Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Falunap

2020. július 25. 20:39 - Szürkenyúl

A széleshátú libernyákcipelő szerint „Nem vagyunk messze attól, hogy azt tudjuk mondani, hogy ma egy magyar faluban ugyanolyan minőségű életet lehet élni, mint a fővárosban.”
És tényleg! Elég csak a királyi TV-t megnézni, ott már most hasonlókat lehet hallani.


Ez a kijelentés ugye egyben azt is jelenti, hogy a fővárosban hamarosan ugyanolyan minőségű életet lehet élni, mint egy magyar faluban. Hát, ez felér akár egy fenyegetéssel is. Tovább megyek, úgy is értelmezhető, hogy összesen egy magyar faluban lehet majd olyan életet élni, mint a fővárosban. Gondolom, Felcsútról lehet szó.
Ha még tovább ízlelgetem a fenti bátor kijelentést, akkor az jut eszembe, hogy a széleshátú gyáva! Mondani már most is mondhatná, hogy a magyar falvakban ugyanolyan minőségű életet lehet élni, mint a fővárosban. Legfeljebb nem lenne igaz, de ez szervesen illeszkedne minden eddigi kijelentéséhez.
Hát nem is tudom, Karácsony helyében kezdenék aggódni! Most vagy az lesz, hogy kisvasúttal kell majd járni focimeccsre, és közben minimum a Puskás arénától Bicskéig ki kell építeni egy új sínpárt, vagy az is lehet, hogy Felcsút lesz a főváros, és hozzá kell majd viszonyítani a többi falut, a fővárost is.
Esetleg az 1124 nehéz helyzetben lévő, elnéptelenedő aprófalvat kell utolérnie Budapestnek. Azért a fővárosnak kell igyekezni, mert fordítva sokkal macerásabb.
Ez azzal járna, hogy a pestieknek le kellene mondaniuk az orvosi rendelőikről, boltjaikról, iskoláikról, postáikról, de még kocsmába sem járhatnának.
Cserében viszont megszűnhetnének a munkahelyek, mindenki szabadon elmehetne közmunkásnak. A plázacicák mentesülhetnének a fáradságos shopingolás terhei alól, mivel természetszerűleg a plázák is bezárhatnának.
Az úthálózatok falukhoz igazítása sem maradhat el! Sok helyen ez nem nagy feladat, csak a kátyúk számát kell néhánnyal megnövelni.
Van még sok színház is Budapesten, ami nagy különbséget jelent egy magyar faluval szemben, de már dolgoznak a problémán! Már csak egy kicsivel több támogatást kell a kultúra helyett a stadionokba ölni, és maguktól megszűnnek.
Apropó stadionok! Nem kell aggódnunk! Hamarosan minden falunak lesz egy stadionja, de minimum minden stadionnak lesz egy faluja. A végső cél, hogy minden birkának külön stadionja legyen. Ez a program már elkezdődött.
Gyanús nekem a Természettudományi Múzeum költöztetése is! A főpolgármester helyében nagyon figyelnék! Ha nem vigyáz, előbb-utóbb mindent elhurcolnak, vagy ellopnak, a végén a kocsmákat is elhurcolja a széleshátú, harcedzett önfényező. Vigyázó szemeimet a Dunáról sem venném le! Azt hallottam, Felcsút régóta nagyon ácsingózik egy Dunára, már a Lánchidat is kinézték maguknak. Lehet, azért nem igyekeznek a felújításával sem.
Van még egy nagyon fontos kérdés, mégpedig a templomok ügye, de a főváros már nincs lemaradva a falukhoz képest. Pesten már több templom van, mint falun, így a lakosság félrevezetése, butítása könnyen megoldható. Már csak a nemzeti papokon múlik, be tudják-e csalogatni a báránykákat. A disznók már bent vannak!
Aztán itt vannak még az iskolák, de azok nem fontosak, illetve fontos, hogy ne legyenek! Ezen a gondon is keményen dolgozik kormányunk. Nincs nehéz dolguk, csak a tanárokat kell eltüntetni, és a gyerekek kedvét kell elvenni a tanulástól. Erre a két dologra már megtalálták a megfelelő módszert.
Máskülönben érthető a kormányzati törekvés, hiszen Budapest már nem fejlődőképes. Nincs hely további stadionoknak, arról már nem is beszélve, hogy ellenség kezébe került, libernyákok vezetik. Ez főbenjáró bűn, a nemzet libernyákcipelője nagyon bedurcult, nem szereti ha elveszik a játékát, nem fenesége mondhatja meg mennyi 2x2.
Fővárosiak! Már nem kell sokáig tétlenkednetek, hamar eljön az idő, hogy ne kelljen költöznötök, ha falun akartok lakni!
Felkészültetek? Nemsokára részt vehettek az első Pesti falunapon.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6516076462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2020.07.26. 14:37:41

Nem hinném, hogy Felcsút kapna egy kőszínházat, meg levéltárat, szóval marad falunak, a benne lakók meg falusiak.
süti beállítások módosítása