Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

A háború

2018. november 24. 16:28 - Szürkenyúl

Ajajajj, már a tízparancsolat sem a régi! Sőt, már le is van értékelve, nálunk már csak nyolcparancsolat. Ez onnan is látható, hogy még Káslert sem tudta megvédeni. Szegény ember olyan gyorsan megháborodott, hogy még kezet mosni sem volt ideje. Állandóan félrebeszél, kihúzza még a gyufát a köpcösnél, az biztos!


A Magyar Rektori Konferencia plenáris ülésén azt mondta, azoknak a nemzeteknek van fennmaradási és előrelépési esélyük, amelyek a tudásra, a tradícióra, az ismeretekre és a kultúrára támaszkodnak. Ez még így rendben is volna, ha nem ellenkezne a tetteivel, meg a kormányprogrammal! Valami fatális hiba történhetett. Jól kitoltak vele. Valaki rossz beszédet nyomott a kezébe. Még jó hogy nem fejjel lefelé, bár szerintem úgy is felolvasta volna, amilyen nagy tudású. Trottyos nem fogja ez sokáig jó szemmel nézni! Addig jár a Kásler a kútra, míg össze nem törik. Na, persze, félteni nem kell, úgy sem mer tenni semmit, csak dumál össze-vissza! Nincs annyi vér a pucájában. Hazudozni azt gyorsan megtanult. Úgy látszik ez alapfeltétel, ha valaki miniszter akar lenni. Másik elengedhetetlen tulajdonság a feltétel nélküli engedelmesség. A trottyosnak, természetesen. Aki nem hátulról közelíti, mélyen meghajolva, az már mehet is! Azt is mondta ez a szép beszédű, hogy fel kell készülni az előttünk álló háborúra. Ó, hát már te is, te szerencsétlen, agyalágyult? Már te is háborúzni akarsz? Lassabban a testtel, öreg! Jó lesz ez az erő, hétvégén, mikor beülsz a WC-re!
Nyugodjatok meg, barátaim! Nem eszik olyan forrón háborút! A mi hadvezéreinknél különben sem a kard csörög, hanem a pénz. Ezek a ganéjok nagyon tudnak harcolni, a pénzünkért.
A háború már elkezdődött, az ő fejükben biztos! Néha hallgatom, mi jön ki a szájukon, elborzadok! Ki lehetne írni a homlokukra: katasztrófa sújtotta terület! Van, akit már kezelnek is. Igaz, haszna csak a grazi kórháznak van belőle. Na, azért látok pozitív jeleket is a harcászati tudományaik terén! Menekülni már tudnak! Ha egy újságíró eléjük tart egy mikrofont, úgy futnak, mint a nyúl! Csak nehogy megtudja az ellenség, mert akkor néhány mikrofonnak látszó tárggyal az egész kormányt menekülésre késztethetik.
Visszatérve az igazi háborúra, honnan tudom, hogy elkezdődött? Onnan, hogy látom, gőzerővel fegyverkezünk, Kakadu Péter hadat üzent fél Európának. Németh Rezsírbiztos Szilárd toborozza a katonákat, igaz, közben sajnálatos módon beleszorult egy gulyáságyúba. A sereg első küldetése az ő kiszabadítása lesz.
Mit is mondott a tízparancsolatos tábornok? A tudással, a tradíciókkal, és a kultúrával győzhetünk. Helyes! Nézzük meg fegyverarzenálunkat:

Stadionokat építünk.
Külföldi futballklubokat támogatunk.
A tankötelezettség felső korhatárát leszállítottuk.
Megszűntetjük a gimnáziumokat.
Megnehezítjük a főiskolára, egyetemre jutást.
Lezüllesztjük az oktatást.
Elüldözzük a CEU-t.
Tejben, vajban fürösztjük az egyházakat.
A tanárok, művészek nem kapnak adókedvezményt, csak a sportolók.
Lapátoljuk a TAO pénz a futballba, eltöröltük az előadó művészeti TAO-t.
Kevesebbet költünk a kultúrára, kivételt képeznek a csókos előadók.
Színházainkat magukra hagyjuk, küzdjenek szimpla létükért.
Már csak a szennycsatornák sugároznak az országban, de azok nagyon!
Szívós munkával elértük, már csak a csókos seggnyaló újságok vannak talpon, a komoly lapok megszűntek.
Kulturált viselkedésnek nyoma sincs a közéletben. 

Ugye, világos? Nekem nem. Vakuljon meg a csatalovam, ha értem!
Egy biztos! Ide kívánkozik egy ősi szürkenyúl közmondás:
Szőrös katonával már nyertek háborút, butával még nem!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1014390734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása