Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Kurvatórium

2021. február 10. 08:31 - Szürkenyúl

Aranyos drága nyulacskáim! Már megint nagy hírekkel jelentkezem. Nem jó hírekkel, de erről nem én tehetek. Amikor először hallottam, nem akartam hinni a nagy füleimnek, de aztán füleim helyett inkább az eszemre hallgattam. Beláttam, hogy ebben az országban semmi rossz nem lehetetlen. Figyeljetek! A 2022-es választások elmaradnak!kurvatorium.jpg

Na, mit szóltok? Egyszerűen feleslegessé válnak! Magyarország kormánya kiszervezi magát alapítványba, és apportként beviszik az egész országot. Bocs! Nem az egészet, amit már eddig elloptak, azt már nem kell.
Rájöttek a fiúk, hogy vészesen fogy az idő, 2022-ig nem tudnak külön-külön mindent kilopni alapítványokba. Pedig nagyon begyorsultak! Már alapítványi tulajdon a Mathias Corvinus Collegium, Batthyány Lajos Alapítvány, Millenáris Tudományos Kulturális Alapítvány, Közép-európai Oktatásért Alapítvány, az SZFE, és jön a többi egyetem sorban, s akkor még a Matolcsy nevezetű fő alapítványozóról, az MNB-s alapítványokba mentett vagyonokról nem is beszéltem. Ugyanez a sanyarú sors vár az országgyűlésre is, mely már egyébként is elvesztette országgyűlés jellegét. A rőzseszájú már leltároz.
Mennek utánuk a 100 milliárdok, elvesztve közpénzjellegüket. Ezek után jöhet a nagy országalapítvány! Ez már majdnem királyság.
Orbán lesz a kurvatórium elnöke, amíg a Koszoskörmű be nem bizonyítja, hogy Hunyadi Mátyás egyenesági leszármazottja, esetleg az ő leszármazottja Mátyás. Csak addig! Jól halad a munka, igaz már más dolga sincs ennek a lefokozott álminiszternek. Minden másra alkalmatlan. Csak halottakat lehet rábízni. Csontokkal jól elbíbelődik, a győztes már úgyis megvan. Még egy-két koronavírusos hónap és jöhet az eredményhirdetés! Az Isten se ment meg bennünket, drága testvéreim! Különben is, az Isten is nekik dolgozik. Legalábbis földi helytartóit már megvették kilóra!
Innen már csak egy ugrás a királyság.
Udvari bolondokkal jól állunk! Jutna belőlük exportra is, de tőlünk nyugatra nincs rá kereslet, keleten meg van elég. Hülye egy helyzet, mindig abból van sok, amiből nem kéne. Dunát lehetne velük rekeszteni. Még jó, hogy nem fagyasztani. Persze, tudom én, az sem baj, ha nem fagy be a Duna. Vannak jó, és szép történészeink, akik pikk-pakk átírják a történelmet. Holnapra az is kiderül, nem is a Dunán választották királlyá Mátyást, hanem Felcsúton, a focipálya melletti legelőn, a trottyos budijától 3 méterre.
Kérdezhetnétek, hogy miért pont az udvari bolondokkal kezdtem, egy királyi udvarnál nem ez a legfontosabb hivatal. Abból indultam ki, nagyon fontos lehet, mivel feltűnően sok van belőlük. Kincstárnok például nem kell, hiszen üres az államkassza! Nem is tudom mi lesz a Misinek a feladata az udvarban. A királynak külön kincstárnoka van. Olyan gyorsan senki nem tudott még meggazdagodni, mint a földi gázszerelő. Helye megingathatatlan, hacsak nem tart egy „G”-napot, de neki esze, és bátorsága sincs ahhoz.
Mi kell még egy udvarba? Zene, költészet, kultúra. Ezt is nyugodtan kipipálhatjuk. Van már elég sok jól fizetett udvari zenész, elkezdődött a királyi színjátszók képzése is.
Udvarhölgyek terén szintén nincs mit aggódnunk. Bőséges a felhozatal, és jól áll rajtuk a 20 milliós karóra is. Urizálni gyorsan megtanult mindegyik, miniszterekkel az élen, még a törvényesség és az etika sem zavarta meg lelküket.
Talpnyalókban sincs hiány, ez úgy látom nagyon fontos egy 21. századi magyar királyi udvarban. A pacalszilárdságú főkatona simán megvédi az udvart egyedül, más meg nekik nem számít. Honvédelem is kipipálva.
Udvaron kívül vannak az alattvalók, egy-két udvari bohóc szerint az alávalók, akik annyit érnek, amennyiük van. A kurvatóriumi leendő elnök szerint a férfiak, az asszonyságok, és a közjószágok tartoznak ide. Drága nyulacskáim, csak hogy tudjátok, mindannyian közjószágok vagyunk, ha még élnek a szüleink, mert addig még gyerekek vagyunk.
Hát, itt tartunk aranyoskáim! Fölöslegesen várjuk a 2022-es választásokat! Különben sem választásokra van szükség. Ahogyan egy ősi Szürkenyúl közmondás tartja: a kismalacokat kell választani, a nagy disznókat vágni kell!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2916421448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása