja érdekelni. Ők az európai jólétet akarják bármi áron, egyébként is, az egész helyzetet a gonosz gyarmattartók idézték elő a XVIII. század óta, fizessenek nekünk (hogy mi is európai szinten élhessünk).

Az egész ideológia tehát az önmarcangolásra és az önmegtartóztatásra fut ki, holott egyértelmű, hogy az emberi természettel ez ellentétes és nem megoldás. Ettől függetlenül a probléma fontos, ezért mondom, hogy Greta Thunberg olyan, mint egy kellemetlen élő tilalomfa, mert legalább behozta a közgondolkodásba a klímaváltozást (természetesen több szerepe nincsen, mert nem effektív).

Nagyon jelentős nehézségeket okoz, hogy a kézenfekvő megoldásokat az emberiség nem tudja meglépni. Ez pedig az atomenergia átmeneti elterjesztése és a megújulók kutatásának masszív támogatása lenne. Az utóbbi még csak-csak, de ott elnyom mindent a propaganda. Ez érthető, hiszen nem lehet / szabad kimondani, hogy a jelenlegi megújuló energiatermelési lehetőségek drágák és nem praktikusak, mert akkor senki nem fogja venni ezeket. Azonban a helyzet mégiscsak ez. Az atomenergia tragédiája, hogy a zöldmozgalmak Európában tökéletes ellenségképet találtak benne a 90-es években, főként német nyelvterületen. Ezért bár egy relatíve nagyon tiszta energiaforrás, a zöldek agymosták a közvélemény egy részét. Klíma szempontból szomorú katasztrófa a német történet, mivel 1. Fukushima után úgy döntöttek, hogy leállítják a gonosz atomreaktorokat 2. Olyan gyorsan állították le, hogy a szénerőművek termelését kellett újra beindítani, ami halmozottan környezetszennyező 3. A méregdrága megújulók természetesen nem tudtak nagy arányban belépni 4. Feltalálták, hogy a gáz lesz a megoldás az átálláshoz (mert az kevésbé szennyező, mint a szén). 5. Most az ukrán-orosz háborúval átálltak az LNG gázra, ami még környezetszennyezőbb a szállítás miatt.
süti beállítások módosítása