Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Felboncoltam Matolcsyt

2018. november 09. 17:16 - Szürkenyúl

Az MNB elárulta, hogyan közelíthetjük meg 2030-ra Ausztriát.
Hol élnek ezek? Én megmondom nekik a tutit, csak figyeljenek! Reggel 6-kor felkelek, beülök az autómba, 7 órakor felmegyek az M6-os autópályára, az M0-ás, és az M7-es érintésével rámegyek az M1-esre és meg sem állok Ausztriáig. Ha minden jól megy, nem 2030-ra, hanem fél 10-re már ott is vagyok!

Ez ilyen egyszerű!
„Fenntartható felzárkózás a digitális korban” címmel kijött Matolcsyék legújabb iránymutatása, hogyan érjük utol a sógorokat. Miért pont a sógorokat akarják mindig utolérni, azt nem tudom. Talán ők vannak a legközelebb, azért.
Az elemzők megvizsgáltak olyan országokat, melyeknek sikerült fejlett gazdaságot létrehozni. Észrevették, hogy nőtt a termelékenység, élen jártak a technológiai innovációban és a hatékonyság növelésében, közben pedig az országok többségében a népességszám is nőni tudott. Bravó! Valamelyik nagyfejű biztos elolvasta a fia általános iskolai tankönyvét, különben mitől lenne ilyen okos? Na, de ez még semmi! Megszületett a Növekedési jelentés hármas ajánlása: ”demográfiai fordulatra, a humántőke fejlesztésére és korszerű digitális eszközökbe történő befektetésre van szükség.” Vakuljon meg a hintalovam, ha magamtól erre rájöttem volna! Mit is jelent ez?
Demográfiai fordulat: annyit tesz, nem meghalni kell, hanem megszületni. Azt is írja a pubi, be kell vonni az inaktívakat (75000 fő). Hát, rám ne számítsanak! (74999 fő!). A külföldön élőknek haza kell „áramlani”. Már látom is a hosszú tömött sorokat, amint a határátkelőhelyeken kígyóznak „Éljen Matolcsy” feliratú táblákkal. A közigazgatásból és közmunkából a versenyszférába kell átterelni 75 ezer embert. Semmi kétség, velük aztán hasítana a gazdaság! Kíváncsi leszek, milyen szakmára képzik át a tanulatlan, mentálisan lerobbant közmunkásokat, a kirúgott közhivatalnokokat.
Humántőke fejlesztés: magyarul, tanulni, tanulni, tanulni. Mintha ezt már hallottam volna valamikor régen… Közben mit tesz szakértő kormányunk? Leszállította 16 évre a tankötelezettséget, megnehezíti a felsőfokú intézménybe való bejutást. Érti ezt valaki? Én nem, de ez lehet, hogy nem is baj, hiszen én csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti. Írják, a hazai felsőoktatás fejlesztése és nemzetközi versenyképességének javítása elengedhetetlen. Végre valami értelmes mondat! Már csak azt kellett volna utána írni: Felelős: Orbán Viktor.
Harmadik pont: Digitális eszközökbe történő befektetés. Szenzációs meglátás! Ezek után mit lehet mondani? Ezek zsenik!
Szintén a termelékenységen javítana, ha javulna a magyarok nem túl jó egészségi állapota. – írja az iránymutatás. Ez rendben is van, de tudjátok meg, mi vagyunk a hibásak, mert megbetegszünk! Nem elégséges az egészségtudatosságunk, és nem akarjuk megelőzni a betegségeket, inkább megbetegszünk. Az, hogy az egészségügy úgy szar, ahogy van, és arra költeni kéne, az nem kézenfekvő.
Hatékonyabb állam is kéne, szerepel az anyagban. Kéne egy újabb adóreform, amivel 9 százalékra lehetne leszorítani az szja-t és csökkenteni a vállalatokra nehezedő adókat is. Mi, és ki az akadálya? Már csak azt kellett volna utána írni: Felelős: Orbán Viktor.
Ez mind szép, amit leírtak, de a leglényegesebbeket elfelejtették!
1. A termelékenység javítás akkor ér valamit, ha miénk a gyár, termelőeszköz, stb.! Ha ez nem így van, akkor Hansnak, Johnnak, Harutonak termelünk hasznot, hogy még jobban lehagyjanak, kizsákmányoljanak bennünket!
2. Azt a rengeteg, nagy horderejű találmányt, amit tudósaink létrehoztak, nekünk kellene kiaknázni. Nekünk kellene gyártani, és eladni termékeinket! Nekünk kellene másokkal dolgoztatni, és nem fordítva!
3. A korrupció, az ország kirablásának, az EU-s pénzek eltüntetésének megszüntetése!
4. Azoknak, akik az ilyen, és ehhez hasonló iránymutatásokat írják, valamint a tehetségtelen, hazaáruló, tolvaj kormánynak el kell takarodnia, nem 2030-ra, most!
Felelős: Mi, magyarok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1514362441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása