Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

2021. szeptember 21. 10:44 - Szürkenyúl

Drága nyulacskáim, furcsa emberek vagyunk mi. Sok mindenből igényünk van a mű dolgokra, javakra, máskor meg ragaszkodunk az eredetihez. Még akkor is, ha azzal Földünket - amiből csak egy van! - tesszük élhetetlenné, csúfítjuk el! Elhordjuk hegyeit, kibelezzük a gyomrát, felégetjük erdeit, szemétdombot csinálunk vizeiből, minden talpalatnyi földjére gyárakat, utakat építünk. Hova fog ez vezetni? Nehéz erre válaszolni? Nem!konyorog-a-fold_1.jpg


Nem tudjuk elképzelni életünket csak terméskövek, márvány, nemesfémek, nemes fák, valamint valódi, (nem mű!) műkincsek között, mérhetetlen luxusban. Arany, ezüst, igazgyöngy, gyémánt, drágakő ékszerekkel testünkön érezzük jól magunkat, de mellette nem kevesen műmellel, műkörömmel, műhajjal, műsegg-gel, műszájjal, műarccal, műszempillával feszítenek. Sokat teszünk azért, hogy máshogy nézzünk ki, mint amilyenek a valóságban vagyunk. Igaz, nem sok sikerrel, előbb utóbb minden kiderül, és akkor jönnek a csalódások. Hol van itt a logika?
Aranyból semennyi nem elég, azért mindenre képesek vagyunk. Azt hisszük, ha sok aranyunk van, gazdagabbak vagyunk, pedig valójában szegényebbek! Mennyi arany ér többet például a Börzsönynél? Semennyi! Pedig most azt készülünk tönkretenni! Jóvátehetetlen károkat okozunk a természetben, a növény és állatvilágban, azaz életkörülményeinkben! Azt is kérdezhetném, mi az értékesebb? Az arany, vagy az életünk, a Föld élete, élhetősége?
Pár hete lehetett hallani arról is, hogy a Balatonban is sok arany van. Még megérhetjük, hogy azt is felszántják, elvégre az anyagi haszonnál, a Föld kizsákmányolásánál semmi sem fontosabb.
Egy ország gazdagságát többek között azzal mérik, hány tonna aranyon ül. Az egyáltalán nem számít, hogy állampolgárai milyen szegénységben élnek, hogy gyerekeik éheznek, hogy az egészségügyi rendszere romokban, aránytalanul keveset fordítanak oktatásra, hogy a környezetvédelemre alig költenek! Rosszul van ez kitalálva! Egyszer valaki összeszámolhatná, hány ezer tonna arany hever raktárakban, mi a haszna, miközben még mindig pusztítjuk miatta a Földet!
Mindenki gazdag akar lenni, ahelyett, hogy inkább a boldogságot keresné.
Mindent elkövetünk, hogy Földünk mű-hely legyen, mindent elpusztítunk, ami természetes. Folyamatosan terjeszkedünk, óriási területeket veszünk el a természettől, építünk be, mert nekünk semmi nem elég!
Büszkék vagyunk magunkra, hogy kitaláltuk az elektromos autót, közben gombamód szaporodnak az akkumulátor gyárak, 24 aranykoronás földeken, ahol addig megtermett a búza, kukorica. Napelemparkok épülnek szerte az országban, és a világ minden táján, legtöbbször szűz földeken, még véletlenül sem ipari területeken. Folyamatosan zsugorodnak a természetes élőhelyek, csökkennek a mezőgazdasági területek. Ha így haladunk vagy éhen döglünk, vagy áttérünk a mű táplálékokra. Szép kilátások! Már gyártanak műhúsokat, nem csak a kínaiak, mások is. Jöhet a műbúza, műzöldség, meg a műminden!
Egyszer arra ébredünk, hogy mi is mű-emberek vagyunk, de nem emlékművek és nem műemlékek! Az is lehet, hogy évek múlva robotoknak fogunk robotolni! Látjátok? Erre már a nyelvünk is felkészült. Ne legyünk rá büszkék!
Mű folyóinkban műhalak fognak úszkálni, műanyagokat fognak zabálni. Jelzem, ezt már most is megtehetik! Már szinte látom magam előtt, ahogy műcsalival műemberek műhalakra mennek. Ezt akarjuk? Sikerülni fog!
Harcolunk sok minden és szinte mindenki ellen, még magunk ellen is. Ez utóbbiban vagyunk a legsikeresebbek! No, azért nem vagyunk rosszak Földünk pusztításában sem!
Még mindig azon szarakodunk, hogyan védjük meg a Földet, magunktól(!), Van egy olyan érzésem, ismerve magunkat, akkor tennénk a legtöbbet, ha nem tennénk semmit! Drága nyulacskáim, érdemes ezen elgondolkozni, ugye?
El vagyunk magunktól ájulva, milyen fejlettek vagyunk, már az űrben is tudunk szemetelni, már a közelünkben lévő égitesteket ostromoljuk, de közben lenézhetnénk a Földre is, mit műveltünk!
Ez lenne a mestermű, vagy műalkotás?

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8316695992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.09.21. 11:25:51

Mert milyen fasza volt az élet 200 évvel ezelõtt, amikor valódi vereshagyma volt az átlagpolgár tarisznyájában. Igaz, keserû magában, de legalább zõd.

evilwolf 2021.09.21. 12:08:09

Amúgy igazad van.
A műbrokit kihagytad a felsorolásból, pedig szeretik, és nagy rá a kereslet. :-))
Ez az idióta emberiség nem tud és nem is akar emberi módon élni. Békességben, nyugalomban, boldogságban.
De ha már így alakult, akkor tényleg érdemes aranyat tartani, leginkább azért, ha baj van. píz vagy kaja lesz belőle, s nem azért, hogy hivalkodjanak vele.
Az arany tuti. Nem teszi tönkre az árvíz, nem semmisül meg papír módjára, ha elégne magas hőfokon, akkor is arany marad. És persze, nem értéktelenedik el mint a pénz, vagy a különböző értékpapírok.
Ezért kell megtanulni az aranycsinálást. :D

midnight coder 2021.09.21. 13:53:25

Ezzel együtt amúgy tényleg nem kellene itt ipari méretekben aranyászkodni, csak az ökonáci körítés vicces egy picit.

kunzoo 2021.09.22. 16:49:58

@midnight coder:
A poszternek teljesen igaza van. Baszogatjuk a brazilokat hogy kivágják az őserdőt. Magyarország "őserdeje" a termőföld. Hasonló ütemben pusztítjuk.

MEDVE1978 2021.09.23. 11:27:16

Az ember mindig felhasználta a környezetét a túléléshez vagy ha úgy tetszik a jobb élethez. A Húsvét szigeteki civilizáció azért ment tönkre, mert kivágták az összes fát, aztán csodálkoztak, hogy éhenhalnak. A fejlett világ zöld pártjainak a legnagyobb tévedése pont a viselkedéssel kapcsolatos túlbecslés. Az embereknek mindig fontosabb lesz a jólétük, mint a természet vagy a környezetük.
Persze vannak problémák, amelyeket meg lehet oldani viselkedésmódosítással, mint például a műanyagfelhasználás mennyiségének visszafogása, vagy az ózonlyukat okozó gázok visszafogása, de az igazán fontos problémákra még nem találtak ilyen megoldást. A műanyagfelhasználás visszafogása és a ózonlyukat okozó gázok visszafogása azért vált egyedül lehetővé, mert vannak helyettesítő anyagok, technológiák, amelyek ésszerűen megvalósíthatók.

Az elektromos autók ennek a szélén vannak egyébként, ott az akkumlátorok viszonylagos rossz minősége és drágasága fogja vissza az elterjedést. Persze saját magunknak is erősen az ellenségei vagyunk. Miután a múlt században kiderült, hogy a nukleáris energia olcsó, viszonylag környezetkímélő és a nagyon hülye helyektől eltekinte (értsd polgárháborús, háborús övezetek) biztonságos, természetesen néhány zöld ezt is kikezdte. Így történhetett, hogy Németország szénerőművekre kezdett hagyatkozni, mert az atomerőműveket lekapcsolta és a megújuló energiák még mindig nem képesek kielégíteni a keresletet.

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2021.09.27. 19:21:09

@MEDVE1978: "Az embereknek mindig fontosabb lesz a jólétük, mint a természet vagy a környezetük." Itt van a kutya elásva! Minden miattunk, gyarló emberek miatt van! Az ipar, kereskedelem bennünket szolgál ki, a mi túlzott igényeinket elégíti ki. Amíg ezt nem látjuk tisztán, addig nincs niről beszélni!
süti beállítások módosítása