Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Szövegértés

2019. június 20. 11:39 - Szürkenyúl

Domokos László, az Ál Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a jövő évi költségvetésről: „megalapozott a 2020-as költségvetés, hozzájárul a magyar gazdaság fenntartható kifehérítéséhez és a kiszámítható, stabil gazdasági folyamatokhoz, valamint megfelelő keretet biztosít a társadalompolitikai célkitűzések megvalósításához.”

Hubazmeg! Ez nagyon tud!


Előre bocsátom, most nagyképű leszek. Tudom, egyesek szerint eddig is az voltam, de most legalább be is vallom. Szóval, szövegértésben sokat fejlődtem az utóbbi időben. A fenti sorokat olvasva rádöbbentem, hogy nagyon sokan nem értettük eddig, amit a nertársak mondtak, nyilatkoztak. Na, de most megvilágosodtam! Mit mondott ez a szépbeszédű, Orbán seggéből kirángatott NER huszár? Igazat! Olvassuk figyelmesen!
„A 2020-as költségvetés hozzájárul a magyar gazdaság fenntartható kifehérítéséhez és a kiszámítható, stabil gazdasági folyamatokhoz.”
Naná! A fehérgalléros bűnözés fenntartható, stabil gazdasági folyamatokat biztosít nekünk, és ez kiszámítható. Világos!
„Megfelelő keretet biztosít a társadalompolitikai célkitűzések megvalósításához.”
Hogy a fenébe ne! Egyebet se látunk! Lássuk, mit is kell érteni ez alatt!
Minden törvény, rendelet a kormányt, és a hozzá közelállókat szolgálja, megfelelő kereteket biztosít ahhoz, hogy továbbra se fejlődjön az egészségügy, az oktatás, szaré-húgyé dolgozzanak a keményen dolgozó kisemberek, még több közpénz jusson agymosásra, és az oligarcháknak, megfelelő számú külhoni szavazzon a beszari dakotára! Na, ugye?
„az előre nem tervezhető kockázatokhoz masszív tartalékok állnak rendelkezésre”
Na, persze, pubi! Hogy is értendő ez?
Tettünk félre egy kis lóvét, hogy egy-két nertársunkat jól meg tudjuk támogatni, legyen lóvé még néhány templomra, stadionra is. Értem én!
Beszélt még arról is, hogy „a jelenlegi gyors ütemű gazdasági növekedés révén folyamatosan bővülő költségvetési bevételek lehetőséget teremtenek felkészülni a jövőbeli, kisebb gazdasági bővüléssel jellemezhető időszakra.”
Aszta hétszentségit! Szólhatott volna, hogy gurítani akar, fölemeltem volna a lábam!
Tehát, az Európában második legmagasabb infláció miatt bővülő költségvetési bevételek felkészítenek bennünket arra, hogy most kell sokat lopni, mert később már nem lesz mit.
A jövő évre tervezett uniós támogatásokkal kapcsolatban azt emelte ki, hogy „azok a korábbi évekhez képest várhatóan kisebb finanszírozási terhet rónak a központi költségvetésre, amely a pénzforgalmi hiány alakulása szempontjából kedvező hatást hordoz.”
Tudom, wazze! A Soros EU nem ad pénzt, mint eddig, mert tudják, mikro dúcse úgyis ellopja, ebből kifolyólag nem kell mellé tennünk az önrészt. Világos!
Az egészséges gazdasági szerkezetről papolt még, felmondta a középiskolás közgazdasági tananyagot, amit véletlenül sem tartanak be, majd bennünket, a lakosságot, azaz jövedelemtulajdonosokat vett célba. Fontosnak tartja, hogy a lakosság megtakarításainak jelentős része hazai kibocsátású állampapírokba legyen fektetve.
Szóval már megint a pénzünkre fáj a fogatok? Na, az enyémből nem esztek, az biztos! Vakuljon meg a hintalovam, ha rátok bízok egy megveszekedett huncut garast is! Kotorásszatok a saját zsebetekben, elég pénz van ott, amit tőlünk loptatok el!
Ennyivel nem elégszenek meg! Azzal folytatta, hogy „emellett pedig a kormányzatnak meg kellene fontolnia, hogy a lakossági megtakarítások előmozdításában is konkrét ösztönző, a motivációt erősítő lépéseket tegyen.”
Mondjam, vagy mutassam?! Korábban azt mondta ez a ganéj, hogy „a mostani, kegyelmi helyzetben a lakosság, a családok válságállóságát is lehetne növelni, megteremtve a lehetőséget, hogy minden háztartás háromhavi tartalékkal rendelkezzen. A kormány kiköthetné, hogy akkor valósulhat meg nagyobb bérnövekedés, ha a növekmény egy részét a munkáltató a dolgozó megtakarítási számlájára utalja.”
Értem én! Mit is jelent ez? Nem ad az EU elég pénzt, amit el tudunk lopni, ezért célba vesszük a lakosságot. Buta magyar, takarékoskodjál, bazmeg!
Ismerős? Majd jön a kapafogú néni, meg a trottyos bácsi, és jól lenyúlja a megtakarításod, mint a nyugdíjpénztárit! Aljas gazemberek ezek, egytől-egyig, de én már átlátok rajtuk!
Nem megtakarítás kell ezeknek, hanem el kell őket takarítani!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7714903372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása