Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Szemetek

2018. november 17. 13:55 - Szürkenyúl

A pőcsi hugyos újra lecsapott! Nem tudom, sírjak vagy nevessek? Olvasom a rendőrségi hírekben, hogy egy nagyon veszélyes bűnöző kézre kerítésében kérik a lakosság segítségét. Az ismeretlen elkövető rendszeresen vizeletével jelöli meg Pőcs köztereit. A hatóságok attól tartanak, hogy a „pőcsi fantom” néven elhíresült elkövető hamarosan nagyobb dologra is rászánja magát.

Félnek, ha rövid határidőn belül nem kapják el, tojik a városra. A nyomozók forró nyomon próbálják követni a fantomot, de az idő nem nekik dolgozik. Sajnos a tél közeledtével a bizonyíték hamar kihűl, akadályozva ezzel a hatékony nyomkövetést. A rend őrei, nappal is, de főleg este, sötétben tapogatóznak, hála az új közvilágításnak is. Tovább nehezíti munkájukat - ez a nyomokból megállapítást nyert -, hogy a fantom, miután a bűncselekményt elköveti, gyorsan elhagyja a tett színhelyét. A bűnügyi orvosszakértők azt vélelmezik, ez annak következménye, hogy az elkövető, tettének elkövetése közben megkönnyebbül, valamint testsúlyából is veszít. A nyomozás ezen a ponton holtpontra jutott, amikor egy véletlen folytán sikerült elfogni egy különösen veszélyes bűnözőt! Bilincsben, vezetőszáron kísérték bíróság elé Gy. Istvánt, a pőcsi hajléktalant, már másodszor, de valószínűleg nem utoljára! Az elkövetett súlyos bűncselekmény indokolja a bilincset, vezetőszárat, viszont az öreg egészségi állapotát figyelembe véve talán biztonságosabb lett volna inkább tolószékbe ültetni, nehogy elszaladjon. Egyszer már felmentették, most az „életvitelszerű közterületen tartózkodáson” kívül köztisztasági szabálysértés miatt is indult eljárás a férfi ellen. Ezzel kapcsolatban a tárgyalást bonyolító bírósági titkár megkérdezte a gyanúsítottat, „tőle származik-e” a hajléktalanságra vonatkozó szabálysértés helyszínén talált vizelet és hulladék.
Megáll az eszem, és egy helyben toporog! Tisztán látszik, a nyomozóhatóság nem állt helyzete magaslatán! Több mulasztást is elkövettek! Úgy állítottak egy veszélyes bűnözőt bíróság elé, hogy nem tudták minden kétséget kizáróan bizonyítani a vádat, nevezetesen a széleskörű nyomozás által felderített vizelet hovatartozását. Skandalum! Miféle hanyagság ez? Egy ilyen, nemzetgazdaságra különösen veszélyes, közbiztonságra fittyet hányó, visszaeső bűnöző ellen nagyobb erőket kellett volna felvonultatni. Ez nem egy egyszerű korrupciós ügy, nem egyszerűen a város kifosztásáról van szó! A bűncselekmény hordereje és szaga messze túlnő a város határain. A híradásokból egyértelmű, meg sem próbálták tetten érni a gyanúsítottat! Elmulasztották a vizelet azonosítását is, pedig a rendelkezésre álló fejlett módszerekkel könnyű lett volna a tulajdonos beazonosítása. Jelen helyzetben az sem zárható ki, hogy az igazi tettes még szabadlábon van, és végzi cseppet sem áldásos kis dolgát.
Nem mehetünk el szó nélkül amellett a tény mellett sem, hogy a gyanúsított visszaesőként állt a bíróság előtt, bár előző esetek felmentő, eljárást megszüntető végzéssel zárultak. Jelen eljárásban a bíróság szintén nem találta vétkesnek a vádlottat. Igazságszolgáltatásunk nem állt helyzete magaslatán, hiszen az hagyján, hogy maffiózókat, korrupt vezetőket nem tudtak elkapni, lecsukni, de egy veszélyes hajléktalant illett volna ártalmatlanná tenni. Arról is illik szót ejteni, milyen veszélyeket hordoz magában, ha valaki saját hazájában végzi el kis és nagy dolgát. Polgártársak! Áll előttünk nemes példa! Van olyan polgártársunk, aki időt, fáradságot nem kímélve Horvátországba vitte szaros pelenkáját, nem szennyezve ezzel szép hazánkat. És ez még nem minden! Ezzel a nagyszerű cselekedettel a honi szemétszállítás gondját is igyekezett csökkenteni. Ha már szemét, az elfogott hajléktalan másik fő bűne, hogy szemetet tárolt a „lakhelyén”. Jelentkezzen, aki nem tárol szemetet a lakhelyén. Na, ugye! Egyszerűen arra kellett volna kötelezni, szedje össze. A magyar államot miért nem pereli már be valaki, mert nem szedi össze a szemetet? Nem két zacskóról van szó, és ráadásul ki is fizettük, hogy összeszedje!
Üzenem a pőcsi rendőröknek, ne csüggedjenek! Én megértem őket, minden pisi, szar(alak) mellé nem állhatnak oda. Azért lássuk be, tapasztalható fejlődés is! Vegyenek példát a főügyészről! Ő képes nem csak odaállni szaralakok mellé, meg is védi őket!
Ma már Magyarország a szemétről, szemetekről híres. Ha már így van, csináljunk ebből üzletet! Katasztrófaturizmus mintájára hirdessük meg a szemétturizmust! Helyszínben, szemétben nem lehet hiány. Minden turista kaphatna ajándékot a szemétből.
Egy probléma van csak, a legnagyobb szemetek veszélyes hulladékok, sokba kerülnek nekünk, és még védettek is! Az ő eltakarításukra kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4614376445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása