Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Mi történt?

2022. április 04. 12:02 - Szürkenyúl

Mi történt, drága nyulacskáim? Semmi különös! Megint győzött a papírforma, hogy újra csak sportnyelven szóljak. Megint a maffia nyert. Nincs ebben semmi rendkívüli, csak az a kérdés, hány pofon kell még, hogy belássuk, diktátor nem szokott választást veszteni, diktátor máshogy szokta befejezni uralkodását.orban_viktor_sarga_ingben.jpg


Többen azt írták, ez a választás is óriási kudarc volt az ellenzéknek. Hát nem! Nem az ellenzéknek volt ez kudarc, hanem egy országnak.
Hiú ábránd volt azt hinni, hogy majd a szavazatszámlálók, az ellenőrök, az EBESZ-szel megerősítve megakadályozhatják a választási csalásokat. Meggyőződésem, lehetett volna bárki az ellenzék vezetője, lehetett volna bármilyen összefogás, a 80%-os médiafölényt, az utóbbi 10 évben 300(!)-szor módosított választási törvényt, a buszos szavaztatásokat, a szavazatvásárlásokat, a fenyegetéseket, zsarolásokat, és még sorolhatnám, semmi nem tudta volna ellensúlyozni, semmissé tenni!
Azt is látni kéne, nem csak választási csalásokról van szó, hanem annál sokkal többről! Amíg az állampolgárok nem fogják fel, hogy át vannak verve, ki vannak fosztva, amíg nem jutnak el addig a pontig, hogy már nem bírják tovább a jelenlegi megpróbáltatásokat, amíg nem tud eljutni hozzájuk az igazság, addig itt semmi változás nem lesz, nem is lehet! Úgy látszik, még nem vagyunk elég mélyen, hát akkor menjünk előre, ahogy az elhíresült szlogen mondja! Most már azt mondom, kapcsoljunk rá, minél hamarabb érjünk célba, hogy aztán mehessünk már végre felfelé is!
Az irány jó, ha így haladunk egyre mélyebben leszünk, igaz, az is előre van. Nem kell már sokat várnunk, jönnek a megszorítások, vissza kell fizetnünk a hiteleket is (nekünk állampolgároknak, és az államnak is, igaz, az is mi vagyunk, amikor fizetni kell…), nem fognak jönni az EU-s támogatások sem a mérhetetlen korrupció miatt, elkeseredésükben sokan el fogják hagyni az országot, ami tovább fogja súlyosbítani helyzetünket.
Már 4 éve is azt írtam, ami itt van az nem parlamenti demokrácia, az égvilágon semmi értelme beülni a padokba! Engem (sem) nem képviselt senki az elmúlt időszakban, mert semmit nem tudtak, nem is tudhattak elérni, csak nyomogatták a gombokat, minden eredmény nélkül. Lássuk be, akár a nem, akár az igen gombot nyomták teljesen mindegy volt. Mondani is hiába mondtak bármit, legfeljebb a Bajusz megbüntette az ellenzéki képviselőket, de hangjuk legtöbb esetben el sem jutott a választók többségéhez!
Az egésznek csak az volt az eredménye, már amennyiben ez eredmény, hogy legalizálta a választási csalásokat, azt demonstrálta, hogy parlamenti demokrácia van, holott az gyakorlatilag már régóta nincs! Meggyőződésem, hogy sokkal többet lehetett volna elérni, ha az ellenzék egyáltalán be sem ült volna az Országházba. Már nem itt tartanánk!
Aranyos, drága nyulacskáim! Most is azt kell mondjam, nincs értelme, és nem is szabad beülni, legitimálni ezt a végtelenül bűnös rendszert!
Fölszólítom a parlamentbe bejutott ellenzéki képviselőket, ha igazán képviselni akarnak, ne fogadják el mandátumukat!
Engem, az országot, választóikat, a jelenlegi helyzetben csak parlamenten kívül szolgálhatják! Csak ez az út vezetheti ki az országot ebből a bűzös mocsárból, amiben van, csak ez az út vezethet felfelé!
Drágáim, van itt még valami, ahogy Colombo hadnagy mondaná. Nem új ellenzékre van szükség, hanem olyan felelősen gondolkozó állampolgárokra, akik szeretik hazájukat, akik tenni is hajlandók érte!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4817797147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parttalan 2022.04.04. 19:40:18

"Engem, az országot, választóikat, a jelenlegi helyzetben csak parlamenten kívül szolgálhatják! Csak ez az út vezetheti ki az országot ebből a bűzös mocsárból, amiben van, csak ez az út vezethet felfelé!"

Éljen a 100% Fidesz-MiHa Országgyűlés!!

Voltaképpen persze mindegy is, hogy ez a marginalizálódott ellenzék most beül-e a parlamenti széksorokba vagy nem. Ha megteszik, ugyanazzal a személyi állománnyal és ugyanazzal a politikával, amit eddig képviseltek, megágyaznak az újabb kétharmadnak.

Ha távol maradnak, annak a teljes választóközönségen belüli marginális helyzetű fővárosi balos-liberális radikálisok ugyan örülni fognak, ugyanakkor négy év múlva országosan már nem csak undorral fordulnak majd el tőlük a választók, hanem még legyinteni sem fognak rájuk. Kérdést vet fel: ha most nem veszik fel a mandátumaikat, a következő országgyűlési választásokon azért indulnak? Mi lesz időközben a helyhatósági választásokkal? Azon vesznek részt, amelyen részsikereket azért fel tudnak mutatni? Elsősorban szintén Budapesten? Lehet, a pestiek így is vevők lennének rájuk. De ki fog az országban azoknak a polgármester- és önkormányzati képviselőjelöltjeire szavazni 2024 őszén, akik most kivonják magukat a politikából?

Nem, blogger. Változni kellene. Akkor lenne esélyük.

evilwolf 2022.04.04. 21:06:41

Semmi baj, majd újabb 4 év múlva mégjobban összefogás, és akkor majd 4/5 fideszes győzelem lesz.
Megint rosszul fogtak össze, és a választók meg h.ü.l.yék, mert nem értik meg, hogy aki emeszpés szavazó, annak a jobbikos jelöltre kell szavaznia.
Ügye milyen h.ü.l.yék?
Azért választott egy pártot, hogy egy másikra szavazzon.
Mondjuk egy z.s.i.d.o szavazó, aki szocialista érzelmű, nem érti meg az erőltetést, hogy a lengőkaros jobbikosra szavazzon.
Na menjen a pitchába a büdös bunkó összefogás!
Ez itt most épp a 4. pofon volt a nagytudású kamu ellenzéki politikai ganétúrának.
2026-ban tartsátok oda orcátokat az 5. összefogás pofonért.
süti beállítások módosítása