Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Ökumené

2021. augusztus 13. 07:09 - Szürkenyúl

Drága nyulacskáim, az a helyzet, hogy sok mindent nem értek mai világunkban. Mint tudjátok, én csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti, de azért az piszkosul érdekelne, hogy érzik magukat a magyarországi egyházfők, miközben Iványi Gábor egyházát törvénytelenül gyilkolja az önmagát kereszténynek hazudó Orbán?okumene.jpg


Keresgéltem emlékeimben, melyik egyház milyen karitatív tevékenységet végzett az utóbbi időkben, de csak Erdő Péter kijelentése jutott eszembe: „Az egyház nem jótékonysági szervezet.”
Arról mindenki tud, hogy milyen feladatokat vállal át a magyar államtól Iványi Gábor egyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség. Széleskörű szociális, egészségügyi és oktatási tevékenységeket folytatnak, legfőképpen a legszegényebbek, a leginkább út szélén hagyottak körében. Azokat karolja fel, akiknek már senki más nem segít!
Ezek után annál aljasabb dolgot nem tudok elképzelni, mint amit Orbánék tesznek az egyházközösséggel! Tulajdonképpen nem is őket gyalázzák, hanem azokat, akiknek ők az utolsó szalmaszál! Azokat taszítják reménytelen helyzetbe, akik már csak tőlük számíthattak segítségre!
Arról lépten-nyomon hallani, hogy Iványi egyházán kívül, a többi egyház hány százmilliárd forint támogatást fogadott el az államtól, azaz az adófizetőktől, függetlenül attól, hogy hívők, vagy nem. Az is köztudott, hogy hány templomot épített, újított fel a magyar állam az adófizetők pénzéből, közpénzből. Azt is tudjuk, van olyan egyház is, amelyik még stadiont, szállodát is építtet közpénzből! Teszik ezt akkor, mikor bajban van az ország, folyamatosan szegényedik a lakosság, sokan kerülnek reménytelen helyzetbe. Mit tesznek ebben a cseppet sem szívderítő helyzetben az egyházvezetők? Az égvilágon semmit! Hirdetik az ökumenizmust, közben hagyják, hogy egy keresztény egyházat a sárba tiporjanak. Szégyen! Gyalázat! Ha egy szemernyi tisztesség lett volna bennük, már rég felemelték volna hangjukat! A harácsolás, a diktátori ülep fényezése az megy, de kereszténységen belül sem tudnak összetartani! Hiányzik belőlük még a könyörületesség szikrája is! Szégyelljék magukat!
Persze, a hívők sem különbek! Már nekik is fel kellett volna, hogy tűnjön egyházuk, papjaik elítélendő viselkedése.
Nyakunkon az eucharisztikus világkongresszus, az oltáriszentség éltetése. Közben azért nem ártana a tisztességet is szem előtt tartani, éltetni! A keresztény egyházak közötti összetartás, az ökumené fontossága elvitathatatlan! Ez ellen is oltári nagyot vétettek a magyarországi egyházak, vezetőik, főpapjaik!
Most van itt az ideje az önvizsgálatnak!
Most van itt az ideje mértékletességet tanúsítani!
Most van itt az ideje szakítani az állam egyoldalú és gusztustalan kiszolgálásával!
Most van itt az ideje kiállni Iványi Gábor és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség mellett!
Ha még ezt sem teszik meg, akkor méltatlanok az oltáriszentség éltetésére, de még a reverenda viselésére is!
Fölszólítom a magyarországi keresztény egyházakat, kérjenek bocsánatot az Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségtől, és a magyar néptől is!
A hét szentség egyike a Bűnbocsánat, de ez csak azoknak jár, akik felismerték bűneiket, és megbánták azokat!
Ma hallottam, a kormány újabb 36,8 milliárdot adott  egyházi kiadásokra.
Milyen emberek azok, akik ezt is elfogadják, miközben egy másik egyház haldoklik?
Jólneveltségem, valamint a nyomdafesték tiltja, hogy válaszoljak erre a kérdésre!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2716658050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fikalnyik Eugén 2021.08.13. 09:30:56

Orbán Gáspárt Iványi keresztelte.
A kis c buzi lett.
Orbán bosszút áll.
Röviden ennyi.
süti beállítások módosítása