Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Hajrá Ghána!

2021. június 07. 13:54 - Szürkenyúl

Aranyos drága nyulacskáim! Már megint sokkoltak a hírek. Azt olvastam, hogy a debreceni oltóanyaggyár nem magyar, hanem kínai és orosz vakcinát fog gyártani. Félelmemben pánikszerűen abbahagytam az hírolvasást, mi lesz, ha a következő hír arról fog szólni, hogy orosz manufaktúra épül Miskolcon, és matrjoska babákat gyártunk kínai exportra? Még a gondolatba is beleborzongtam.194404775_515237169614870_9127032601767836558_n_1.jpg


Állítólag a gyár eredeti neve is megváltozik. Nem Nemzeti, hanem Első Magyar Gyarmati Oltóanyaggyár lesz. Elsőnek kell lennie, mert Orbánia mindenben első, és mindenkit legyőz. Gyarmatinak meg gyarmati, csak azt nem tudom, mitől magyar. Ja, de! Attól, hogy mi, magyarok fogunk benne dolgozni óccóér’. Már készül az új címer is. Jobb lesz, mint a Heinekené, ezen két vörös csillag is lesz. A gyár kapujában az egyik oldalon orosz, a másik oldalon kínai zászló fog lobogni. A kapu előtti placcnak Tienanmen tér lesz a neve, hacsak addig Putyin elvtárs nem húz bele, és nem löveti az őt kritizálókat halomba egy másik téren.
Drága nyulacskáim, déjà vu érzésem van. Volt már nekünk sokféle gyárunk, mindet eladtuk, ráadásul bagóért, hagytuk magunkat gyarmatosítani. Csak cukorgyárunk volt 12, mára már csak egy van. Voltak csokigyáraink, dohánygyáraink, kerékpárgyár. Volt járműgyártás, elég, ha csak a mozdonygyártásra, vagy az Ikaruszra gondolunk, sorolhatnám még napestig mi mindent sikerült elherdálnunk, hogy mára sikeres összeszerelőország lehessünk, hogy más országok multijainak gyáraiban dolgozhassunk.
Nem is akárhogyan! Egy példa. Friss hír szerint a magyar Mercedesnek (már az is egy vicc, hogy magyar Mercedes!) a 41,55 millió eurós adózás előtti eredmény kevesebb mint 6 százalékát kellett csak leadóznia. A többi mehet a német anyavállalathoz. Több mint 13 milliárd volt a magyar Mercedes nyeresége, osztalékként kifizetik az egészet. 2020. decemberi hír: 15 milliárd forintot ad a kormány a kecskeméti Mercedes újabb gyárbővítésére. Valahogy így kell saját magunkat megalázni, ugye nyulacskáim?
Nem tanultunk semmit mióta kapitalisták lettünk, azóta már alig van valamink, eszünk a legkevesebb!
Mostanában leginkább kilátókat építünk az alföldre, vagy stadionokat mindenhova, de azokban nem terem semmi, sőt, szívlapáttal dobálják bele trottyosék a pénzünket!
Közben a trottyos és bandája már a nem létező, még meg sem termelt pénzünket is elverte 100 évre előre, ráadásul úgy, hogy még hasznunk sem lesz belőle. Vasutat, egyetemet építünk Kínának, több, mint 1000 milliárd forint kínai hitelből, a Paks-2-re felvett hitel 10 milliárd euro, azaz kb. 3500 milliárd forint! Összesen 4.500.000.000.000 forint. Mikorra, és ki fogja ezt visszafizetni, drágáim? Örök időkre gyarmat lettünk, Kína és Oroszország gyarmata!
Most hasított belém a felismerés, azért jön ide a kínai egyetem, hogy tudjunk kínaiul tanulni. Már csak az a kérdés, mikor jön a Lomonoszov egyetem?
Még néhány hónap, és nevet válthat a kakadu minisztérium is! A jövőben nem Külgazdasági és Külügyminisztérium lesz, hanem Gyarmatügyi!
Mit mondjak drága nyulacskáim, attól tartok a következő lépésben megint módosítani kell az ország tákolmányát is. A fő tákolmánybuherátor, József a bádogos, úgyis ráér, beleírhatja, hogy Magyarország új államformája: gyarmat!
Azt is olvastam, még az ijedtségem előtt, hogy Ghána nem adna több kakaóbabot Svájcnak, inkább otthon gyártanának csokoládét. Valahogy így kell ezt csinálni! Csak szurkolni tudok, tiszta szívemből!
Hajrá Ghána!

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1516584654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.06.07. 14:37:53

Na most a helyzet az, hogy anno ugyan elég sok gyárunk volt, de ezek közül a legyöbb ipari hulladékot termelt kb. végtelen élõmunka felhasználással. Ami viszont nem, azt a hülye Antallék orra elõtt lopták szét a jóelvtársak a jóelevtársi kapcsolatokon keresztül, és adták el nagy részüket szarért-húgyért a nyugati konkurenciának, aki viszont csak piacot vett. Már az is szép eredménynek számított, ha az illetõ jóelvtárs nem ezt tette, hanem a lopott holmit megtartotta magának.

És ezt nem a csúnya gonosz Patásék mûvelték, hanem az úgynevezett demokratikus ellenzék gerince, már ha beszélhetnénk esetükben ilyesmirõl.

És mivel a jóelvtársak sikerrel tették tönkre / lopták szét az országot, ezért lettünk gyarmat. Ami itt a sáskahad után lett mint gazdaság, az nagyrészt zöldmezõs multi, vagy annak a beszállítója. És igen legtöbb esetben, a beszállítói lánc legvégén, a legkisebb hozzáadott részt produkáló pontján vagyunk a termelésnek. És igen, a mindenkori magyar kormány csontig be fog nyalni mindenkinek aki ide termelést hoz, mert a másik alternatíva a segílyke + adósságnövekedés kombó amit a Fletóék játszottak, csak annak meg államcsõd a vége, ezt pedig senki sem szeretné.

Szóval, igen gyarmat vagyunk, és leszünk is. Csak ne felejtsük el azokat, akiknek ezt köszönhetjük. És nem, ez kivételesen nem a trottyos és bandája, hanem a túloldalon található másik rablóbanda.

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2021.06.07. 16:19:09

@midnight coder: Ez most elég kétértelműre, néhol zavarosra sikerül. Sikerült megfeletkezni a többezer milliárdos hitelekről is. Először, nem érdemtelenül, Antallék nyakába varrod a cégek eladását, majd az "úgynevezett demokratikus ellenzék gerince" a bűnös, a végén meg "a túloldalon található másik rablóbanda".
Egyébként szinte mindenki benne volt, aki hozzáfért, én azért fogalmaztam úgy, hogy "mióta kapitalisták lettünk...". A trottyos és bandája fő bűne az ország eladósítása, függővé tétele, ráadásul nem kicsit, és minddenféle előre látható haszon nélkül! Ez nem (sem) bocsátható meg!

kunzoo 2021.06.07. 16:47:14

@Szürkenyúl:
Annyiban sántít az érvelésed, hogy egy gyár adójának nagyon kis része a nyereségadó. Például ha alkalmaz 1000 embert 300 ezer forintos bruttóért, annak kb 40 százaléka adó. Ami szolgáltatást, energiát igénybe vesz, azok is nagy adótartalmúak. Tehát ezeket is érdemes számításba venni.

midnight coder 2021.06.07. 16:47:42

@Szürkenyúl: Nem olyan zavaros ez. Anno az agyhalott Antall kormány alatt hordták szét az értékesíthetõ vagyon nagy részét, de jórészt nem Antallék hanem azok a komcsi vezetõk akik hatalmon maradtak, kb. osztályvezetõtõl felfelé. Ahol anno én dolgoztam ott a szakszervezeti vezetõ elvtárs, a vezérigazgató elvtárs és a párttitkár elvtárs lopták szét a gyárat az MRP és a kárpótlási jegyek segítségével. De ez speciel veszteséges volt, és ezek még a telket sem tudták eladni. Viszont kismillió hasonló sztori volt akkoriban, több "sikerrel". És ezek a remek emberek ma jórészt a demokratikus ellenzék sorait erõsítik - már persze aki még aktív.

Ami az államadósságot illeti, 2002-ben elkezdtük 55%-os GDP arányos államadóssággal. Ezt Fletóék 2010-re sikeresen felvitték 80% fölé. Aztán jöttek Orbánék és 2019-re levitték valami 66% környékére. Aztán a COVID miatt ismét 82% körül vagyunk - de legalább Orbánnek nem 55%-ról sikerült produkálnia ezt a mutatványt.

kunzoo 2021.06.07. 16:49:51

@Szürkenyúl:
Azt még hozzátenném, ha megvalósul az elektromos autók tömeggyártása, kell majd Paks 3 is.

kiskisutca 2021.06.08. 08:26:56

Drága Nyulacskám!

"Ghána nem adna több kakaóbabot Svájcnak, inkább otthon gyártanának csokoládét."

Szerinted sikerülni fog?

midnight coder 2021.06.08. 09:46:18

@kunzoo: Az elektromos autó a legkisebb probléma ez ügyben. Neki van akkumlátora, ha az el tud tárolni egy-két napi energiát a napi közlekedéshez, akkor az megteheti hogy akkor tölt amikor süt a nap. De a három mûszakban termelõ üzem nem teheti meg, hogy leáll éjszakára, vagy ha esetleg két hétig borús az idõ.

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2021.06.08. 12:48:46

@kiskisutca: Nem tudom, de szurkolok, mert nem csak Ghána érdeke...

11 Favágó 2021.06.08. 12:57:23

Azt ugye tudod, nyuszi, kik kötöttek olyan paktumot a nyugati gazdaságokkal, hogy nincs cukorgyárunk, szinte nincs húsfeldolgozónk, konzervgyárunk?
Azt is tudod, kik pocsékolták el az energia és közműszolgáltatókat, amiket Orbánék törekednek visszanemzetiesíteni?
Azt is meg tudod mondani, hogy mely országban gyártották azokat a vakcinákat, amik zsenge nyúlfi korodban garantálták az egészségedet?
Sőt arra is van válaszod, mennyivel rosszabb itthon gyártani vakcinát, mint várni, amíg az Astra felépíti Indiában a leégett gyárát, meg épít még 5-öt, mert indiában lehet olcsón és higiénikusan gyártani?
Eddig (2019) nem igazán volt törekvés arra, hogy akár mi, akár mások önellátóak legyenek, pl vakcinából. Mert működött az ellátás messziről is - természetesen. Amikor nem természetesen nem működött, akkor lett gebasz. Gátakat is árvíz után szoktak építeni, amikor már mindent elvitt a víz. Azt meg, hogy nemzethy lesz a gyár üdvözlöm. Nem lenne szerencsés, ha az USÁkok, meg angolok, németek leánya ténykedne nálunk ilyen nemzetbiztonsági ügyben piaci és politikai alapon. Láttuk, az EU-s beszerzésnél hogyan is van ez. Nyuszi, ezt benézted

11 Favágó 2021.06.08. 13:01:37

Ja, és még valami, nyuszi. Kérdezd meg az Audi vagy a Mercédesz dolgozóit, inkább ezt a rabsorsot választják, vagy mennének segílykéért a munkanélküli hivatalba?
Ugyanis Midnight kolléga már bemutatta, hogyan is veszett el a magyar ipar és mezőgazdaság 30 éve. Azt meg te is tudod, hogy magától nem nő ki új saját iparunk, mint a gyík farka.

evilwolf 2021.06.08. 15:36:07

"orosz manufaktúra épül Miskolcon, és matrjoska babákat gyártunk kínai exportra?"
Simán bejöhet, mivel ócóbbak a melósaink mint a kínai.
A nyugati cégek leadják a megrendelést Kínába, azok meg legyártatják velünk, oszt így kerül rá a nagy márkanevekre, hogy Made in PRC.

kunzoo 2021.06.08. 20:14:43

@midnight coder:
Általában az emberek este hazamennek az autóval. Reggel menetkésznek várják el az autót. Tehát éjszaka felteszik töltőre. A munkahelyi töltést kell erőltetni.
süti beállítások módosítása