Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Aratni is kéne már

2020. május 26. 17:06 - Szürkenyúl

Misi elvetette a jövő évi költségeket. Egyben tőlünk is!
Elkészült a 2021-es költségvetési törvényjavaslat, amely a pénzügyminiszter tájékoztatása szerint a gazdaságvédelmet szolgálja, a járványügyi készültség fenntartásával. Hoppá! Tehát jövőre is lesz járvány? Ezt a trottyos eddig nem mondta. Vagy csak kínai lélegeztetőgépet kell vennünk? Jó lenne már a magyar gazdaságnak is pár darab!


A büdzsében kiemelt feladatként kezelik "az emberek védelmét".
Hurrá! Vagy még sem?
A honvédelemre, a rendvédelemre jóval többet akarnak költeni, mint idén.  A honvédelmi kiadásokra 778 milliárd forintot szánnak jövőre, ami 30 százalékkal több, mint az idei költés, míg a rendvédelmi kiadások megközelítik a 953 milliárd forintot 2021-ben. Ez a 2010-nek a duplája! Na, végre! Most már csak ellenségre lenne nagy szükségünk. Az is lehet persze, hogy ebben már benne vannak az ellenségre fordítandó milliárdocskák is.
Oktatásra 2229 milliárd forint jut, amely 80 milliárdos forrásbővülést jelent. Ez olyan nagy bővülés, hogy egyenesen csökkenés! Minek lehet nevezni ~3,5%-os „forrásbővülést”? Gondolom, ez azért növekszik ennyire, mert építeni kell legalább két új katonai középiskolát.
Egészségügyre 2145 milliárd forint jut, amely 186 milliárddal több, mint az idei. Ez már döfi! 8,67%-os növekmény. Itt meg gondolom a „szükséges” katonai, vagy rendőri kiadások lettek figyelembe véve. Nem elírás, nehogy valaki azt higgye! A kórházainkat valószínűleg jövőre is katonák, vagy rendőrök fogják irányítani. Lehet, hogy gyógyítani is ők fognak. A tízparancsolat ideje lejárt!
Értem én! Pedig mint tudjuk, én csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti! Tehát puskával, ágyúval akarnak bennünket, embereket, és a gazdaságot is megvédeni. Amilyen elvetemültek, még a közmunkát is megvédik! Ezek mindenre képesek! Megvédik még a vendégmunkások munkáját is!
Az a baj, hogy addig lövöldöznek, amíg nem lesz mit megvédeni! De az is lehet, hogy saját magunktól akarnak bennünket, és magukat is megvédeni.
Egyébként pedig egy normális országban, ez nem Magyarország, nehogy valaki eltévessze, nem a rendvédelemre költenek, hanem arra, hogy ne legyen szükség rendvédelemre! A szebb jövőre, nem a jelen konzerválására költenek a legtöbbet! A tudásra, azaz az oktatásra, és a már meglévő erőforrások megtartására, azaz az egészségügyre kellene a legtöbbet költeni! A 2021-es költségvetés sok mindenről szól, csak nem ezekről!
Misi, Misi! Úgy látom, a trottyos már megint a kezedre csapott, vagy saját magadtól is be vagy rezelve? Nem a költségeket vetetted el, hanem a sulykot! Katonákkal, rendőrökkel, közmunkásokkal, rabszolgákkal akarod beindítani a gazdaságot?
Nem fog sikerülni! Pedig ahol vetnek ott aratni is akarnak!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr515718346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2020.05.27. 08:42:52

A védelmi kiadások növelése NATO-előírás.
süti beállítások módosítása