Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Volt, van, nincs

2021. október 16. 08:13 - Szürkenyúl

Arany drága nyulacskáim! Elkeserítő, hogy milyen gazdagok vagyunk! Elég érthetetlen ez így, ugye? Jókainak van egy regénye: Szegény gazdagok. Ez jut eszembe, mikor nap mint nap olvasom mi mindenre megy el a befizetett adónk. Az sem mellékes, mi mindenre nem jut, mi mindent nem kapunk meg a pénzünkből.  Az is lehet, hogy mi gazdag szegények vagyunk.

  • Volt pénz
    621 milliárd forint, minden eddiginél több, sportra, a világjárvány évében.
  • Volt pénz
    229 milliárd forint vallásra, ugyancsak tavaly, mikor inkább az egészségügyre kellett volna fordítani.
  • Volt pénz
    178 milliárd forint soha nem használt fölösleges és gagyi lélegeztetőgépekre. A 16000 db lélegeztetőgép java része raktáron rohad, vagy kakadu elajándékozta. Lehet, csak az lélegzett fel, aki eladta, és aki megvette.penz.jpg



  • Van pénz
    340 milliárd, a budai vár sosem volt formára renoválására.
    (Neoreneszánsz kertre és istállóra 56 milliárd, a Külügyminisztérium épületének újjáépítésére 31,3 milliárd, a Budavári Palotára további 68,2 milliárd, a Várgarázsra 18,1 milliárd.)
  • Van pénz
    1700 milliárd a Budapest-Belgrád vasútra, amely talán soha nem térül meg, és szükségünk sincs rá.
  • Van pénz
    Jutott például 70 milliós állami támogatás szálláshelyfejlesztésre Farkas Boglárkának, az Echo Tv volt vezérigazgatója részére is.
  • Van pénz
    42 milliárd forint a Bélyegmúzeumra, melyet a gazdaságvédelmi alapból vett a magyar állam a Magyar Postától.
  • Van pénz
    70 milliárd, eltapsolták a Vadászati Nemvilágkiállításra! Még a vadászkutyákat sem érdekelte!
  • Van pénz
    30 milliárd forintnyi Sinopharm hever raktáron, lassan kukába kerülhet. Felelősségre soha senkit sem fognak vonni!
  • Van pénz
    Rengeteg fölösleges és túlárazott beruházásra.
  • Van pénz
    A haveri vállalkozások sokmilliárdos támogatására
  • Van pénz
    Honvédségi luxusrepülővel röpködni.
  • Van pénz
    Katonákra a kórházakban.
  • Van pénz, igaz, hitelből
    A választások előtt hirtelen lett pénz az egészségügyben és az oktatásban dolgozók, a családok (családi adóvisszatérítés), nyugdíjasok lefizetésére.
    Nincs ebben semmi meglepő! Ezek már semmi mást nem ismernek, csak a korrupciót! Hatalmon maradást is csak így tudják elképzelni!
  • Van pénz
    Közpénzből fedezett Fideszes kampányfilmre.
  • Van pénz
    Fölösleges és hazug nemzeti konzultációkra.
  • Van pénz
    Hazug óriásplakátokra.
  • Van pénz
    338 milliárd, Kelenföld és Ferencváros pályaudvarok közötti 6 km vasúti vágány túlárazott bővítésére.
  • Van pénz
    Fegyverkezésre.
  • Van pénz
    A birkamenetre.

  • Nincs pénz
    2511(!) milliárd forintos uniós helyreállítási támogatást nem kap meg az ország Orbánék korrupciós bűncselekményei miatt.
    Orbán hazugsága: “A melegek miatt nem jön pénz Magyarországra”.
  • Nincs pénz
    Az egészségügyre.
    Egészségügyi fejlesztésekre 64 milliárd forintot vesz fel a magyar kormány az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Banktól.
  • Nincs pénz
    40 milliárd a Velencei-tóra!
  • Nincs pénz
    A vidéki végletesen lepusztult úthálózat felújítására, de még karbantartására sem.
  • Nincs pénz
    Az oktatásra, azaz a jövőre! Menekülnek a tanárok az oktatásból. Drágán kiképzett pályakezdők el sem kezdik a munkát, máshol helyezkednek el. Már az is tanár lehet, aki egy leckével a diákok előtt jár.
  • Nincs pénz
    Orvosok, ápolók megtartására.
  • Nincs pénz
    A kultúra támogatására.
  • Nincs pénz
    A nyugdíj tisztességes emelésére.
  • Nics pénz
    A családi pótlék emelésére. 2008 óta nem változott! Az 50-es években is többet ért, mint most!

    NINCS PÉNZ!
    AZ EMBERHEZ MÉLTÓ ÉLETRE!

Ezekről beszéltem, aranyos drága szíveim. Így már világos, ugye, miért is vagyunk mi gazdag szegények.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9116722620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.10.16. 10:30:24

Nna, megint vinnyognak a ballibek és ez jó! ;)
Mert a kormány dolgozik.

Birca te jössz.

U. I. :a lényeg, hogy vikiék degeszre keresték magukat birkák meg tapsikolnak.

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.10.16. 17:21:49

"Nincs pénz
40 milliárd a Velencei-tóra!"

Intézze el a természet, jó? Nem kell beavatkozni a természetes folyamatokba. Níáron a sztandokon volt annyi víz, hogy a strandikálók jól érezzék magukat. Jó idők után rossz idők, rossz idők után jó idők...egy csapadékosabb időszak majd megoldja a tavi élővilágot most kétségtelenül sújtó vízproblémát. Emlékezzünk mi volt 2012-ben: hatalmas aszály, alacsony vízállások mindenhol, aztán jött az év ősze és a rákövetkező tél: a korábban még rekord alacsony Balaton csurig megtelt vízzel.

"Nincs pénz
A vidéki végletesen lepusztult úthálózat felújítására, de még karbantartására sem."

Ez kurvára nem igaz. Itt is, ahol én lakok, nagyobb vidéki város, sok útburkolat megújult, megépült a várost elkerülő útgyűrű.

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.10.16. 17:24:40

"Nincs pénz
A nyugdíj tisztességes emelésére."

Most majd lesz.

"Nincs pénz
A családi pótlék emelésére. 2008 óta nem változott!"

A családok kapnak rengeteg minden mást.

---

A többiben igazad van, de legyünk objektívek.

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2021.10.16. 17:43:47

@Lesz még Magyar Köztársaság:
Köszönöm véleményed!
"40 milliárd a Velencei-tóra!"
Akár még egyet is érthetnénk, de sajnos már beavatkoztunk korábban is. Lehet, a 40 milliárd arra kéne, hogy amit elrontottunk azt helyrehozzuk?
Sajnos sok helyen egyáltalán nem olyan jók az utak mint felétek.

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.10.16. 18:04:18

@Szürkenyúl: Idén kb. ezer kilométernyi útszakasz újul meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt kivitelezésében.

Nyilván rengeteg rossz, sőt balesetveszélyes útburkolat van jelenleg is az országban, de azt nem lehet állítani, hogy e téren nem történik semmi. Persze rengeteg helyre idén sem értek el (meg jövőre se, meg azután sem fognak), és az általuk nem használt felújított szakaszok sem különösebben érdeklik azokat, akik környezetében még mindig rosszak az utak.

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.10.16. 18:07:02

@Szürkenyúl: Egyébként jó, összeszedett lista, foglalkoztál vele. Én magam sem a nézetkülönbségekre kívánok hangsúlyt helyezni.

midnightcoder2 2021.10.17. 08:02:41

Bezzeg Fletóék alatt semmire nem volt pénz, mégis megduplázódott a GDP arányos államadósság (meg a nominális is), és kis híján államcsõd volt amikor Fletó patkány elemenekült a süllyedõ hajóról. Rádásul nem egy egyszeri GDP kiesés, hanem a folyamatos rohadás miatt.

Közben pedig nem épült szinte semmi, csak az autópályák, de azok is PPP alapon (= állam bácsinak nem került pénzébe). Tényleg fasza volt, megéri visszaszavazni a Gyurcsány-klánt a hatalomba.

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2021.10.17. 08:55:23

@midnightcoder2: Nagyon beakadt a lemez! Fletózáson kívül mást nem tudsz? A tények sem érdekelnek még mindig? Az államadósság most magasabb, mint bármikor volt!
Mivel semmit nem cáfoltál meg abból, amit írtam, nincs miről beszélnünk!

midnightcoder2 2021.10.17. 08:57:25

Nincs pénz

"Az egészségügyre.
Egészségügyi fejlesztésekre 64 milliárd forintot vesz fel a magyar kormány az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Banktól."

Ezek szerint lesz rá pénz. Amúgy eddig is kb. minden kormány folyamatosan vett fel hiteleket erre-arra. A gengszterváltás óta nem volt egy másodperc sem amíg nem növekedett folyamatosan a nominális államadósság. De igazából ez kb. a 70-es évek óta így van. És a nominális növekedés kb. egyenletes.

"40 milliárd a Velencei-tóra!"
Ott szerintem inkább víz nincs. És valami olyasmi volt a gond, hogy ha a közelben lévõ tárolóból töltenék fel, akkor még több környezeti kár keletkezne.

"A vidéki végletesen lepusztult úthálózat felújítására, de még karbantartására sem."
Az úthálózatot folyamatosan karbantartják és újítják, de persze 100%-os soha nem lesz. Amúgy ez nálunk jóval gazdagabb országokban is így van. De Pl. Pápa és Gyõr környékén épp most épül egy bazi nagy gyorsforgalmi út a régi, valóban elég szar út kiváltására, stb.

"Az oktatásra, azaz a jövőre! Menekülnek a tanárok az oktatásból. Drágán kiképzett pályakezdők el sem kezdik a munkát, máshol helyezkednek el. Már az is tanár lehet, aki egy leckével a diákok előtt jár."

Ez így igaz. De ne csináljunk úgy, mintha ez az elmúlt 30 évben nem folyamatosan így lenne. Sok-sok iskolát a Kádár-korban újítottak fel utoljára, a padok is abból az idõkbõl vannak. Az IT infrastruktúra sem csak most lett szar a legtöbb iskolában, ahogy a pedagógsok bére sem. Tény, hogy Orbánék azért sok szart kavartak ezen a téren a KLIK-kel, de ne csináljunk úgy mintha eddig minden rendben lett volna.

"Orvosok, ápolók megtartására."
Itt igazából az intézményi rendszer az igazi baj, nem a pénz. Az intézményi rendszerhez pedig a szocializmus óta nem nyúlt érdemben senki. Az egészségügy az utolsó szocialista nagyvállalat, és pont olyan is, mintha egy kádár-koreabeli intézménybe mennél be. Egy idõutazás 30, de inkább 40 évvel korábbra. Hihetetlen különbség van a kevés magán és az állami ellátás között - és ebben persze benne vannak a dolgozók munkakörülményei is.

Amúgy az, hogy egy orvos vagy egy nõvér kevesebbet keres mint mondjuk Svédországban, elég természetes. Nem csak õk keresnek kevesebbet, hanem mindenki. Te is, én is. És persze ettõl sok orvos, nõvér lelép. Ahogy sok kõmûves, ács, szoftverfejlesztõ, építészmérnök, stb. is. Tudod: EU, szabad munkaerõáramlás. Kevesebb szaki, kevesebb adóbevétel, kevesebb orvos.

"A kultúra támogatására."
Igazából a múzeumokon, levéltárakon és a védett építmények fenntartásán kívül egy fillér állami pénzt nem lenne szabad költeni ilyesmire, pont úgy, ahogy élsportra sem. A szórakoztatóipar fenntartása nem állami feladat.

"A nyugdíj tisztességes emelésére."
Szerintem ha valakik nem jártak rosszul Orbánékkal, azok a nyugdíjasok.

"A családi pótlék emelésére. 2008 óta nem változott! Az 50-es években is többet ért, mint most!"
Nagyon helyesen. Apuka-anyuka menjen el dolgozni, nem kell a farkából is megélõ lumpenréteget szaporítani. Sokkal-sokkal szerencsésebb a közmunka mint a segély, és az adóvisszatérítés mint a családi pótlék. Nem az élõsködõket és kis családjukat kell etetni. Amúgy az õ érdekükben is. Õk is jobban járnak ha elmennek rendes helyre dolgozni, mint ha a farkukból élve nyomorognának segélyért kuncsorogva. És a gyerekeiknek is jobb, ha iskolába járnak, mintha azon filóznak hogy hogyan tudnák 12 évesen teherbe ejteni a szomszéd kiscsajt hogy hamarabb jöjjön a segílyke. Mert hogy papa-mama is ebbõl él.

midnightcoder2 2021.10.17. 09:06:32

@Szürkenyúl: "Nagyon beakadt a lemez! Fletózáson kívül mást nem tudsz?"
Az elõválasztás sajnos elég szépen megmutatta hogy a következõ választás is arról szól, hogy Gyurcsányék vagy Orbán. Én örülnék a legjobban, ha megjelenne egy normális harmadik erõ és Orbánékat nem Gyurcsányék váltanák, de sajnos errõl szó sincs. Az ellenzék vezetõ ereje a DK, mellette van egy Jobbik a DK seggében aminek valószínûleg ezért ez lesz az utolsó választása, ezzel így nem fogják megugorni az 5%-ot, és pár kisebb, említésre sem érdemes pártocska. Amúgy ebbõl pesze nem lesz kormányváltás, mert DK-s kúrmányt épeszû ember nem akar még akkor sem, ha a másik alternatíva az, hogy maradnak Orbánék.

"Az államadósság most magasabb, mint bármikor volt!"

Mint írtam, az államadósság mindig is magasabb volt nominálisan mint 10 perccel korábban. Lásd Pl. ez itt: hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1ga

A GDP arányos az érdekes. 2002-ben 55% volt, 2010-ben 80% fölött. Aztán 2019-re ez leesett 66%-ra. A járvány miatt egy idõre aztán felment 81%-ra, majd most ismét visszesett 77.6-ra.

evilwolf 2021.10.17. 13:00:50

Naugye.
Ezt minden nap címlapon kellene lehozni az összes printmédiában.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.10.18. 11:04:33

@midnightcoder2: nem a gdp arányos a lényeges. Tudod, amikor hitelt veszel fel a banktól, akkor vizsgálják a hitelképességedet. Mennyi a jövedelmed, abból fogod-e tudni törleszteni a hitelt. De amikor törleszted, sosem százalékbanvteszed, hanem értékben. Namost, a forint, mint deviza, folyamatosan romlik. Az állam bevétele döntően saját devizában van. Azaz lényegesebb az, hogy forintban vett fel hitelt a magyar állam, mint a gdp arány.

Persze, az infláció elfordítja a hitelezőket a forintkötvényektől. Aki forint alapú államkötvénybe fektetett öt éve, mert magas volt a kamat, amit a magyar állam beígért, az most megdöbbenve konstratálta, hogy reálértékben jó, ha nem bukott rajta.
Na ezért van, hogy mostmár ismét deviza alapú kötvényt bocsájtott ki az állam...ami viszont nem jó, mint fentebb írtam.
süti beállítások módosítása