Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Jobbra át!

2021. november 03. 11:00 - Szürkenyúl

Aranyos drága nyulacskáim! Az a nagy büdös igazság, hogy le vagyunk mi szarva, mégpedig ahogy mondani szokás, nagyívben. Lépten-nyomon azt tapasztalom, hogy mai világunkban minden számít, csak az ember nem. A mi kormányunk ebben is élen jár, épp ideje lenne megbüntetni! Annyit azért hozzátennék, rajtunk, embereken kívül, környezetünk, élőhelyünk legalább annyira nem számít. Naponta kapunk híreket arról, hogy a természet már fellázadt, büntet az ellene elkövetett bűnökért. Úgy tűnik, több esze van, mint nekünk, embereknek!jobbra_at.jpg


Joggal kérdezhetitek, honnan veszem ezt, mire alapozom a fentieket. Összeszedtem pár dolgot, amik minden kétséget kizáróan igazolják kijelentésem.
Hogy is mondta Mahatma Gandhi: „Ha a munkád után csak annyi bért kapsz, amiből ételt tudsz venni és a rezsidet kifizeted, akkor ez azt jelenti, rabszolga vagy.” Sokan vannak ilyen helyzetben, nem csak hazánkban! Világszerte eluralkodott a munkavállalók kihasználása. Gyárosok, munkáltatók, sportot űznek abból, hogy bármi áron alacsonyan tartsák a munkabéreket, a munkakörülményekre, a munkabiztonságra, a környezet védelmére a lehető legkevesebbet költsék. A jobboldalinak nevezett kormányok - nagy divat lett jobboldalinak lenni – sok esetben partnerek ebben. Hatványozottan ez a helyzet kis hazánkban is!

  • „Nemzeti” gyakorlattá vált, hogy fontos törvényeket – köztük a túlóratörvényt is – egyéni képviselők nyújtanak be, hogy elkerüljék a szakmai egyeztetés kötelezettségét. Ha ez a jobboldaliság, akkor köszönöm szépen, de ebből nem kérek!
  • Megszületett a gyalázatos rabszolgatörvény - az osztrák sajtó BMW-Sklavengesetz-nek (BMW-rabszolgatörvény) nevezi - kiszolgáltatva ezzel a munkavállalókat a munkáltatóknak. Ha ez is a jobboldaliság része, akkor köszönöm szépen, de ebből nem kérek!
  • Környezetszennyező technológiákat lehet lakossági tájékoztatás, vita nélkül telepíteni városok és falvak közvetlen közelébe, ezzel is kedvezve a nyugati, vagy bármilyen tőkének. Ha ez is a jobboldali gondolkodás része, akkor köszönöm szépen, de ebből nem kérek!
  • Konténerben laknak külföldről behozott éhbérért dolgozó vendégmunkások, mert a honi munkaerőt nem akarják megfizetni, és ebben a kormány partner. Ez is jobboldali eszme? Ha igen, akkor köszönöm szépen, de ebből nem kérek!
  • A gyárosok megtehetik, a nemzeti kormány hathatós segítségével, hogy sok helyen a szakszervezetek már csak formálisan, vagy még úgy sem léteznek. Ily módon nem tudják megfelelően képviselni a dolgozókat, vagy egyáltalán nincs dolgozói érdekképviselet. Ez is a jobboldaliság része? Mert ha igen, akkor köszönöm szépen, de ebből nem kérek!
  • A Fidesz gyakorlatilag megszüntette sztrájkjogot. Amikor úgymond – törvény szerinti - elégséges szolgáltatást kell biztosítani, az nem sztrájk! A sztrájktörvény kivette a dolgozók kezéből az egyetlen hatásos érdekképviseleti lehetőséget is. Ha ez is a jobboldaliság része, akkor köszönöm szépen, de ebből nem kérek!
  • A makói Continental gyárban a felettes engedélyéhez kötötték, hogy egy dolgozó szót váltson egy másik üzemrészből érkezővel. A szakszervezet szerint a kollektív szerződés pontjainak egyeztetését próbálják megakadályozni. Ez is a jobboldali gondolkodást jellemzi? Ha így van, akkor köszönöm szépen, nem kérek belőle.
  • Az is a jobboldalisághoz tartozik, hogy a munkáltató kötelezővé tehet egy vírus elleni oltást? Ha így van, akkor én ebből nem kérek.
  • Az is egy jobboldali kormány, vagy párt ismérve, hogy ellehetetleníti a tüntetéseket, hogy minden eszközzel megakadályozza például népszavazások megtartását? Ha ez a helyzet, akkor ebből nem kérek.
  • Azt hogyan kell értelmeznem, hogy Budapesten állami támogatásból magánkórházat építenek? 3 milliárd forintos újbudai beruházásához 287 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt az állam, miközben az állami egészségügy – melynek feladata lenne a megtöbb esetben évtizedekig TB-járulékot fizető állampolgárok egészségügyi ellátása – romokban hever. Ez is a jobboldaliság része? Köszönöm szépen, ebből sem kérek!

Na, ugye, mondtam én nektek drága nyulacskáim! Gondoskodnak rólunk a ganéjok, bár inkább ne tennék!
Anélkül, hogy visszasírnám az átkosnak és szocializmusnak nevezett előző rendszert, egy kicsit több szociális érzékenységet el tudok képzelni és el tudnék viselni!
Az „átkosban” nem mondta senki, hogy a nyugdíj nem jár, csak adható. Nagyobb becsülete volt a munkának, a dolgozóknak. A jobboldali kormányok és a kapitalista rendszer sajátja, hogy rabszolgának tekintik a dolgozókat, hogy huszadrangú a környezet védelme, csak a profit számít! Éppen napjainkban tart a Glasgow-i klímakonferencia, ennek okán is érdemes ezen elgondolkozni!
Aranyos nyulacskáim, higgyétek el nekem, hamarosan eljön az idő, amikor ráébrednek az emberek, nem csak hazánkban, hogy ez így nem mehet tovább. Idejét múlt a jobbra át!
Rajtunk múlik, hogy mikor mondunk: Álljt! Ne tovább!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9916743760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2021.11.03. 13:11:00

Na most az az igazság, hogy ma valahogy az átlagpolgár mégiscsak sokkal jobban él mint a "baloldali" Gyurcsány kúrmány idején. Nem is szólva Kádár elvtársék rendszerérõl. Sõt, igazából a Rákosi pajtás elvtárshoz képest jobboldali Kádár rendszerben is jóval jobban éltek az emberek mint Rákosi elvtárs idején. Nem is beszélve arról, hogy a jobboldali Magyarországon mennyivel jobb az élet mint a baloldali Észak-koreában vagy Kubában.

Igazából a hagyományos baloldal mint olyan amúgy sem létezik, és nem is létezhet, több okból sem. Az elsò, és talán legfontosabb az az, hogy a nagy munkásosztály amire anno a baloldal építkezett, ma már leginkább csak Kínában található, és ott is egyre kevésbé. Ma már a gazdaság nem a betanított munkások tömegeit foglalkoztató cégekre épül elsõsorban.

A második ok az, hogy a cégek nemzetköziek. Elkezdesz sokat sztrájkolni az xxxx cégnél? Sebaj, a tulaj fogja a motyót és elviszi a céget Romániába. Vagy Kínába. Vagy Vietnamba, ahol a magyar minimálbérért elfoglalkoztathat egy egész falut, és a nap végén Ko Bao megköszöni hogy ma sem lõtted le. Az átlagpolgár pedig ma már nem a sztrájkkal tud érdeket érvényesíteni, hanem a lábával. Azaz ha sok melós átmegy X cégtõl Y céghez, akkor X cég elgondolkodik a béreken és a körülményeken. De ehhez az kell, hogy az eszkimók és a fókák aránya ne a fókáknak kedvezzen - és ezért tesz meg minden ország mindent azért, hogy a multik oda menjenek és ne a szomszédba. Errõl szól a rabszolgatörvény is. Amivel pont a melós jár jól: ha van 10 cég aki melóst venne fel, akkor én mint melós sokkal jobb helyzetben vagyok mint ha egy helyre szeretne rajtam kívül még 10 melós bejutni. Mert ez utóbbi esetben lehet neked papíron bármilyen jogod, a gyakorlatban rabszolga leszel.

midnightcoder2 2021.11.03. 13:14:26

Ami a vírus elleni oltást illeti, a jobboldali Kádár-rendszerben gyerekként egy rakás kötelezõ védõoltást kaptam, és a kutya nem kérdezett meg sem engem, sem a szüleimet hogy akarom-e ezt. És talán ennek köszönhetõen vagyok ma is itt. Az agyhalott oltáselleneseket pedig szépen lecsukták volna rémhírterjesztésért, persze csak miután jól szarrá verték õket a rendõrök. Alapjában véve nem minden volt annyira szar Kádárék alatt sem.
süti beállítások módosítása