Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Attitűdisz szindróma

2018. október 17. 12:31 - Szürkenyúl

Baj van az attitűdömmel! Még nem tudom mi az, de egy bankár azt mondta, a magyar nyugdíjasoknak attitűdproblémái vannak. A nagyfejű szerint az a baj, hogy a nyuggerek cihában tartják a megtakarított pénzüket. Hála istennek! Én meg már majdnem orvoshoz szaladtam. Mindig ijesztgetik az embert. Annyi betegség van ebben a kurva országban, hogy az csak, na! Nem azér’ mondom, de itt vannak például a bankárok. Nem egy jó példa, de sajnos itt vannak.

Hallottatok már élősködőkről? Neeem? Pedig azok a bankárok! Azt is kitalálták, hogy a nyugdíj a jövőben bankba lesz utalva, kivétel nincs. Nagyszerű ötlet! És ahol évek óta nincs nemhogy bank, de még egy nyüves bolt sem? Kocsmáról nem is beszélve, pedig az nagy szó! Ezeknek az attitűdisz szindrómásoknak pont a bankok „segítő” keze hiányzik! Ki a búbánatnak van kedve paraziták közé keveredni?
Na, és akiknek nincs megtakarított pénzük, azok hol tartsák? Azoknak mi a baja? Hát, megmondom én! Azoknak sokkal több, és nagyobb problémájuk van, ők csak álmodoznak az attitűdproblémáról! Ezek az attitűdproblémától mentes „betegek” nagyon sokan vannak ám, bankárkáim! Jártomban-keltemben folyton ilyenekbe botlok, és ezek nem csak nyuggerek, és szaporodnak is. Elszorul a szívem, mikor azt látom, hogy egy élet munkája kevés a tisztes megélhetéshez.
„Ha a munkád után csak annyi bért kapsz, amiből ételt tudsz venni és a rezsidet kifizeted, akkor ez azt jelenti, rabszolga vagy.” – mondta Mahatma Gandhi. Milyen igaza volt!
Visszatérve a nem attitűdiszes betegekhez, betegségeik is sokfélék, csak néhányat említenék:
forintitisz: ez a betegség nyugdíj érkezése előtt szokott elhatalmasodni, amikor is a beteg belenéz a bukszájába, és nem lát semmit.
kettőnyolcvanas vakság: nem látják csak a 2.80-as kolbászt.
butulizmus: ezek a betegek saját maguk ellenségei, még akkor is a hatalmasok hátsója körül sertepertélnek, mikor ütik őket.
Vannak kevésbé fájó betegségek is, de ezek csak a felsőbb tízezernél fordulnak elő. Ilyenek a kóros hazudozás, kleptománia, megalománia. Legtöbbjüknél együtt jelentkeznek a tünetek, és ezekre még a tízparancsolat sem hat!
Persze, ebben a csodálatos országban mindenre van orvosság! Nagyszerű kezdeményezés az öngondoskodás. Ez azt jelenti, ha valaki nem gondoskodik saját magáról, akkor megdöglik, s ezzel egy csapásra elmúlik minden fájdalma. Szerintem ez megér egy orvosi, és közgazdasági Nobel-díjat, együtt! Vezetőink személyes jó példával járnak elő, náluk kiválóan működik az öngondoskodás.
Az állam élen jár az attitűdproblémák megoldásában is! Gondoljatok a nyugdíjvagyon lenyúlására, a stadionok árnyékában rohamosan elértéktelenedő nyugdíjakra.
Az Orbán-kormány a fülmosás mintájára kitalálta az agymosás intézményét is! Sőt, tovább is fejlesztette! Nincs várakozási idő, nem kell befáradni az egészségházba, orvos se kell. Otthon, meghitt családi körben, akár kopogó szemmel, két elejtett könnycsepp között is működik.
Elég leülni a TV elé, s várni a kezelésre. Ha ez még kiegészül a Gázsi, meg a Kásler Tízparancsolat Miklós intelmeivel, akkor az maga csoda! Utána már csak sorba kell állni Liliputi Hübrisz Cézárnál egy kézcsókra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6514306663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása