Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Fekete lyuk

2019. június 14. 17:33 - Szürkenyúl

Szenzációs hírem van! Újabb magyar találmány tartja lázban a világot! Magyarország föltalálta a fénynél is gyorsabban terjedő sötétséget. Azért Magyarországot írok, és nem tudósokat neveztem meg, mert a felfedezés, és annak gazdasági haszna egyértelműen kormányzati körökhöz köthető. A találmány után nagy érdeklődés tapasztalható, persze nem a nyugati típusú demokráciák részéről, hanem főleg az illiberális antidemokráciák kapták fel sötét fejüket.


Jelenleg is titkos kísérletek folynak a minél nagyobb sebesség elérése érdekében. A kiemelt cél a találmány gyakorlati hasznosítása a közélet terén, politikai és egyben gazdasági haszon elérése, a kormány hatalmon maradásának elősegítése. Ezeknek a kísérleteknek fontos állomása a Magyar Tudományos Akadémia szétverése is, de egyes források szerint a Vej közvilágítási tevékenysége is ezt a célt szolgálta.
Az oktatási rendszer meggyalázása, fontos tantárgyak összevonása, hogy több idő legyen a butításra, a központosított és kötelező tankönyvellátás, a szak, és közmunkás képzés előtérbe helyezése szintén elősegíti a sötétség térnyerését. Gyerekeink ma már csak olyan tankönyvből tanulhatnak, ami butulásukat garantálja.
A fény káros hatásainak tudatában a nemzeti tudósok már az országhatáron megpróbálták csapdába ejteni a fényt. Kerítésekre szerelt tükrök ugyan visszaverték a nemzet határát átlépni szándékozó galád fénynyalábokat, de néhány tudós véletlenül tükörbe nézett, és elhányta magát. A sikertelenség nem szegte kedvét az NTA (Nemzeti Tudományos Akadémia) tudósainak, sőt, az átélt trauma gyújtott halvány világot sötét fejükben. Rájöttek, hogy elsőként a fejekben kell sötétséget teremteni.
Megállapítást nyert az is, hogy a sötétség kormányzati segítséggel gyorsabban terjed.
Az is egy óriási felfedezés, hiába, magyar elmének nincs párja, hogy fénnyel lehet a legjobban terjeszteni a sötétséget. A működési elv nagyon egyszerű, csak egy fényláda (ismertebb nevén TV) elé kell ültetni a kiszemelt áldozatokat, s már kezdődhet is a butítás, sötétítés.
Előrehaladott kísérletek folynak a fény sötétséggé alakítására is. A sötétséget árasztó "fényforrások" kifejlesztése már finisben van. Az ilyen jellegű szellemi tevékenységek azonban egyre több nehézségbe ütköznek, mert a fejekben termelődő sötétség a fejlesztőket is hátráltatja. További problémát okoz, hogy a sötétség ugyan jól látható, viszont a mérőműszereket a tudósok nem tudják kellő pontossággal leolvasni.
Közben a tudósok megállapodtak abban, hogy a sötétség terjedési sebességének mértékegysége a rogán lesz. 1 rogán=100 kósa, és 1000 szilárd.
Bizonyítást nyert az is, hogy a fény csökkenti a sötétség terjedését, valamint annak sebességét is. Ezen felfedezés helyezte előtérbe a kultúra háttérbeszorítását, ellehetetlenítését, legfőképpen az anyagi eszközök megvonása által. Ily módon egyfelől ki lehet szorítani a gondolkodni merészelőket, másfelől további pénzeszközök szabadulnak fel, melyek hűen szolgálhatják a sötétséget. Egy javaslat szerint a jövőben színházi előadások alatt nem csak a nézőtér, hanem a színpad is sötétbe borulhatna, a színészek némajátékkal szórakoztathatnák a közön(y)séget.
Ugyancsak a sötétség minél gyorsabb elterjedését hivatott elősegíteni az egyházak, a keresztény vallások eszeveszett támogatása is. Sok templom már szemináriummá alakult. Úgy járnak templomba az emberek, mint hajdanán szabad pártnapra.
Hamarosan megalakul a Fénykommandó, melynek feladata lesz mindennemű felvilágosító tevékenység jelentése, megakadályozása.
Kormányzati körökben megfogalmazódott az illiberális álkeresztény, azaz orbáni időszámítás bevezetése a téli-nyári időszámítás mintájára. Feladata lenne lecsökkenteni a gondolkodásra felhasználható világos órák számát. A projekt tervezés alatt van. A Nappal még a  nem sikerült megegyezni, hogy Magyarország felett később keljen, és hamarabb feküdjön le.
Eközben nemzetközi kutatások próbálják kideríteni a fekete lyuk keletkezését. Már szárnyra kaptak olyan feltételezések is, mely szerint Magyarországnak köze lehet a lyuk kialakulásához. Egyes műholdfelvételeken megfigyelhető egy rántott hús alakú sötét folt Európa térképén, de összefüggést még nem találtak a két jelenség között.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9914894310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása