Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

A belépő

2020. szeptember 02. 07:31 - Szürkenyúl

Megint győztünk. Már kurvára unom ezt sok győzelmet! A 2010-2019 közötti évtizedet megnyertük – mondta a Kárpát-medence legnagyobb lángesze, a Matolcsy. Amblokk az egészet, egyszerre. Csak azt tudnám, ki volt az ellenfél. A fene egye meg! Ebbe a sok győzelembe fogunk belepusztulni!

No, de ez még mind semmi! Ezt a világraszóló fényes győzelmet ráadásul az elmúlt 100 év legjobb teljesítményével arattuk. Ez már döfi! Ha nem tudnátok, ezzel belépőt nyertünk a 21. század megnyerésére is. Azt a hétszentségit! Nem hagyott ki valamit? Lehet, hogy már a 22. századot is megnyertük, csak szerénysége nem engedi meg, hogy dicsekedjen vele? Mindenesetre, ne legyünk telhetetlenek, ez a győzelem már a kezünkben van, az óriásléptekkel gyengülő forintunkkal, az egekben járó élelmiszerárakkal, a növekvő munkanélküliséggel, az általános tanár, orvoshiánnyal, az elértéktelenedő nyugdíjakkal együtt.
Gondolkoztam, hogy szóljak-e, de aztán úgy döntöttem, jó magyar állampolgárhoz illően, szólok. Az az erős gyanúm, hogy valahol út közben, Matolcsy és harcostársai elvesztették az egyszer már megnyert belépőt a 21. század megnyeréséhez. Hogy honnan tudhatná ezt egy kis szürkenyúl? Hát, onnan, hogy olvastam a királyi KSH legújabb, 2020 második negyedévére vonatkozó GDP-becsléseit. A G7 gazdasági portál erre hivatkozva azt írja, hogy a második világháború óta nem látott léptékben, és a régió országai között kirívó módon esett vissza a magyar gazdaság teljesítménye. A szintén királyi MTI összefoglalója szerint a bruttó hazai termék (GDP) volumene 13,6 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához viszonyítva a második negyedévben. Na, ugye! Ha meg mégiscsak megvan az a flancos belépő, akkor meg kár volt érte annyit harcolni! Az nem a győzelem belépője, az a Matolcsy félcédulája!
Még azt is mondta ez a lángész, hogy az elért eredmények jók, de megvédésükhöz jól kell kezelni az előttünk álló kihívásokat. Miket nem mond? Ha nem mondja hülyén halok meg! Szerinte a legfontosabb a társadalmi együttműködés megőrzése és a politikai stabilitás fenntartása. Nem azér’ mondom, de ha a jelenlegi társadalmi együttműködést, és politikai stabilitást megőrizzük, nekünk végünk!
A magyar gazdaságtörténetben példátlan pénzügyi forrásbőség lép fel az EU-ból, az MNB programjai révén, a bankrendszerből, valamint a családi és vállalkozói megtakarításokból. – mondja ez a pénzügyi szégyenfolt. Nem tudom mire gondolt a költő, mármint az államkincstárba befizetett adónkat elköltő, elherdáló, elalapítványozó, de az biztos, hogy nem volt magánál.
Gondolom, a példátlan pénzügyi forrásbőség miatt vonták meg a rászoruló gyerekekkel foglalkozó, közfeladatot ellátó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, vagy L Ritók Nóra iskolájának támogatását is, emiatt lehet nálunk a legalacsonyabb a minimálbér, nyugdíj, családi pótlék, stb. Emiatt fognak színházak megszűnni, emiatt forráshiányos a kultúra. Emiatt rohad Európai színvonalú leglegleg egészségügyi intézményrendszerünk is. Na, jó, tudom én, mi tudtuk megvenni legdrágábban azt a rahedli fölösleges lélegeztetőgépet is. Sőt! A koszos körmű gazember most adott 40 milliót egy mise megírására! Az agyam eldobom!
Azt mondja ez a szépbeszédű, hogy többek között az EU-ból, és az MNB-ből ömlik ránk a pénz. Látom én, nem vagyok én vak! Csak úgy dől a lé a haverokhoz, csalárdokhoz, családokhoz. Nálam ne keressétek, én nem vagyok csókos! Ellenben a Ráhelke, Lőrincke, és a többiek aratnak, még vetniük sem kellett! Válság ide, vírus oda, nekünk futja új stadionokra is, 2,5 milliárd a sikkasztó teniszszövetségnek, 2,3 milliárd az Orbán Ráhel-közeli divatügynökségnek, sorolhatnám még napestig!
Matolcsy szerint a családi és vállalkozói megtakarítások is forrásbőséget okoznak. Igaza is van, csak az a baj, hogy elég könnyű lenne felsorolni azt a néhány családot és vállalkozást, amelyekre gondolt.
A legjobb még hátra van! Lózung Gyuri (majdnem mást írtam, az is találó lett volna...) szerint átmenetileg el lehet engedni a költségvetési hiányt és az államadósságot, de 2022 után kötelező lesz visszafordulni az egyensúly és növekedés bevált receptjéhez. Miről beszél ez? Eddig mást sem csináltak! Miért kellene még két évig hagyni, hogy még jobban tönkre tegyék az országot, hogy még több közpénzt nyúljanak le, hogy még több ingatlant, földeket szerezzenek a korrupcióval összeharácsolt pénzükön?
„Jól bevált” receptről hadovál, azt kellene először eldobni jó messzire, azzal együtt, aki kitalálta!
Kijelentette azt is, a legfontosabb, hogy még nem rendelkezünk világos jövőképpel. Ez nem igaz! Én például pontosan látom, amit nem látok, amíg hozzá hasonló kóklerek vezetik az országot, addig nem is lehet jövőképünk! Már megint a sógorokat akarja utolérni, közben meg lassan már mindenki megelőz bennünket. Valaki kitehetné már a könyökét, most úgyis nagy divat a könyöközés, vagy esetleg a széleshátú libernyákcipelő kiállhatna feltartani az igyekvőket, a mellettünk elhúzókat. Szerintem az lehet a baj, hogy minden vezetőnk az Adrián akarja feltartóztatni az ellenséget.
Ezek nem megnyerték a belépőt a 21. század megnyerésére, hanem megérdemelték, a börtönbe!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7616185658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enrikokaruszo 2020.09.02. 08:19:55

...ööö....mondani is szerettél volna valamit?

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2020.09.02. 08:50:41

@enrikokaruszo: ...ööö... érteni is szerettél volna valamit?

midnight coder 2020.09.02. 08:56:22

Olyan ez tudod, mint amikor a Pannon Puma száguldott.

Soros Alpt. Koordinációs Iroda · http://soros.org 2020.09.02. 14:24:45

Orbán fasiszta diktátor, miért véded őt finoman, te Habony mongolidióta?

enrikokaruszo 2020.09.02. 15:02:35

@Szürkenyúl: értettem én, valakinek epeömlése volt

midnight coder 2020.09.03. 09:24:01

@Bаtu Kán: Felcserélted a betűket. Nem Batu hanem Buta.
süti beállítások módosítása