Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Magyarország a magyaroké!

2016. szeptember 06. 13:05 - Szürkenyúl

Hamarosan megkezdődik Magyarország megtisztítása a nem magyar kutyafajtáktól.

Információim szerint Európa már felkészült a magyarországi, de idegen származású kutyák fogadására. Angela Merkel személyesen hívta fel Orbán Viktort, tájékoztatta, hogy Németország befogadja a hazánkban élő német juhászkutyákat.

Kollégája, David Cameron szintén jelezte, hogy gyorsított eljárással, külön repülővel – angliai regisztrációval – lesz lehetőség a deportálásra. A francia illetékes minisztérium átiratban tájékoztatta a magyar felet, hogy nem látja akadályát Franciaországhoz köthető állatok fogadásának.
Ez csak a kezdet, a kutyákat követhetik hamarosan a macskák, majd harmadik ütemben a többi nem magyar származású állat.
A nem európai országokkal kapcsolatban már nem olyan egyszerű a helyzet. A perzsa cicák helyzete különösen aggasztó!
Az állatkertekben élő állatok kitoloncolására címzetes államtitkár kerül kinevezésre. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy van jó néhány állat, melynek eredete vitára adhat okot. Nem beszélve arról, hogy egy-egy állatra több ország is igényt formálhat. Nehezíti a folyamatot, hogy az állatok nem tudnak nyilatkozni, honnan származnak, hová szeretnének kerülni.
Mutatkozik némi esély kommunikációra, hiszen gerinctelenek, páratlan ujjú patások, kérődzők, csúszó-mászók akadnak az apparátusban is. Az még nem eldöntött, hogy a megüresedett helyeket milyen állatokkal töltik fel. Kiszivárgott hírek szerint az is lehetséges, hogy az Országgyűlés veszi birtokba a területet.
A nem állatkerti, szabadon élő állatokkal még nagyobb a probléma. Egyfelől nehézségekbe ütközik ezek befogása. Gondoljunk csak az amerikai katicabogárra, vagy a földikutyára. Ezekből ráadásul létezik több alfaj, úgymint erdélyi délvidéki földikutya, szerémségi földikutya. Másfelől az sem biztos, hogy mutatkozik-e fogadó készség az állatok átvételére. Gondoljunk csak bele, kinek kell olyan állat például, aminek se füle, se farka (földikutya)?
Külön fejtörést okoznak a bevándorló (migráns) madarak. Esetükben a megelőzés látszik a legjobb megoldásnak, azonban tájékoztatásuk egyelőre nem megoldott. Az óriásplakátok a magasból nem olvashatóak. Másik megoldás kerítések építése lehet, hazánk ebben is óriási tapasztalatokkal rendelkezik.
Az idegen, vízi állatok távoltartására – egy tanulmány szerint – folyóink határ menti szakaszán kell felkészülni, víz alatti kerítésekkel. A kerítésen átjutó határsértőket búvárok igazoltatnák, és tuszkolnák vissza.
A folyamat itt nem állhat meg! Magyarország kormánya elkötelezett az ország megvédésében. Mehetnek a nem őshonos növények is! Tudósaink állítólag már dolgoznak Magyarországon őshonos kukorica, paradicsom, és burgonya feltalálásán. Másik alternatíva, be kell bizonyítani, hogy apai ágon ezek is magyarok.
Nincs helye hazánkban például a farmernadrágnak sem!
Életünk számos területén fenyeget bennünket a külföldi termékek beáramlása.
A hátrányos folyamatokat új minisztérium hivatott a jövőben megállítani.
Én csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti (azt sem tudom honnan származom…), de az jutott az eszembe, hogy Magyarország lakossága is elég vegyes. Hazánkat több nemzetiség lakja. Lehet, hogy előbb-utóbb nekik is menniük kell?

Azt is hallottam, hogy az emberi faj Afrikából származik. Lehet, hogy mindenkinek menni kell?
Lehet, hogy a végén csak a miniszterelnök marad meg a gázszerelő? Ja, és + 1db kuvasz?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6611681861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása