Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Ki-lóra magyar!

2022. január 19. 08:04 - Szürkenyúl

Gárdonyi Géza mondta egykor: „a politika gyakran komédia, melyben a szereplő személyek mindig a gázsira gondolnak.” Mit mondjak? Gárdonyi ezt nem találta el, minimum tragikomédia, de gyakran leginkább tragédia!penz2.jpg


Aranyos drága nyulacskáim, gondolom ti is észrevettétek, a trottyos és bandája mióta hatalomra került, egyfolytában shoppingol, de inkább mondjuk magyarul, bevásárol! Plázának nézik az országot. Két dolgot vesznek ezek a ganéjok - főleg észre és el -, ami mozog, és ami nem.
Akik azt hitték, hogy már mindent, az egész országot megvették, ráadásul az állampolgárok pénzéből, azok nagyot tévedtek! Most már látszik, mi, vagy kik maradtak ki. Mi vagyunk azok, drága nyulacskáim! Mi, magyarok! Ha itt élünk az ország határain belül, ha nem!
Választások előtt a trottyos semmit nem bíz a véletlenre. Rájöttek, nem elég az országot, lakosságát kifosztani, meg is kell venni őket, lehetőleg kilóra.
Mit sem érnek a vagyonkák, ha azokat vissza kell adni!
Vásárlásban, korrupcióban, mert ennek a kormánynak minden vásárlás korrupció, már van gyakorlatuk! Abban világbajnokok! Gondoljatok a krumplira és társaira! Eddig minden választást csalással, korrupcióval nyertek meg.
Azt ajánlom mindenkinek, nagyon figyeljen, ezek a gazemberek nagyon tudnak adni is! Úgy adnak, hogy közben többet vesznek el. A zsebesek hozzájuk képest kismiskák!
A tavalyi költségvetést 85-ször módosították, így 3000 milliárdot pakoltak át. A mi zsebünkből, mert ugye a költségvetés a mi zsebünk, egy(nagyobb)részt a sajátjukba, másrészt meg egyik zsebünkből a másikba. Az a baj, hogy még mindig sokan azt hiszik, hogy mikor a kormány osztogat, akkor kapnak is valamit. Tévednek! Semmiféle új, külön pénzről nincs szó, kivéve, ha hitelből osztogat, de azt meg úgy is vissza kell adni. Visszaadni pedig csakis nekünk kell, nem a kormánynak! A Fidesz gazdaságpolitikájának nevezett intézkedések semmi mások, mint szabad rablások, választások előtt szavazatvásárlással, csirkefarháttal megspékelve, választások után pedig a kedvezmények megvonása, csőd elkerülése.
Ennek a kormánynak fontos a haza, hogy legyen mit lopni a hazától rendületlenül, s közben légy hülye, óh magyar!
Mindig pontosan lehet tudni, választáskor kiknek a szavazataira számít a trottyos. Most például a nyugdíjasok, valamint a fiatalok szavazataira ácsingózik, hogy elkerülje a bukást és a számonkérést. Az is nyilvánvaló, hogy amit ennek a két csoportnak ad, azt mindenkitől veszi el. Az sem kétséges, hogy ennek a nagy, látszólagos osztogatásnak az lesz a következménye, hogy választások után megszorítások lesznek! A viharosan emelkedő infláció kedvezmények megvonásához fog vezetni, azaz, azokat a milliárdokat, amit szétosztogattak, vissza kell tenni az államkasszába. Máshogy megfogalmazva, nem lesz csirkefarhát, nem lesz üzemanyagár stop, kedvezmények, támogatások, de lesznek iszonyú áremelkedések! Nem is kell a jövőbe nézni, elég, ha a nyugdíjemelésre gondolunk. Volt 5%-os emelés, és már most is 7% fölötti az infláció, tehát volt legalább mínusz 2%-os emelés! Így tud adni a kormány!
Most kampány van! Habzsi-dőzsi áprilisig, és aztán? Aztán a hopp után kopp!
Most osztogatnak, hogy utána fosztogathassanak tovább!
Ne feledjük majd az urnáknál, a Fidesznek csak akkor kellünk, ha szavazni kell, és ha rájuk szavazunk! Ellenkező esetben senkik vagyunk! Nagyon jól látszik ez az ellenzéki önkormányzatok helyzetén, a kórházak állapotán, az oktatásban uralkodó állapotokon, a kultúra leigázásán keresztül, a koronavírus kezelésében is. Ugyancsak jól érzékelhető a munkahelyteremtésben, a migránsok betelepítésében, valamint abban is, hogy egyre többen hagyják itt az országot, mert nem tudnak, nem akarnak itt vegetálni!
Drága nyulacskáim, remélem, egyetértünk abban, nem az országnak kell elmennie, hanem vezetőit kell elküldeni, de nem melegebb éghajlatra, hanem hűvösebbre!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8916817862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.01.19. 12:36:48

Mert Megyóék mivel is nyertek 2002-ben? Csak nem szociális demagógiával? És Fletóék 2006-ban? Csak nem osztogatással? Ráadásul annyival mentek túl az ország lehetõségein, amit el sem tudott volna képzelni a szocialisták és szabaddemokraták vezette kormányról. Mondta ezt az a Fletó, aki amúgy ennek az élén állt...

Nem kellene úgy csinálni, mintha a választási költségvetés annyira új dolog lenne. Az ellenzéknek igazán azért fáj ez, mert így Orbánék kifogták a szociális demagógia nevû szelecskét a vitorlájukból. Orbán bácsi nem kreatív, nem okos, de azért tanulékony.

lobaszopiatej 2022.01.19. 13:42:59

@midnight coder:
a baloldali szavazók legalább a saját érdekeiket figyelembe veszik (addig szavaztak míg kapták a nyugdíjemelést meg a segilyt folyamatosan), addig az agymosott fityiszjobbágy mindig a gazdája után megy, aki nyiltan lophat-csalhat-hazudhat.

midnight coder 2022.01.19. 17:36:11

@lobaszopiatej: Ha ez így lenne, akkor felesleges lenne az osztogatás. Azt inkább a ballib mérte fel helyesen, hogy felesleges a ballib értelmiséget etetni, azok lelkes hívek maradnak akkor is ha éhen döglenek. Ezért nem mentették meg Fletóék anno a Népszabót.

lobaszopiatej 2022.01.20. 10:08:15

@midnight coder:
Orbán csak a választások miatt osztogat, de most pánikol mert ha véletlenül nem nyer, nagy bajban lesz.
süti beállítások módosítása