Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Az első nap

2022. április 01. 07:52 - Szürkenyúl

Drága nyulacskáim! Kicsit előre szaladtam, próbáltam kitalálni mi fog történni április 4-én.
Főleg a jelenlegi, kormánynak nevezett rablóbanda szavazás utáni első napja mozgatta meg fantáziám.orban_0_1.jpg


Választást követő reggel fél 7 van, ébredezik a király, aki már nem király. Riadtan néz ki dunnája alól, látja ám, hogy nem látja a szobainason viharverten lógó kevlár mellénye fölött a koronáját, de még a kedvenc vesszőparipája sem nyihorászik a házi trónusa mellett. Ugrasztotta fele ségét, fele királyságát, hozzák gyorsan elibe az őrparancsnokot, de hiába szólongatták, - igyi szudá!, igyi szudá! - senki nem válaszolt. Elővette utcai harcokban edzett bátorságát, kisomfordált a folyosóra és elképedve látta, hogy kedvenc előkóstolója éppen akkor hagyta el futva a palotát. Óriási félelem vett rajta erőt, inába és a trottyos gatyájába szállt még a nem létező bátorsága is.
Miután félig, de ki tudja meddig nyugodott meg, magához kérette kamarását, vagyis mészárosát, utasította, hogy amíg lehet, vegye meg neki Kárpátalját, a Real Madridot, valamint az utolsó nyilvános WC-t is!
Miután senki más nem várta parancsait, leült kedvenc TV-je elé, de abban is csalódnia kellett, dicshimnuszok helyett az alábbi híreket olvasták be tegnap még őt ajnározó kegyencei:

  • A Lendvay utca 28-ra kitették a fekete zászlót.
  • Győzike kilépett a Fideszből.
  • A Lovagkeresztelt, Munkásőr, a Pesti Srác, valamint a Jónevű újságíró műsora megszűnt.
  • Magyarország külügyminisztere elvesztette a hangját, mióta a király nem adja a szájába a szavakat.
  • Megnövekedett és gyanús mozgások tapasztalhatók a Fidesz székháza körül. Az alkalmazottak nagy táskákkal, futva hagyják el az épületet, a süllyedő hajót.
  • Matolcsy György félrevezette Magyar Nemzeti Bank szerint a magyar gazdaság a jövő héttől magyar szegénységként működik tovább, és 2030-ra utoléri saját magát.
  • Az új köztársasági elnök ma reggel nem találta köztársaságát, de aláírta, amit elé tettek - széles mosoly kíséretében, hiszen ezért lett megválasztva -, majd megnyugodott.
  • Kósa Lajost mától Mr -20% titulus illeti meg.
  • A katolikus és református templomok, mivel a Fidesz a jövőben nem tart igényt rájuk, bezárnak.
  • A Puskás Akadémia futballcsapata kiesett az NB-1-ből, valamint a pikszisből is.
  • Átadták a felcsúti kisvasút újabb szakaszát, a mai naptól a Markó utcánál van a végállomása.
  • A Visegrádi Egyek kommünikét adtak ki, mely szerint a legutolsó ülésen nem történt egyezség, így oszlásnak indultak.
  • Az országgyűlés elnöke afölötti bánatában, hogy tegnap óta senkit sem tudott megbüntetni, az országházba és magába zárkózott. Legfrissebb hírek szerint, orvost kellett hozzá hívni.
  • A belügyminiszter ma reggel nem találta felmondólevelét, ezért Putyin elvtárshoz fordult, küldjön neki egy másolatot.
  • Adásunk alatt érkezett hír szerint Szijjártó Péter minden előjel nélkül oroszul kezdett el beszélni.

A meghallgatott hírektől megrémülve és elbódulva vette fel királyi trottyos gatyáját és elmaradhatatlan mellényét. Az az érzése támadt, hogy túl nagy rá. Megnyalta szája szélét, sámlira állt, belenézett a tükörbe, megrökönyödve látta, hogy egy bukott miniszterelnök áll vele szemben. Ugyanazt mondta neki is, mint az ukrán menekültnek: Örülök, hogy látom!
Mosolya sem volt őszinte, de ezt már megszokta, hívatta kocsisát és a várába hajtatott. Útközben azt látta, hogy népe máshogy integet, mint máskor, ezért mélyebben az ülésbe húzódott.
Hátizsákját most is magával vitte, benne az ebédjével, attól tartva, hogy ma már a Gundel is beint neki.
Összehívta az utolsó kormányülést. Mindenki igyekezett minél távolabb ülni tőle.
Nyüzüge agit. prop. miniszter tévedésből a fű alatt megvásárolt ingatlanjairól számolt be. A pénzügyetlen miniszter bejelentette, hogy üres az államkassza. Kérdésre, hogy lehet ez, szokásához híven csak misimásolt. Az igazságügyminiszter dekázott kettőt, majd rúgott egy öngólt. Kásler miniszter normális emberi erőforrásai már rég kimerültek, így néma maradt. A miniszterelnök helyettese eközben a minielnökre vigyorgott, és nyál csorgatva tapsikolt.
A bukott király kényszeredetten mosolygott, majd boldog karácsonyt kívánt mindenkinek. Még utoljára kiment az erkélyre, és integetett, de már a kóborkutya sem volt kíváncsi rá. Ezt követően minden késedelem nélkül gyogyógykezelésre indult.

Aranyos drága nyulacskáim, valahogy így lesz, remélem!
Ahhoz, hogy a fentiek bekövetkezzenek április 3-án minden jóérzésű, felelősen gondolkozó magyar embernek el kell mennie szavazni!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5817793505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.01. 11:38:38

Az a baj, hogy az utolsó mondatot a fideszkomcsik is magukra veszik! XD

midnight coder 2022.04.01. 12:48:39

Ez mondjuk erõsen utópia. De ha netán bekövetkezne, sokkal izgalmasabb lenne, hogy mi következne ellenzéki oldalon. MZP: Hááá ? Most mivan? Hogy nyertünk? Hú' bazz' meg! Most akkor mi a fenét csinájuk?

Lehetnék én is 2022.04.01. 16:44:57

@midnight coder: mit-mit? Megkérdezi a 6 pártelnököt 15 NGO vezetőt, összehív egy vitaműsort, jól elbeszélgetnek. Majd nyár végén, ha Feri visszajött szabadságról, megmondja a tutit.
süti beállítások módosítása