Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Korrupció

2021. október 04. 09:27 - Szürkenyúl

„A korrupció (a latin corruptĭo, romlás, rontás szóból) olyan törvénybe vagy közerkölcsbe ütköző cselekedet, amely során valaki pénzért vagy más juttatásért vagy juttatásra való kilátásért cserébe jogosulatlan előnyhöz juttat másokat.”
Ugye világos, aranyos nyulacskáim? Ebből az is egyértelmű, a korrupció nem mai keletű dolog, na, meg az is, hogy együtt fejlődött világunkkal. Vannak olyan helyek, ahol fejlettebb, mint a demokrácia, vagy a gazdaság. Itt van például Magyarország. Nem egy jó példa, de itt van!kezek.jpg

Ebben - igaz, másban sem - kenterbe vertük egész Európát. Nem csak a gazdaságot, és persze a szegénységet működteti, hanem az egész országot. Azt nem mondhatjuk, hogy jól, viszont cserében életünk minden területén jelen van. Attól függően, hogy milyen pozícióban van az előnyhöz juttató, beszélhetünk például politikai, közigazgatási, vagy gazdasági korrupcióról.
Egy másik meghatározás szerint a korrupció megvesztegetés, megvesztegethetőség; általános romlottság.
Rögtön szögezzük le, az is korrupt, romlott, aki megveszteget, az is, akit megvesztegettek!
A jelenlegi országvezetés, vagy inkább félrevezetés, hiszen minden tájékoztatásuk félrevezetés, korrupcióval került hatalomra, maradt hatalmon, fosztotta ki az országot, gazdagodott meg! Korrupcióval akar hatalmon maradni! Remélem nem fog sikerülni! Előbb, vagy utóbb, de mindenképpen bukni fognak!
A tárgyilagosság kedvéért az is igaz, hogy elődeik sem voltak mentesek a korrupciótól!
Hogy, hogy nem, illetve mit tesz Isten, még az egyházak, a hideg templomok is a korrupció melegágyai. Már a templomok építése is korrupcióval terhelt, ahogy megépül, azonnal beköltözik falai közé, még a szenteltvíz sem segít! Lehet, hogy már az is korrupcióval került oda, esetleg azt is a Lölő szállította? Ki tudhatja, drága nyulacskáim, itt már minden lehetséges! A tíz parancsolatról meg már szót se ejtsünk!
Mostanra úgy felbátorodtak a fiúk, hogy sok esetben már nem is építenek semmit, csak a pénzt nyúlják le, nem vesződnek a 30%-okkal. Ebben kreatívak tudnak lenni! Se szeri, se száma a fiktív tevékenységekre felvett milliárdoknak. Nem véletlen, hogy már egész Európa nem a magyarok nyilaitól, hanem a magyarok enyves kezeitől retteg!
Korrupció övezi az összes nyugati, távolkeleti, ide települő ipari létesítményeket is! Nem sorolom, mert senkit nem szeretnék kihagyni, de egytől egyig, mindegyik gyáros korrupcióval jutott területhez, támogatásokhoz. Erről persze nem beszélnek az EU-ban!
Sikerült állami és nemzetközi szintre is felemelni a korrupciót, ráadásul ezen is csak vesztett az ország! A trottyos és bandája behódolt az oroszoknak és a kínaiaknak is! Arról se feledkezzetek meg drága nyulacskáim, hogy közben évszázadokra el is adósodtunk nekik!
Korrupció árán, az adófizetők pénzén ömlik ránk a hazugságáradat a médiákból.
Az összes energiaszolgáltató Fidesz közeli cégek tulajdonában van, így alakultak ki a rezsicsökkentésnek álcázott korrupció vezérelte magas árak.
Most, hogy országgyűlési választások előtt állunk, újabb területeket ostromol a megvesztegetés, a romlás. Már az országhatár sem vet gátat a korrupciónak! Akik felvették a magyar állampolgárságot mindannyian előnyökért, annak reményében szavaznak Magyarországon, tehát megvesztegetettek, azaz korruptak! Az is elmondható, tények bizonyítják, hogy szavazati jogukhoz is korrupció árán jutottak, jutnak, így szereznek magyarországi lakcímeket!
Nem kell ahhoz átlépnünk az országhatárt, hogy korrupt szavazókat találjunk! Elég, ha csak az új nemesítésű élelmiszerekre, például a választási krumplira gondolunk. Az idén, úgy látszik gyenge volt a termés, mert nyugdíj prémiummal, béremelésekkel, és egyéb, könnyedén semmissé tehető juttatásokkal, azoknak ígéretével korrumpálják a szavazókat.
Így volt ez az utolsó néhány választáson is, és ez jellemző az egész gazdaságra, az uniós pénzek elköltésére is. 
Drága nyulacskáim, ha most azt kérdeznétek hol nincs korrupció, akkor megfogtatok! Nem tudnék válaszolni. Lehet, hogy a földet is a korrupció forgatja?
Végezetül csak annyit mondok, országunk, jövőnk érdekében ne legyünk korruptak, jövőre ne szavazzunk a Fideszre, azaz a korrupcióra!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr516707684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.10.04. 11:53:56

"A tárgyilagosság kedvéért az is igaz, hogy elődeik sem voltak mentesek a korrupciótól!"

Ezt úgy is mondhatnánk, hogy a szocik sem loptak kevesebbet, csak kevésbé volt sajtója. De maga a gengszterváltás is a korrupcióról szólt. Itt voltunk a szocializmus bukása után egy rakás szocival a nyakunkon, de egy árva kapitalista nélkül, márpedig így elég nehéz kapitalizmust építeni. De szerencsére gyorsan let erre megoldás: ha a tûzhöz közel ülõk szétlopják az állami vagyont, akkor nagyon gyorsan lesznek kapitalistáink. Persze ezeknek a "kapitalistáknak" az elsõ dolga az volt, hogy a lopott vagyonkát továbbadják a nyugati konkurenciának, aki ezzel lényegében csak piacot vett. A végeredmény pedig egy rakás munkavállalóból lett segílykés, rokinyugdíjas, de volt jó pár olyan is aki inkább felkötötte magát mint hogy felesleges legyen. Ez a rész amúgy picit kimaradt a postból, Orbánék után valahogy véletlenül rögtön a templomok jöttek, ami közte volt az valahogy kimaradt.

Kis hazánkban a fõ gond az, hogy az aktuális ellenzék mindig csak az aktuális kormány korrupciójával foglalkozik. Sem arról hogy az elõzõ kormányok is korruptak voltak, és ezt is valahogy büntetni kellene a gengszterváltásig visszamenõleg, ha már igazságot akarunk, se arról hogy azt is meg kellene akadályozni hogy az újonnan érkezett politikusok és ezek utódai lopjanak valahogy nincs szó. Mondjuk ezt valahogy ott kellene kezdeni, hogy a korrupció mint olyan ne évülhessen el. És ez az egy olyan eset van, ahol a visszamenõleges törvénykezés is jogos lenne.

Csak egy ilyet valahogy a DK például egész biztosan nem támogatna...

evilwolf 2021.10.04. 11:54:18

Amikor az akadémikus urak behajoltak a diktátori akaratnak, hogy tudományosan magyarázzák meg az utcanévváltozásokat, akkor a kedves vezér kifelejtett valamit:
Nem töröltette a korrupció szót, fogalmat, és a kotmányban, ebben az új, betonbiztos patchwork alkotmányban, nem tiltotta be a korrupciót mint fogalmat.
Pedig ezek az akadémikus urak azt is megmagyarázták volna, hogy miért jó az, hogy be van tiltva, meg nincs is nekünk arra szükségünk, hogy ismerjünk olyan fogalmat, hogy korrupció.
A korrupció elvesztette jelentőségét, töröljük!
Csak zavarja a polgárokat, a rendszert.
Ki kell szedni a lexikonokból a szótárakból, és ki kell verni a fejekből.
Az erőszak fideszes állami monopólium, ki kell verni a fejekből a korrupciót, s ezzel megszűnik minden probléma. Mondhatjuk az EU-nak, Brüsszelnek, hogy nálunk megszűnt a korrupció.
És még pénzt sem kapok a tanácsokért mint jópár neres, aki nincs a bérjegyzéken.

Billy Hill 2021.10.05. 16:46:52

"Mindegyik gyáros korrupcióval jutott területhez, támogatásokhoz. Erről persze nem beszélnek az EU-ban"

Ajjaj, ez tényleg ingoványos terep! Mert pl. ha egy nyugati útépítő cég ken meg magyarországi döntéshozókat, hogy ő építse itt a legújabb autópályát, akkor ez most lényegében milyen korrupció? Magyar? Vagy nyugati? Vagy is-is? Nem tudom, de az országjelentésben vagy hasonlóban utána az fog állni, hogy Magyarországon korrupció van, nincs jogbiztonság stb. De kik miatt nincs, ebben a konkrét esetben...? ;-)

U.i. Az, hogy egy csomó ide érkező multit milliárdokkal dob meg a kormány, szerintem nem korrupció. Ez egy olyan ajándékozás, amit hülyék lennének visszautasítani a cégek. És nem restriktív, mert sok mindenki kaphat támogatást, aki kellően sok új munkahelyet beígér.

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2021.10.05. 18:13:35

@Billy Hill: "Az, hogy egy csomó ide érkező multit milliárdokkal dob meg a kormány, szerintem nem korrupció. Ez egy olyan ajándékozás, amit hülyék lennének visszautasítani a cégek. És nem restriktív, mert sok mindenki kaphat támogatást, aki kellően sok új munkahelyet beígér."
Elfogadható ez az érvelés is, ha az "ajándékozás" csak utólag került szóba. Erős a gyanúm, hogy ezekkel a milliárdokkal, és egyég kedvezményekkel lettek ide csalogatva. Így már egészen másról is beszélhetünk...

11 Favágó 2021.10.05. 22:04:06

@Szürkenyúl: ha nem ajándékozol, nem jön ide.
Viszonylag egyszerű.
Ha nem jön ide, majd lesz helyette magyar befektető aki hoz piacot is a termékéhez.
Viszonylag egyszerű. Ja még sem.
süti beállítások módosítása