Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Cirkusz

2021. augusztus 20. 09:30 - Szürkenyúl

Drága nyulacskáim, már kezd nagyon elegem lenni! Mi magyarok gyávák vagyunk, és ráadásul kevéssel beérjük, úgy is mondhatom, hogy igénytelenek vagyunk!
Egy régi római bölcsesség azt mondja: Panem et circenses! Magyarul: Kenyeret és cirkuszt!tuzi.jpg

Akkor azt tartották, ez a kettő kell a népnek. Mi beérjük cirkusszal is. Meg is kapjuk! Ma is kapunk tűzijátékot 1,3 milliárdért, meg lesz buli hátán buli, minimum 6,5 milliárdért. Vannak már szép számmal, és még lesznek stadionok, sportcsarnokok. Több mint 32,4 milliárdért megépülhet a Székesfehérvári jégcsarnok. Orbán kisvasút a világ végéig, csónakázó-tó a király falujába, kilátók a pusztába, atlétikai stadion, MotoGP pálya. voltak, lesznek méregdrága világversenyek. Még a lovak is kapnak egy termálvizes lórehabilitációs központot Kisvárdán, és persze lesz új cirkusz is. Olimpia nem lesz, de biztos, ami biztos, néhány tízmilliárdot arra is csak elköltött a trottyos, hadd szórakozzon a magyar!
Ja, meg krumpli, az is lesz, de csak azoknak, akik jól viselkednek, akikkel a trottyos király meg lesz elégedve. Csak aztán ne panaszkodjon senki, hogy üres gyomorral és nyomorral nem is tetszik annyira a cirkusz!
1930-ban a munkásság „Munkát! Kenyeret!” követelt, nekik több eszük volt! Már csak azért is, mert követeltek! Mi mit teszünk? Elnézzük, hogy Orbán Ha Magyarországra Jössz, Nem Veheted El A Magyarok Munkáját Viktor külföldi olcsó munkavállalókat hozat be az országba, hogy ne kelljen tisztességesen megfizetni a magyar munkavállalókat. Inkább munkásszállókat építenek a migránsoknak, ahelyett, hogy bérlakásokat építenénk a magyar munkavállalóknak. Mi ez, ha nem a magyar emberek elárulása? Mi ez, ha nem hazaárulás?
Ha nincs munka, nincs kenyér se, helyette cirkuszt kapunk. Egy szavunk sem lehet! Még kérnünk sem kell. Meg is érdemeljük!
Gyáva népnek nincs hazája!
Én csak annyit mondanék erre, basszák meg a cirkuszukat!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr316665550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása