Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Intelligenciák

2022. március 01. 07:52 - Szürkenyúl

Aranyos drága nyulacskáim, biztos ti is hallottatok már arról, hogy hol, mennyien és milyen eszközökkel keresik a Földön kívüli intelligenciát. Az az érzésem, hogy túl sokat költünk erre, és túl keveset arra, hogy a földi intelligenciát megtaláljuk, esetleg fejlesszük!
Na, jó, az is benne van a pakliban, ha még a jelenleginél is kevésbé lennénk intelligensek, talán lassabban irtanánk ki saját magunkat.6zvzc7twnseb7d7ds_1.jpeg


A földönkívüli intelligenciának, ha van esze, márpedig van, esze ágában sincs idejönni, ahol emberi lények ész nélkül, intelligencia nélkül támadnak egymásra, gyilkolásszák egymást. Messziről is látják, miféle népség lakik errefelé. Látják, hogy lángol az egész Föld! Jelenleg is több mint tízezer helyen! Vagy azért, mert önzésből, kapzsiságból, kényelemszeretetből pusztítjuk élethelyünket, vagy azért, mert éppen, mivel más dolgunk nincs, egymást írtjuk. Napjainkban is jóval több, mint 50 helyen vannak háborúk, fegyveres konfliktusok! Eddig Európát elkerülték a háborúk, de már ez is múlt idő.
Ha nem tüzet látnak, akkor füstöt, mérgező anyagokat kibocsátó kéményeket, gyártelepeket. Láthatják, milyen fékeveszett ütemben fogynak természetes élőhelyeink, milyen üzemben pusztítjuk vizeinket, hegyeinket, erdeinket, termőterületeinket, pont azokat a dolgokat, amik életben tarthatnának bennünket, és persze Földünket.
Hát, még ha azt is látnák, milyen aljas módon kizsákmányoljuk egymást, milyen élvezettel alázzuk embertársainkat, nagy ívben elkerülnének bennünket, mint ahogy el is kerülnek!
Nem hülyék a földönkívüliek, ha akartak volna, már rég megtámadhattak volna bennünket, de látták, - végtére is intelligensek, ha már idáig eljutottak, - teljesen felesleges, képesek vagyunk mi saját magunkat is megtámadni, kiirtani.
Ha netalán barátkozni akartak volna, arra is régen rájöttek, mi emberek saját fajtánkkal sem tudunk normális kapcsolatot teremteni, nemhogy idegenekkel, pláne, ha azok még intelligensek is.

Mint tudjuk, a mesterséges intelligencia (MI) a gépek emberhez hasonló képességeit jelenti. Hát, ez az! Pont ettől félek, drága nyulacskáim! Mi lesz, ha pont úgy fognak gondolkozni, mint mi, emberek? Ki fogják írtani egymást? Megalázzák, leigázzák egymást? Mindent maguknak akarnak majd? Nem lesznek tekintettel senkire és semmire? Ha nem vigyázunk Putyinokat, Orbánokat, Hitlereket fogunk gyártani!
Kissinger mondta: A mesterséges intelligencia nagyobb fenyegetés, mint az atomfegyverek.
Kína akár a földönkívüliek ellen is kész bevetni csodafegyvertét, a mesterséges intelligenciát.
Vlagyimir Putyin, Oroszország diktátora szerint az fogja uralni a világot, aki a mesterséges intelligenciában az élen jár. Ezekből a kijelentésekből az olvasható ki, az az ijesztő, hogy a mesterséges intelligenciát nem az emberiség javára kívánják használni, hanem a minél nagyobb hatalom megszerzésére. Országok egymás ellen, anyagi javak megszerzésére, bármi áron, az emberi élet nem számít! Láthatjuk, mi történik Ukrajnában. Nem az MI hiányzik onnan sem, hanem a humán intelligencia! Nem az orosz hadseregre, és nem a 400 mesterlövészre gondoltam, akiket azért küldtek oda, hogy megöljenek egy egész kormányt, és egy polgármestert! Már csak azért sem, mert ezek ott vannak és ölnek, kórházakat, óvodákat, iskolákat, és lakónegyedet bombáznak! Mondjuk ki nyíltan, ezek háborús bűnök!

Aranyos drága nyulacskáim, nem lehetünk nyugodtak! A fejlődés megállíthatatlan, sajnos! Már a mosópor is intelligens. Most meg mit olvasok? Megszületett a fegyveres intelligencia fogalma. Hamarosan bőrszín alapján ölhetnek az intelligens génfegyverek. Olyan biológiai fegyverek kifejlesztésére kerülhet sor néhány éven belül, melyek képesek különbséget tenni emberek, illetve embercsoportok között genetikai tulajdonságaik alapján.
Bravó, emberiség! Most már talán lassíthatnánk is egy kicsit! Nekem valahogy nem hiányzik ez a flancos mesterséges intelligencia!

Én személy szerint David Attenborough-val értek egyet, aki szerint nem a mesterséges intelligencia fogja megmenteni a Földet.
A humán intelligencia, a józan ész hiányzik innen, de az nagyon!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3517768022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2022.03.01. 08:10:47

Tudod, az ember kb. azóta szennyezi a környezetet, amióta elõször gyújtott tüzet két kõ egymáshoz pattintásával. De annál sokal régebben ütötte agyon a szomszédját ha elvette a kajáját. Szar ügy. De te megmentheted a világot, ha behúzódsz egy barlangba, és holnaptól csak nyers füvet eszel, és közben a világbékérõl meditálsz.
süti beállítások módosítása