Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Bűnpártolás

2022. február 01. 07:37 - Szürkenyúl

Drága nyulacskáim! A helyzetünk egyre elkeserítőbb! Akárhonnan nézem, minden területen csak rombolás, romlás, dilettantizmus, főleg bűnözés, és mindezekkel együtt járó elkeseredettség tapasztalható. Megfogalmazódott bennem néhány kérdés, melyektől minden lettem, csak nyugodt és boldog nem!kormany_masolat.jpg


Végig mentem az életünket meghatározó területeken, válaszokra már semmi szükség nincs!

Kezdem az egészségüggyel, mégis ez lenne a legfontosabb. Lenne!
Az megfelelő egészségügyi ellátásnak minősül, mikor az EU-ban nálunk haltak meg a legtöbben covid fertőzésben?
Az is, hogy Magyarországon leghosszabbak a kórházi, műtéti várólisták?
Az is, hogy Magyarország vezet a daganatos betegségek halálozási listáján az EU-ban?
Az is, hogy a kezelhető betegségek körében a 75 évnél fiatalabb korosztályban ötödikek vagyunk az EU-ban?
Az is, hogy telefonos tévgyógyítás folyik az országban?
Az is törvényes és nem diszkriminatív, hogy sportolókat ingyen tesztelnek covidra, a lakosságnak pedig súlyos ezreket kell fizetni érte?
Szép lassan fizetőssé teszik az egészségügyet, aki nem tudja megfizetni, az dögöljön meg?

És a gazdaság? Repeszt, csak az a baj, hogy közben egy helyben áll!
Az milyen gazdaságpolitika, hogy kitömjük a nyugati tőkét, hogy aztán kivigye az itt megtermelt milliárdokat? Arról már nem is beszélve, hogy sok helyen már nem is magyarok dolgoznak, hanem külföldi vendégmunkások!
Az mennyire kifizetődő, hogy üres templomokat, stadionokat, sportcsarnokokat építünk, és ráadásul minden tendert a haverok nyernek, természetesen, hogyan is máshogy, rettenetesen túlárazva?
Vagy talán az jelzi gazdaságunk erejét, hogy hatósági áras lett a csirkefarhát?
Vagy az, hogy rekord mértékű a költségvetési hiány, rekord mértékű az államadósság?
Vagy az, hogy az infláció 7% fölött, 1 euro már 360 Ft (2010-ben 275 Ft körül mozgott!)? Az EU-ban a forint gyengült legjobban az összes valutához képest!
Esetleg a nyugdíjvagyon törvénytelen lenyúlása is a gazdaságpolitika része volt?

Enyves kétbalkezekbe került a kormány.
Az nevezhető országirányításnak, hogy lezüllesztették az egészségügyet és az oktatást?
Az miféle irányítás, hogy nincs önálló minisztériuma az oktatásnak, egészségügynek, környezetvédelemnek? Tudósok szerint egy ország felemelkedésének legfőbb záloga a fejlett oktatás és egészségügy!
Már részben orosz, kínai, és német gyarmat vagyunk! Magyarország előre megy?
Közben államtitkárokkal, miniszteri biztosokkal Dunát, Tiszát lehetne rekeszteni! Ettől jobban működik az ország?
Vészhelyzeti kormányzást vezettek be, azaz teljhatalmat adott magának a kormány, hogy könnyebben, ellenőrizetlenül tudjanak vagyonokat kimenteni alapítványokba, parlamenti jóváhagyás és verseny nélkül tudjanak beruházásokat indítani, azaz még lopni is verseny nélkül tudjanak. Ez is kormányzás?
Az is a jó kormányzás eredménye, hogy a kvalifikált fiatalok, középkorúak kénytelenek elhagyni az országot, ha emberhez méltó életet akarnak élni?

A kormány nagyon igyekszik eltitkolni minden bűnét, erről szól a kormánypropaganda!
Az az állampolgárok tájékoztatása, hogy közpénzből hazug óriásplakátokkal hülyítik őket?
Vagy az a megfelelő tájékoztatás, hogy szájbarágós, aljas nemzeti konzultációkkal mossák az állampolgárok agyát?
Az mennyire kiegyensúlyozott tájékoztatás, hogy rádiókban szinte kizárólag csak kormányközeli vállalkozás által szerkesztett hírek hallhatók?
Az mennyire van rendjén, hogy folyamatosan bírósági pereket vesztenek közszolgálatinak hazudott és kormányközeli TV-k rágalmazásokért, hazug tájékoztatásért? Mellesleg, végsősoron a kiszabott büntetéseket az adófizetők fizetik meg!
Az is tájékoztatás, hogy szinte már mindent titkosítanak?
Az is, hogy közérdekű adatokat sok esetben még bírósági ítélet ellenére sem adnak ki?
Van pozitívum is! Az egész országot tele kell plakátolni azzal, hogy hatósági áras lett a csirkefarhát! Ezt mindenkinek meg kell tudnia, erre lehet is büszkének lenni…
Szerintem WC papírra is rá kellene nyomtatni, az is tudja meg, akinek még erre sincs pénze!
2018 óta a kormány és a Fidesz csak a Facebookra közel 1 milliárdot költött, miből?
Bezzeg a trottyos bűnszervezetvezető már csak fizetett tapsolók elé mer kiállni. Vajon miért?

Igazságügy=bűnügy!
Az milyen igazságszolgáltatás, mikor a minisztériumban még az államtitkár is korrupt?
Vagy az, hogy a főügyész szerint minden rendben van, holott az EU szerint Magyarország a második legkorruptabb ország?
Vagy az, hogy köztörvényes bűnökkel gyanúsítottak szavazhatnak a magyar parlamentben? Vagy az, hogy a strasbourgi bíróság szerint a házelnök intézkedése nem felel meg az országgyűlési törvény előírt eljárásának?
Az milyen igazságszolgáltatás, hogy egy korrupt köztisztviselőnek, történetesen az Igazságügyi Minisztériumi államtitkárnak több milliós végkielégítés jár?
Az is igazságszolgáltatás, hogy választási csalások maradnak büntetlenül?
Nem akarom elhallgatni, van pozitívum is! Szexuális bűnözőket, kurvázókat, pedofilokat, törvénysértő meleg csatornatölteléket, korrupt gazembereket jól tudnak védelmezni!

A sportot is átvette már a bűnszervezet.
Az mennyire nevezhető magyar labdarúgásnak, ahol a játékosok 60-80%-a külföldi?
Az mennyire tükrözi a sportszellemet, hogy ellenőrizetlenül, a mindenkori teljesítménytől teljesen függetlenül, az adófizetők súlyos milliárdjaiból, tahópénzből dorbézolnak?
Az mennyire igazságos és alkotmányos, hogy a labdarúgók adókedvezményben részesülnek?
Abban mi a profizmus, hogy a stadionokat az önkormányzatok tartják fenn?
Az is profizmus, hogy a játékosokat is az adófizetők tartják el?

Nem járt jobban a kultúra sem!
Mára már csak az az értékes és jó művész, aki a trottyos háta mögött settenkedik, vagy a cipőjét nyalogatja?
Milyen kultúrpolitika az, amelyben egy koszoskörmű gazemberre van bízva, hogy színházak, kulturális intézmények, művészek, kapnak-e támogatást, vagy nem?
Látva, kik vezetik ma a kulturális életet, csak egy kérdésem van: nincs ebben az országban alkalmas művészeti vezető egy sem? Erdélyből, Kárpátaljáról kellett idehozni gerinctelen seggnyalókat?

Ne maradjanak ki az egyházak sem, ha már sokszáz milliárd forintot volt bőr a képükön elfogadni a trottyostól, pedig tisztában voltak az ország állapotával!
Ezekből az egyházakból, tisztelet a kivételnek, minden hiányzik, ami őket igazi kereszténnyé tehetné! Mentségükre legyen mondva, a trottyos ülepe és a pénz szaga elhomályosította éleslátásukat. Nem részletezem, csak azt kérdezem nagy tisztelettel, hogy engedhetik meg, hogy templomaikban világi gazemberek prédikáljanak?

Drágáim! Láthatjátok, Magyarország az az ország, ahol nem a látszat csal, hanem a kormány!
Minden területen jelen van a bűnözés! Mára már odáig fajult a helyzet, hogy a Fidesz és a kormány támogatása egyenlő bűnpártolással! A Fidesz tagkönyvvel rendelkező egyének pedig a bűnpártoló tagok!
A kormánytagok személyigazolványképe hamarosan olyan lesz, mint a mellékelt képen látható!

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr517004692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2022.02.01. 09:52:04

Az egészségügyi rendszert már 30 éve privatizálni kellett volna, és az intézményeknek kellene versenyezniük a betegekért, és nem a betegeknek pitizni az egészségügyben. De ezt egyik kormány sem merte meglépni, a szocik is csak a kasszát próbálták lenyúlni, de szerencsére elbukták a dolgot. Amúgy halkan megjegyzem, hogy a várólistákat Fletóék hozták létre egy kiadós kórházbezárárási hullám végén.

A oktatással kapcsolatban van igazságod, de a dolgot azért árnyalja, hogy Orbánék kb. egyetlen értelmes intézkedését ez ügyben, azaz a kínai egyetemet pont az ellenzék fúrja a leghevesebben. Addig viszont kb. hiába képzed a mérnököt, ha a diploma átvétele után az elsõ dolga az, hogy elhagyja az országot. Ezen max. úgy lehetne változtatni, ha lenne magyarországon egy olyan mûszaki egyetem ami a környezõ országokból is idevonzza a hallgatókat, és ami már elég nagy ahhoz, hogy érdemes legyen ide fejlesztõközpontokat telepíteni.

Ezzel együtt az ami az oktatásban van, különösen az alapfokon valóban katasztrófa, és ebbõl nagy-nagy bajok lesznek úgy 10 éven belül, ahogy az egészségügyben is. De ezen szerintem egy kúrmányváltás sem változtatna érdemben. Az ellenzék ha lehet még inkább a hülyékben érdekelt, mint Orbánék.

"Az milyen gazdaságpolitika, hogy kitömjük a nyugati tőkét, hogy aztán kivigye az itt megtermelt milliárdokat?"

Teccettek volna nem államosítani és kommunizmust játszani akkor, amikor volt tér a fejlõdésre. És teccetek volna nem szétlopni minden mozdíthatót 86-tól amikor már lehetett látni hogy süllyed a hajó. Ma kis hazánkban a GDP nagy részét a multik termelik illetve ezek beszállítói. Ezekért a multikért pedig versenyeznek az országok. A 2002-2010-es bukta pont azért volt, mert ezt a versenyt rendre a többi ország, különösen a szlovákok nyerték. És akkor pozicionálta be magát az ország arra a relatív helyre ahol ma vagyunk. Amin Orbán nem javított, de nem is rontott lényegesen. Nézegess egy fõre esõ GDP grafikonokat mondjuk a szlovákokkal összevetve 2002 és 2022 között. Tanulságos.

"Az is a jó kormányzás eredménye, hogy a kvalifikált fiatalok, középkorúak kénytelenek elhagyni az országot, ha emberhez méltó életet akarnak élni?"

Ma az átlagpolgár sokkal jobban él idehaza mint 2002 és 2010 között. Más kérdés, hogy így is szarabbul mint mondjuk az osztrákok. De ezen sem fog változtatni egy kormányváltás - illetve a legjobb esetben is rontani fog. A kiármalás pedig már 89-ben elindult, de igazából 2006 után lett nagyon egyszerû. És 2010 után jártak le azok a moratóriumok amiket a legjobb célpont országok kaptak a munkaerõpiacuk védelmére. Amúgy nem csak nálunk van ilyen, hanem az összes ex-szoci országban. Mégtõlünk viszonylag kevesen is mentek ki, Pl. a lengyelekhez képest.

"Az mennyire nevezhető magyar labdarúgásnak, ahol a játékosok 60-80%-a külföldi?"
Akkor mint mondjanak a nagy európai labdarúgó csapatok ahol ma már alig van fehér ember? Persze, Kunta-Kinte õsgermán vagy francia, csak túltolta a szoláriumot... Amúgy meg nem tökmindegy hogy milyen származású szereplõk dolgoznak a szórakoztatóiparban? A baj az, hogy ebbe állam bácsi tolja a pénzt. Ezt valóban nem kellene.

"Mára már csak az az értékes és jó művész, aki a trottyos háta mögött settenkedik, vagy a cipőjét nyalogatja?"

A mûvészet halála az, amikor intézményesül. Akkor pedig végképp vége van, amikor már a politika is beleszól. És már régen beleszól, és nem csak nálunk. Nézd meg Pl. a Netflix PC filmjeit a néger angol fõnemesekkel a kosztümös történelmi sorozatban. De ha fehér ember játszik el feketét az óriási bûn, még visszamenõleg is. Épül szépen az új nácizmus az USA-ban.

Kage kyōi 2022.02.01. 11:36:44

nem tudni miről beszélsz midnighcoder de próbálom elemezni:

privatizált egészségügy.
A csoró magyarja miből fizesse a műtétjeit amik alsó hangon már most súlyos húszezresekbe kerülnek ?
Milyen szoci kasszalenyúlás?
A hálapénzt kiváltó kórházi széfekre gondolsz?
Sokkal többet loptak azóta a narancsos kollégisták (bolsevikok)!

Kínai egyetem? amely kémekkel meg párttitkárokkal jön?
jó az neked?
eláruljam mennyi benne a valós egyetem? a neve!
meg jól túlárazzák majd !
jó az neked?

Hol vagyunk mi? A mélyszegénység meg a csiscskáztatás úgy terjed, mint egy vírus! Csak sokan szólni se mernek. Mert kiszolgáltatták őket a fideszes báróknak. Azt se tudják kié a környező föld.

Rosszabbul él a magyarja. Csak nem meri kimondani! Helyette elég neki a PR. A nagy óriásplakát.
Hálálkodik a sok támogatásért,
Kiáramlás: jó hogy megy, te is mennél. Az itthoni pártállamot választod vagy a kiszámítható nyugatot.

Kiviszik a pénzt! Egy tőkés azt teszi a pénzével amit akar!
Egyszer már befektetett itt, ha jól fial: befektet újra!
ennyi!

evilwolf 2022.02.01. 11:41:18

Ebbe a fene nagy jólétben semmi sem tetszik?
Mindjárt jön a háború egy újabb válsággal és járvánnyal, akkor majd örültök, hogy lik lesz a seggeteken.
Egészségügy? Lesz majd tábori kórház ingyé. És lehet, hogy annak is örülni fogtok.

alöksz róz 2022.02.01. 12:27:59

@midnightcoder2: "Az egészségügyi rendszert már 30 éve privatizálni kellett volna" - lehet már a fél ország meghalt volna azóta ellátatlanul...

"és az intézményeknek kellene versenyezniük a betegekért" - az alacsony jövedelmű, öreg, beteges, nagyvárostól távol lakó emberekért ki versenyezne és ugyan miért? ezt mindig megkérdem, de sose tudod :-)
és miből fizetnéd a sokkal drágább egészségügyet?

midnightcoder2 2022.02.01. 14:07:15

@Kage kyōi: "A csoró magyarja miből fizesse a műtétjeit amik alsó hangon már most súlyos húszezresekbe kerülnek ?"

Nem. Én nem a TB kasszát magánosítanám - ahogy a szocik akarták - hanem a kórházakat. Azok versenyezzenek szépen a TB pénzéért - és természetesen a betegekért. Ami most van, az az utolsó szocialista nagyvállalat: lepusztult környezet, lerohadt infrastruktúra, túlterhelt, alulfizetett, demotivált dolgozók. Igazi halálgyár. A gengszterváltás elõtt kb. minden így mûködött, ma már inkább csak az állami szféra ilyen.

"Milyen szoci kasszalenyúlás?"
Amikor a TB kasszát magánkézbe akarták adni, de a kasszák között minimalizálták a versenyt, és területi alapon röghöz kötötték az ügyfelet. Innentõl kezdve kb. az lett volna, hogy a kassza kiválasztja a legolcsóbb (és egyben nyilván legszarabb) szolgáltatót és azzal köt szerzõdést, a másik oldalon pedig hatékonyan lobbizik a TB emeléséért állam bácsinál. A különbsébõl pedig szép üvegpaloták épültek volna. Nem véletlenül szállt ki az SZDSZ a buliból amikor ez nem jött össze.

"Kínai egyetem? amely kémekkel meg párttitkárokkal jön?"
Persze, nyilván a kicsi kínaiak olyan magánegyetemet nyitnak majd ami nem vonzza a diákokat. Õk arról híresek hogy idióták. Ja bocs, nem is. Ezek az európaiak. Lásd CEU ami valóban pártkatonákat képzett európai közpénzbõl.

"A mélyszegénység meg a csiscskáztatás úgy terjed, mint egy vírus!"
Nem tudom mit szívsz, de jó anyag lehet! Vidéken a gazdák nem találnak munkaerõt a munkaigényesebb feladatokhoz, mint Pl. gyümölcsszedés. Nem véletlenül dolgoztatnak ukránokat, románokat.

"Rosszabbul él a magyarja. Csak nem meri kimondani!"
Ja. A cégek pedig a kormány megbízásából adnak ki álláshirdetéseket magasabb fizukkal.
Meg a gyíkemberekébõl!

midnightcoder2 2022.02.01. 14:10:16

@alöksz róz: Nem a TB-t szüntetném meg, csak magáncégeknek kellene versenyezni a TB pénzéért. És persze a költségeket fedeznie kellene a TB által fedezett pénznek - ahogy amúgy most is, csak ma az az algoritmus hogy állam bácsi kevesebbet fizet, a kórház eladósodik, aztán állam bácsi idõnként a zsebébe nyúl és konszolidál, aztán kezdõdik az egész elõlrõl. Már évtizedek óta. Ezt egyszer kellene rendberakni - akár a TB járulék emelésével is.

alöksz róz 2022.02.01. 16:43:39

@midnightcoder2: az logikus h ha a magáncéget kell kifizetni, akkor vagy szarabb lesz a szolgáltatás vagy nagymértékben emelni kell mert sokkal többe kerül, ezt kitaláltam magamtól is.

de hogy versenyezne a tb pénzéért? mire kapná a pénzt?

alöksz róz 2022.02.01. 17:06:24

@midnightcoder2: ja meg azt se értem, minek ehhez a magáncég, adhat több pénzt az állam bácsi és emelhet tb-t magáncég nélkül is.

midnightcoder2 2022.02.01. 17:45:21

@alöksz róz: Ha egy magáncég van, akkor tényleg drágább. De ahol sok magáncég versenyez, ott mindig jobb szolgáltatást kapsz, olcsóbban mintha egy állami vagy önkormányzati cég csinálja, ahol kb. mindenki szorgosan szedi a leszarom tablettát a portástól a kórházigazgatóig.

A gondok a magáncégekkel akkor vannak, ha nincs verseny köztük, vagy csak nagyon korlátozott, oligopol piac van. Ilyenek lettek volna az MSZP/SZDSZ által megálmodott magánbiztosítók is.

alöksz róz 2022.02.01. 20:54:07

@midnightcoder2: "De ahol sok magáncég versenyez, ott mindig jobb szolgáltatást kapsz, olcsóbban mintha egy állami vagy önkormányzati cég csinálja" - a profittal is számolni kell, illetve ilyen speciális szolgáltatásnál igencsak kérdéses hogy az olcsóbban megvalósítottal egyáltalán lehet-e jobbat csinálni. de ez csak vélemény.

az viszont tény, hogy a valóságban, nem az elméletben, ahol az egészségügyi magáncégek versenyeznek (usa), ott sokkal drágább az egészségügyi szolgáltatás.
közel kétszeresét költik a kiváló állami rendszerekhez (pl svéd dán osztrák német) képest.

(ja és kb ugyanonnan indulva. és szar az egész rendszer, az összeomlás szélén van.
de nem ám csak a szegényeknek szar, a középosztálybelieknek is. millió ember csődöl be miatta évente.)

összehasonlíthatod az elméleted a valósággal... de még mindig nem mondtad el, hogy versenyezne a tb pénzéért és mire kapná a pénzt.

te ötleted és nem tudod? nem mondod hogy pont olyan vagy mint a ballibek, hallottál valami általános büdös nagy lózungot, bele se gondoltál egy pillanatig se, de azért szajkózod :D

midnightcoder2 2022.02.02. 07:39:30

@alöksz róz: Az USA-ban a biztosítók versenyeznek és nem (csak) a cégek. Ha lenne nekik egy közös biztosítójuk, akkor nem tudnának a fák az égig nõni. Az egészségügy csak olyan szolgáltató tevékenység mint bármi más. Ha az állami modell mûködne, akkor a szocializmus gyõzött volna, és a világon ma mindenhol állami cégek gyártanának / szolgáltatnának.

HaD 2022.02.02. 17:53:43

Ennél jóval nagyobb a bibi....csak egy példa ami sztem egész jól rávilágít hogy mi zajlik itt. Ez a farnacia szélsöjobbos "magyar" hitel ügy. Egy "magyar" bank (nevezzük az egyszerüség kedvéért TOP -nak)pénzeli a farncia szélsöjobbnak nevezett csürhe válsztási manövereit. A TOP bank vezére elve egy volt kis komcsi aki egy olyan bankban kezdte nagyívü karrierjét amely eleve arra volt hivatva hogy tönkrevágja 30-40%-os kamattal a teljes magyar gazdaságot hogy azt aztán szarérhugyér lehessen ugymond privatizálni...a mentora azóta már elpatkolt,de azt hogy ki is valójában a tulaj(valahol szingapurban bejegyezve) arról csakis akkor alkothatunk képet ha ennek a banvezérnek a szerepét átlátjuk....ruszki stróman ....ennek megfelelöen nyílvánvaló hogy kishazánkban megbújó poszkomcsi hazaárulók strómanként szolgálják a ruszki érdekeket.....gondolom a bankfelügyelet böszen fogja vizsgálni hogy azemberek(kisbetétesek) pénzét mibe is fektette a TOP Bank?!?...milyen fedezetet és kitöl is kaptak arra hogy ezt a kis zs-t vissza fogja kapni a TOP Bank???....vannak ötleteim:)
ja és ha már oltás és népegészségügy. Hallhattuk a fasza kis kurmánytól hogy a ruszki oltás milyen remek....és itt a nagy tuti érv....mert,hogy gyerekkorunkban is a ruszki oltásokat nyomták belénk...ez aztán a penge érv...gondolom nagyhirtelen be is tudná mutatbi a kurmány hogy a ruszki oltások mellékhatásait hogyan is vizsgálták az emút 60 évben???...vagy nem???...esetleg nem okoz e egy 60-as évekbeli ruszki oltás tögesen érrendszeri elsilányulást...avagy daganatra való hajlamot...hallhattuk hogy a magyar az egy egészségtelen egy banda...miért is???...csak nem mert a ruszki oltások mellékhatásai miatt silányultunk el???...ez is teória,de pontosan olyan jó mint az hogy ...csak...meg boldog karácsonyt...

alöksz róz 2022.02.02. 22:25:13

@midnightcoder2: "Az USA-ban a biztosítók versenyeznek és nem (csak) a cégek. Ha lenne nekik egy közös biztosítójuk, akkor nem tudnának a fák az égig nõni." - szerintem nemcsak a biztosítók, hanem az egészségügyi szolgáltató cégek is a biztosító pénzéért. de teljesen jogos amit írsz, ez biztos hogy korlátot jelentene.

de ki határozná meg, milyen drága kezelésre és gyógyszerezésre (vagy milyen hosszú bennfekvésre, milyen és hányszori diagnosztikára stb) van szükség, ki ellenőrizné ezeket, és ki mondaná meg ezek árait?
és hogy versenyeznének a tb pénzéért és mire kapnák? :-)

"Ha az állami modell mûködne, akkor a szocializmus gyõzött volna, és a világon ma mindenhol állami cégek gyártanának / szolgáltatnának." - ez butaság, az állami modell működik, még jobban is mint a magán, nézd meg a svéd, dán, német, osztrák egészségügyet.
süti beállítások módosítása