Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Gondoskodás

2020. április 16. 09:55 - Szürkenyúl

Pártunk és kormányunk éjt nappallá téve, bár ne tenné, azon dolgozik, hogy nekünk, keményen dolgozó kisembereknek és nyugdíjasoknak, az őket birkamód kiszolgáló dolgozóknak és munkanélkülieknek, betegeknek és egészségeseknek, jobb legyen. Kihagytam valakit? Hát persze, én balga, a csicskákat, a NER lovagokat, a családokat, mert családok éve van, vagy mi a fene! Na, nem minden családot, csak az Orbán, a Mészáros, a Tiborcz, és a hozzájuk hasonló ingyenélőket, két lábon állókat!


Kedves barátaim, magyar testvéreim! Egy cseppet se aggódjatok! Meg vagyunk mentve!
A haza 21. századi bölcse, de nem utolsó sorban Orbán csicskája, a Számvevőszék vezetője, felszólította a magyarokat, annyit költsenek, amennyijük van. Na, nem azért mondom, de ennyi ésszel és emberséggel akár miniszterelnök is lehetne!
Ez a géniusz, ez az okos Domokos azt mondta az ő szájával, hogy "Arra kell figyelni, hogy a család kevesebbet költsön a bevételénél, a különbözetet pedig mindig tegye félre"
Vakuljon meg a hintalovam, ha erre magamtól rájöttem volna! Nyugi Szürkenyúl! Majdnem megmondtam, hogy mivel foglalkozzon, de lehiggadtam, jobb, ha az ilyen nem foglalkozik semmivel! Ja, és még egy! Mondja ezt azoknak a millióknak a szemébe, akiknek kevesebb a bevételük, mint amennyi szükséges a szerény életvitelükhöz! Gondoskodnának róla, nekem elhiheti!
Na, de ez még mind semmi! Ártunk és ármányunk, vagy pártunk és kormányunk, én már nem is tudom, döntse el mindenki maga, rajtunk tartja a szemét, a szemét!
Vészhelyzet 35. napján jelent meg a Magyar Közlönyben egy  kormányhatározat a költségvetésen belüli forrásátcsoportosításokról. Ennek keretében a Központi Maradványelszámolási Alapból 1,9 milliárd forintot oszt szét különböző fejezetek között.
Ebből 433 millió forint pluszt kap a sport, pontosabban 300 millió a versenysport és olimpiai felkészülés szakmai támogatására megy, 133 millió forint pedig az egyedi sportlétesítmény-fejlesztések támogatására. A maradványelszámolási alapból átcsoportosított összeg legnagyobb részét, 1,1 milliárd forintot az egyházi alapintézmény-működésre irányította át a kormány. Hurrá! Mehetünk templomokba megdögleni. Lehet, hogy éhen halunk, lehet, hogy beledöglünk a vírusba, de legalább lesz, aki imádkozzon értünk, lesz, aki eltemessen bennünket. Na, persze ez utóbbi nem biztos!
Nehogy azt gondolja bárki is, hogy a gondoskodásnak ezzel vége! Á, dehogy!
Az Emmi utasításának megfelelően az ország egyetlen Fejlődésneurológiai osztálya (!) a holnapi naptól nem fogadhat fekvőbeteget. A minisztériumi utasítás veszélyezteti mindazon újszülöttek, koraszülöttek, fiatal csecsemők egészséges élethez való jogát, akiknek a korszerű, komplex kivizsgálás és az így felállított diagnózison alapuló korai, intenzív kezelés szükséges lenne. Szigorúan a családok évének jegyében!
Az Emberi Erőforrások Embertelen Minisztériumának egy pár órája nyilvánossá vált utasítása szerint az ágyak 60 százalékát fel kell szabadítaniuk a kórházaknak a járvány miatt. Tehát a fekvőbetegek 60%-át ki kell dobni! Mehetnek amerre látnak, már ha tudnának menni. Hippokratész is mehet a picsába, az esküjével együtt! Ez aztán egészségügy! Nem segített a tízparancsolat, dögöljenek meg! A nemzet Cecíliája szerint nem hirtelen intézkedés volt a kórházi osztályok kiürítése. Köszönjük! Tehát előre megfontoltan, aljas indokból. Ó, hát így már egészen más, Cecília! Ez aztán előrelátó gondoskodás!
Csak egyetlen kérdésem a kórházi vezetőkhöz, tisztelet a kivételnek: Mi van az orvosi esküjükkel?
A koszoskörműtől nem kérdezem, ő nem orvos, hanem egy gerinctelen, népirtó politikus!
És végül a gondoskodás netovábbja! Pénzügyi segítséget kaphatnak a fizetésük nagy részét elveszítő NB-II, NB-III-as focisták is! Hogy is rendelkezett a trottyos? Stratégiai fontosságú, a nemzetgazdaság szempontjából kiemelten fontos ágazatok dolgozóit segíti a kormánynak nevezett bűnszövetkezet. Á, hát így már én is értem, pedig én csak egy kis szürkenyúl vagyok, és még csak nem is nemzeti.

Nehogy azt higgye valaki, hogy én csak kritizálni tudok! Nem, nem! Szeretnék gondoskodni is! Szeretnék gondoskodni arról, hogy mindenki megfelelő helyre kerüljön! Azokról, akik miatt ide jutott az ország! Azokról, akik szívós munkával elérték, hogy ebben az országban már meghalni sem lehet tisztességesen! Élni meg aztán pláne nem!
Ki bolondok házába, ki börtönbe, ki fogházba, ki fegyházba. Koszt, kvártély, minden ami kell! Tessék választani!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5915615522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása