Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Világ-háború

2022. március 11. 07:40 - Szürkenyúl

Egy háború célja mindig területszerzés, vagy gazdasági erőforrások megszerzése, vagy vallási és/vagy politikai ideológia terjesztése, mégpedig fegyverekkel, erőszakkal. Helyben vagyunk, kedves nyulacskáim! Kimondhatjuk, minden háború kezdeményezése bűncselekmény!haboru.jpg

Minden esetben arról van szó, hogy egy ország, népcsoport erővel akarja elvenni azt, ami nem az övé, vagy meg akar téríteni. Az sem mellékes, hogy mindig rombolással, gazdasági visszaeséssel, mérhetetlen szenvedéssel jár, mely minden esetben a civil lakosságot érinti.
Itt az ideje, hogy minden nagyhatalom és kishatalom vezetője elkezdjen gondolkozni! Azon, hogy a múltunkban nagyon sokszor voltunk már hasonló helyzetben. Mire gondolok? Arra, hogy már a felfedezések korában is hasonló esetek történtek, mint most Ukrajnában.
Emlékezzünk, mit tettek a spanyolok, olaszok, portugálok, hollandok, angolok? Területszerzés, hatalomszerzés, és anyagi javak megszerzése miatt támadtak más népekre, és nem kímélték az őslakosságot sem. Maradhatunk a 20. században is! Lehet szépítgetni, de emlékezzünk Vietnamra, Kambodzsára, Közel-Keletre, a világháborúkra, de akár ’68-ra is!
Minden esetben a három fő ok valamelyike érhető tetten (területszerzés, vagy gazdasági erőforrások megszerzése, vagy vallási és/vagy politikai ideológia terjesztése)! Nincs új a Nap alatt! Nem kéne tanultunk hibáinkból? De! Ha nem kapunk észbe időben, akár napokon belül kitörhet a harmadik világháború is! Mikor tanulunk már meg békésen élni egymás mellett?
Ezen is elgondolkozhatnának az országvezetők! Mindenki, akár Ukrajna is! Mi szükség volt például a nyelvtörvényükre? Mást is kérdezhetnék, de legyen elég ennyi!
Földünkön számtalan helyen vannak még fegyveres konfliktusok, de kijelenthető, győztes sehol sem lesz! Ezer milliárdokat költünk fegyverekre, csak azért, mert az egyik ország uralkodni akar a másikon, mert gazdagabb akar lenni, és mert félünk egymástól. Ha ennek a mérhetetlen mennyiségű pénznek jelentős részét nem fegyverkezésre fordítanánk, hanem Földünk megmentésére, a klímakatasztrófa elkerülésére, talán még életben is maradhatnánk!
Érdemes megfigyelni azt is, hogy azon országok vezetőit, akik nem uralkodni akarnak, nem törnek világuralomra, nem hatalomra vágynak, hanem szolgálatnak tekintik megbízatásukat, azokat nem kell védeni! Minden további nélkül tömegközlekednek, vagy kerékpáron járnak, nem félnek az állampolgároktól. Miért is tennék?
És ami még inkább érdekes, pont ezek azok az országok, ahol az emberek magas életszínvonalon élnek! (Nézzük meg milyen az életszínvonal a szuperhatalom Oroszországban vagy Kínában, Indiában, vagy akár Ukrajnában!)
Drága nyulacskáim, nem tudom megfigyeltétek-e, ahhoz, hogy egy ország gazdag legyen, és főleg, hogy állampolgárai jól éljenek, semmi köze az ország nagyságának, semmi köze a természeti kincseknek, termőterületek nagyságának! Lásd például Oroszországot! Nagy területen fekszik, tele ásványi anyagokkal, kincsekkel, az életszínvonal mégis a bányászbéka segge alatt van!
Ahhoz, hogy egy ország gazdag és élhető legyen sok minden kellhet, de nem fegyverek, nem gyűlölködés, nem mérhetetlen kizsákmányolás, nem antiszemitizmus, nem fajgyűlölet!
Joggal kérdezhetitek, hát akkor mi? Nagyon egyszerű! Tisztesség, intelligencia, egymás tisztelete, tolerancia!
Visszatérve az igazán gazdag országokra, természetesen nem Oroszországra, Ukrajnára, vagy Magyarországra gondoltam, nincsenek ellentétek nemzetiségek, különböző vallást gyakorlók között sem. Van még egy dolog, ami jellemzi ezeket az országokat, mégpedig az, hogy az egyházak nem politizálnak, nincsenek jelen az adott ország gazdaságában sem!
Egy egyházvezető polgárháborúval fenyeget egy egész országot, ha leváltja a hatalmon lévő rendszert. Felháborító! Ez is csak Magyarországon, és a hozzá hasonló országokban történhet meg. A magyarországi egyházak a NER mellé álltak, cserbenhagyta ezzel hívők többségét, mi több, egymásra uszítják őket. Ez megbocsáthatatlan! Ez is egyfajta háború, szerencsére még fegyverek nélkül. Mondjuk ki bátran, így is óriási bűnt követtek el, tettük semmivel sem igazolható!

Drágáim! Beszéljünk kicsit a migrációról. Szorosan ide tartozik! Először is, mindenki ott szeretne élni, ahová született.  Másodszor, nem csak a befogadó országoknak okoznak gondot a migránsok, háborúk, szegénység, nélkülözések elől menekülők, azoknak az országoknak is, ahonnan ilyen, vagy olyan okból menekülni kényszerülnek az emberek.
A migráció csak az okok megszüntetésével szűnhet meg! Az okokat pedig minden ország saját maga tüntetheti el! Számtalanszor előfordult, a külső beavatkozás csak ronthat a helyzeten!
Tiltakozni kell az erőszak minden formája ellen, minden népnek ki kell követelnie az emberséges bánásmódot, olyan vezetőket kell választania, akik vezetik az országot, nem félrevezetik és kifosztják, akik nem uralkodni akarnak, hanem szolgálni!
Minden nemzet saját maga, csak az ott élő emberek tudnak véget vetni az esztelen öldöklésnek, tömeggyilkosságoknak, háborús bűnöknek, az emberek megalázásának, kihasználásának!
Ezek nem üres szavak! Ha jól figyeltetek, hallhattatok híreket arról, hogy Oroszországban egyre többen tiltakoznak a háború ellen. Ez az, amire szükség van! Nem Amerika, vagy a NATO fogja megoldani az orosz-ukrán háborút sem, más országok beavatkozása csak olaj lenne a tűzre! Az már a harmadik világháború lenne! Az persze nem kérdés, egy háborús bűnössel és országával minden gazdasági kapcsolatot meg kell szakítani!
Az is egyértelmű, hogy meglehetősen elkéstek a tiltakozással, nem vették elég komolyan a jelzéseket. Mi, magyarok sem! Elnéztük Orbánnak, hogy Putyint csókolgassa.
A keleti nyitás valójában egy Diktátorsimogató megnyitása volt! Putyin csicskája mára már egyértelműen egy zakkant erkölcsi nulla! Még mindig üzletelni akar egy tömeggyilkossal, egy testvérgyilkossal. Azt gondolja ez az elmeháborodott, hogy Putyin a barátja, de kérdezem én, mikor volt egy csicskáztatónak barátja a csicska? Tudja ezt már mindenki, az EU is tisztában van vele! Világosan látják, hogyan tenyerelt rá a közmédiára, hogy építette le az ellensúlyok rendszerét, hogy saját pártjára íratta át a választási törvényt, az alkotmányt, és nem utolsó sorban azt is tudják, hogy pereputtyával, haverjaival lopkodja még az EU-s forrásokat is, hogy végtelenül korrupt! Az sem mellékes, hogy háborút visel saját népével, és az Unióval szemben is! Láthatjuk, hallhatjuk, nap mint nap hogyan uszítja szavazóit az EU, vagy ahogy ő mondja, Brüsszel ellen. Még mindig foggal-körömmel kapaszkodik a gyilkos Putyinba, Európában már szinte szóba se állnak vele!
Aranyos drága nyulacskáim, valljuk be, sokkal erélyesebben kellett volna tiltakoznunk a trottyos és bűnbandája ellen, de talán még nem késő! Áprilisban el kell zavarnunk, megmutatva Európának is, a demokráciát, a békét, a gazdasági felemelkedést választottuk az ország kifosztásával, az emberi méltóság sárba tiprásával szemben!
Hogy fogunk a tükörbe nézni április 4-én, ha egy ilyen aljas, elmeháborodott diktátort sem tudunk elzavarni? Erre inkább gondolni sem akarok! Az nagy szégyen lenne az egész nemzetre nézve!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1817777026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.03.11. 09:38:26

Eleve kérdés, hogy miért nem lehet ezt úgy eldönteni, hogy az adott terület lakói szépen népszavazással eldönthessék, hogy mit is szeretnének? Miért is van az, hogy míg Európában vérre menõ harcot folytat a mainstream politika azért, hogy semmilyen szituációban ne érezhesse rosszul magát az, aki szexuálisan szobanövénynek vallja magát és feleségül vette a szobájában a fikuszt, addig a nemzetiségi jogok gyakorlása nem tartozik az emberi jogok közé, és nyugodtan lehet Európa közepén is ukrán stílusú nyelvtörvény, vagy kollektíven büntetõ Benesi-féle dekrétum? Ja, hogy ennek Pl. a franciák nem örülnének? Meg a szlovákok? Meg a románok? Lehet itt náculni ma is, csak szelektíven. A mi nácink jó náci!

midnight coder 2022.03.11. 09:43:37

Amúgy ez a területért harcolás amúgy is elég anakronisztikus egy olyan Európában, ahol egyik nemzet sem tudja belakni a saját területét, és mindenhol fogy a népesség. Ráadásul egy-egy ország ereje már rég nem a népességétõl vagy a területétõl függ. Lásd Pl. Afrika. Akkor mi a fenének kell vérre menõ harcot folytatni olyan területekért ahol eleve kisebbségben vagyunk?

Az oroszok is akkorát buknak ezen, hogy a fal adja a másikat, de az ukránok sem fognak ebbõl felépülni 50 év múlva sem. Mert lehet, hogy most az EU és az USA nagyon szereti õket, elvégre csak az amúgy is lejárt szavatosságú lõszert és fegyvert kell odaadni nekik, de ha ennek vége lesz, nem sokan fognak rohanni pénzt adni az újjáépítésre.

Lehetnék én is 2022.03.11. 14:30:17

@midnight coder: ami pénzt most kapnak (legyen az támogatás vagy hitel), azt is fegyverkezésre, meg zsoldos gerillákra költik.
Tényleg csak úgy szabad segíteni rajtuk mint az afrikaiakon meg a cigányokon - természetben, mert a pénzt csak eltapsolják.

parttalan 2022.03.11. 17:25:58

"Minden esetben arról van szó, hogy egy ország, népcsoport erővel akarja elvenni azt, ami nem az övé, vagy meg akar téríteni."

Erről szól az emberiség történelme az első folyammenti társadalmak kialakulása óta.

Fájdalom, de a történelem nem állt meg. Mint ahogyan a bolygó külső-és belső erői, a természeti folyamatok szüntelenül formálják a felszínét, úgy időnként a Föld politikai térképe is átalakul. Akár akarjuk, akár nem. Minden ami a múltban ehhez vezetett, az számunkra csupán történelem és érthetően másképpen viszonyulunk hozzá, mint a jelennek a határok változásaival járó eseményeihez. Az is igaz, hogy 1945 óta az erőszakos területszerzés egyre ritkább - sokkal inkább a volt gyarmatbirodalmak felbomlásával és államok széthullásával, illetve államból való belső kiválással születtek új országok és változtak meg ezáltal az államhatárok.

De néha megtörténik. Lásd éppen Ukrajnát, amely 2014 után egyre kisebb és kisebb lesz. Amit persze senki el nem ismer, a Krím elfoglalása és a két szakadár keleti régió leválása mégis de facto elcsatolás. Mint ahogyan stratégiai okból a ruszkik nem fognak már kivonulni a Krímtől északra fekvő térségből sem, és talán még egyéb más most elfoglalt területekről se. Hiába bizonygatják, hogy nem kívánják megszállni Ukrajnát területszerzési céllal.

Lehetnék én is 2022.03.11. 20:14:50

@parttalan: Ukrajna kapott olyan területekt, amivel gazda(g)ság is járt, erős orosz lakosságaránnyal.
A töketlenek ebből nem az előnyöket látták meg, vagyis azokat a területeket, népcsoportokat, amiket kaptak.
Nagyon helyes meglátás volt az oroszok részéről, hogy az ilyen soviniszta csicska népségre, mint az ukrán, nem szabad atomot bízni.

Lehetnék én is 2022.03.11. 20:52:15

index.hu/belfold/2022/03/11/haboru-orosz-ukran-konfliktus-menekult-gyerekek-oktatas/
Most komolyan, emberek. Jártatok már ukrajnában? Vagy láttatok mondjuk ukrán olimpikont, focistát, szépségkiránynőt?
Azok ugye nem pont ilyenek voltak?
Oké, ezekt is meg kell etetni 1*, 2*. De itt tartani őket?
süti beállítások módosítása