Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Szeretem a focit!

2016. szeptember 06. 13:18 - Szürkenyúl

Hamarosan (újra) rettegésben tartjuk a világot! Régen ellenfeleink így imádkoztak: Magyarok nyilaitól ments meg uram minket! Pár éven belül új imát kell megtanulnia a világnak, nem is egyet, kettőt:
Magyarok nyulaitól ments meg uram minket!
Magyarok lábaitól ments meg uram minket!


Újabb bizonyítékát látom annak, hogy van Isten! Gondoljatok bele, mi lenne velünk, ha nem lenne? Lehet, hogy akkor vezérünk nem a focit szeretné, hanem például az alpesi óriás műlesiklást.
Na, ugye!  Kurva nagy bajban lennénk! Az egész ország hegyeket építene. S ez még semmi, szurkolhatnánk, hogy legyen hó is…
Ha azt hiszitek, hogy viccelek, hát nagyon tévedtek!
Az emberi erőforrások minisztere sem viccel. A labdarúgás oktatásának kerettantervbe ültetése azt jelenti, hogy 6-18 éves lányok, és fiúk részére kötelező lesz a labdarúgás oktatása.
Hurrá!
Mindez 400 000 gyereket és 8000 pedagógust érint. De nyugi! Az intézkedésnek költségvetési egyenlegrontó hatása nincs. Ez teljesen logikus, hiszen minden faluban van tornaterem, focipálya, a focihoz pedig mindenki ért, tehát a tornatanárok is. Így aztán semmi akadálya nincs, hogy beinduljon a tanítás.
A hétéves kislányok például kénytelenek lesznek elsajátítani  a „védekezésben nyomásgyakorlás a labdás ellenfélre, valamint labdavesztés esetén a labda azonnali visszaszerzésére irányuló törekvés” fortélyait. Az első két évfolyam végén már a lábfej különböző részeivel történő labdakezelés, és a labdavesztés utáni rendezett visszatámadás sem okoz majd gondot fiainknak, lányainknak.
Házi feladat is lesz. Évfolyamok végén elméleti, és gyakorlati vizsgát kell tenni mindenkinek. A tornából fölmentettek csak elméleti vizsgát tesznek, később belőlük lesznek az edzők.
Tegnap nézegettem az álláshirdetéseket, s mit látok? A lélegzetem is elállt! Jól focizó, énekelni tudó nyúltenyésztőket kerestek.
Percekig nem tértem magamhoz a kábulatból!
Jó, jó, tudom, én csak egy kis szürkenyúl vagyok, s még csak nem is nemzeti. Még szerencse, hogy bölcs vezérünk mindent előre látott! Oktatásunk már fel van készülve a gazdaság igényeinek kielégítésére.
Elgondolkoztam, hogy mi jöhet ezután. Valószínűleg az ulti nevű kártyajáték lesz a következő tantárgy, melyet tantervbe állítanak… 

Reszkess Európa, jövünk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr511681889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása