Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Szürkenyúl NMN

2021. január 04. 11:52 - Szürkenyúl

Arany drága nyulacskáim! Ez az év is jól kezdődött, illetve nem! Egy világ omlott össze bennem, aranyoskáim, mindjárt a harmadik napon. Egy kicsit még várhatott volna Papp dr. MN! Eddig abban a hitben éltem, hogy egyszer még belőlem is, egy kis szürkenyúlból is, lehet nemes ember. Ennek most egycsapásra vége! Nagyon el vagyok keseredve!kutyabor_2.jpg


Papp Lajos MN kihirdette az új magyar nemesek csoportjának megalakulását. Aki odatartozónak vallja magát, az a neve utáni nagy M, és nagy N betűkkel jelezheti azt. Szerintem nem kéne ennyire szerénynek lenni, lehetne mindjárt még magyarabb, még nemesebb cím (MMMN), esetleg legmagyarabb, legnemesebb is (LMLN).
Hiányérzetem volt az év első napjaiban. Azon gondolkoztam, mi a fene hiányzik még a kis szürkenyúl életemből. Most már tudom! Már csak ez hiányzott!
Nehogy azt gondoljátok, hogy ősi, nemesi cafrangokra vágytam! Nem, bár eljátszottam a gondolattal, hogy is hangzana, hogy báró Szürkenyúl, esetleg Szürkenyúl báró, de nem! Én csak a tettek szintjén, a lelkemben akartam magyar lenni, nemes lenni, de most kiderült, hogy még erről is le kell mondanom. Kőkemény soviniszták, vallási fanatikusok már ezt a titulust is kisajátították maguknak. Dr. Papp Lajos MN és követői az elkövetők. A Magyar Nemesek, ahogy a szívsebész honlapján is olvasható.
„az öreg Európa haldoklik. A keresztény szellemű Európa megszűnt.”
„A sötét világban az egész Földre kiterjedően, a vaksötét Európában lángot kell gyújtanunk, fényt kell sugároznunk!” – írja a Magyar Nemes.
Atya-gatya! Hát, drága nyulacskáim, nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de én nem akarok lángot gyújtani, fényt sugározni. Nekik sem ajánlom, még megégetik magukat! A gondolatba is beleborzongtam, mi lenne, ha egyik-másik fidesznyák elhatározná, hogy holnaptól sugározni fog. Csernobil elbújhatna mögöttük! Katasztrófa!
Azt sem gondolom, hogy az egész Földön, egész Európában sötét van, csak nálunk van világosság. Ezt nevezi Papp MN keresztényi, nemesi gondolkodásnak? Megáll az eszem! A sovinizmus mióta keresztényi eszme? Ilyenkor az jut eszembe, kár volt Lipótmezőt megszüntetni!
Azt sem értem, ha olyan sötét van Európában, akkor hogyan találnak ide például az autógyáraikkal, egyáltalán miért ácsingózunk utánuk, sőt csalogatjuk ide azokat? Azt sem kéne elfelejteni, hogy mi ennek a sötétségnek - az a neve, hogy Európai Unió - a tagjai vagyunk! Ja, és a sötétben nyomott euróiktól sem idegenkedünk nagyon, csak sokat adjanak.
„Vissza kell vennünk ősi küldetésünket! Ehhez a feladathoz új magyar nemességre van szükség.” – olvasható honlapon. Na, de mi az az ősi küldetés, Lalikirály? Kitől kell visszavenni? Remélem nem kell érte harcolni, mert a sok győzelemtől már herótom van.
„Nemzettársaimra testvérként tekintek az isteni törvények betartásával”
„Tetteimben az égi törvények vezérelnek.” – mondja a nagy magyar nemes.
Mivel én, mint kis szürkenyúl, nem vagyok vallásos, már nem is lehetek magyar nemes? Miféle diszkrimináció ez drága magyar testvéreim?
Igaz, ami igaz, nem is szeretnék vallásos lenni, nem szeretnék kapzsi papok hatalmába kerülni. Már csak azért sem, mert a magukat legnagyobb keresztényeknek tartó gazemberek sem tartják be az égi törvényeket, már, ha egyáltalán tudják, mik azok. Nekik is azt tanácsolom, először a földi törvényeket kellene betartani, nem lopni, csalni, hazudni kellene, nem ferde hajlamaikat kellene kiélni, hanem jó példával kéne elől járni.
Először a báránykáik érdekeit kéne szem előtt tartani, de ez még ritkán sikerül nekik. Egy legény van talpon a vidéken, egy igazi keresztényi gondolkodású, és a szerint is élő embert ismerek, Iványi Gábor lelkészt. Őt meg aljas módon ott gáncsolják, ahol tudják. Milyen égi törvény alapján, megmondanátok, ti magyar nemesek?
„…önmagának és a Teremtőnek tartozik elszámolással minden magyar nemes címet viselő.” – tehát a magyar nemzet törvényeinek nem?
Hogy van ez nemeseim? Az oltári nagy hétszentségit neki? Én, mint hitetlen gyaur, kicsiny kis keményen dolgozó kisember, kis szürkenyúl, számoljak el az állammal, fizessek adót, tartsam be az összes földi törvényt, ti meg majd elszámoltok a huncut Teremtővel? Mit gondoltok ti magatokról?
A földi, nemzeti magyar javak kellenek, de ti, keresztény magyar nemesek törvényeink fölött álltok? Kiknek képzelitek magatokat? Nem vagytok ti istenek!
Azt javaslom, először a saját kicsi fejetekben tegyetek rendet, gyújtsatok világot! Ahogy látom, nem lesz könnyű, de ne keseredjetek el a kezdeti sikertelenség okán! Nagy változáshoz idő kell!

Ezek után, szeretett nyulacskáim, úgy döntöttem, maradok egy kis szürkenyúl, aki még csak nem is nemzeti, nem is nemes, de úgy él, hogy tiszta lelkiismerettel nézhessen tükörbe!
Remélem magyar azért még lehetek!

Szürkenyúl NMN (Nem Magyar Nemes)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1016370910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.01.04. 13:27:27

Alapvetõen a nemesség mint gondolat nem volt annyira hülyeség, mert ehhez tartozott egy noblesse oblige mondás is, amit ugyan gyakran nem igazán sikerült betartani, de talán kifejezte, hogy egy bizonyos társadalmi pozícióhoz tartozik (vagy legalábbis kellene) egy bizonyos emberi minõség is, ami sajna mostani nagyjainkra nem igazán jellemzõ, és nem csak kis hazánkban.

A másik dolog viszont ami rémlik nekem ezzel kapcsolatban, hogy a nemességre viszont anno nem önkinevezéses módon lehetett szert tenni. Valamit legalább valamelyik õsnek le kellett tennie az asztalra. Legalábbis elvileg. Más kérdés, hogy aztán mint minden, ez is korrumpálódott. Ezzel együtt, ha még vette is magának az illetõ a címét, legalább utána próbált ehhez méltó lenni.
Persze ma már a lõtéri kutyát nem érdekli a dolog, és bármennyi pénz mellett istenadta jogod primitív gazembernek lenni.

És ahogy anno Hofi mondta: a munka nemesít, de nálunk nincs szükség nemesekre!
süti beállítások módosítása