Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Betegségügy

2020. október 08. 16:33 - Szürkenyúl

Drága nyulacskáim! Örömhírem van! Nem, nem, hogy is lehetne? Vicceltem! Egy újabb hatósággal leszünk gazdagabbak. Hát, mit mondjak? Nem ilyen gazdagságra számítottam!betegsegugy.jpg

Az EMMI bekeményít! Tilos lesz a hálapénz adása, elfogadása, pláne kérése! A jövőben kijelölt hatóság ellenőrzi majd elfogadását. A hatóság felállítása folyamatban van. Még nem eldöntött, hogy szoros emberfogással fognak védekezni, esetleg támadni, vagy területvédelemre rendezkednek majd be. Azt a lehetőséget már elvetették, hogy minden beteg mellé őrt állítsanak, mert túl sok a beteg, ráadásul a hozzátartozókat is szemmel kéne tartani. Viszont az orvosok mellé célszerűnek látszik, mivel azok kevesen vannak. Persze, ha a koszoskörmű jóslata válik be, miszerint tömegesen fognak hazaözönleni külföldön dolgozó orvosaink, akkor a helyzet gyökeresen változhat. Úgy izgulok! Mi lesz a németekkel, osztrákokkal, ha Kásler hívó szavára szikét rántanak, és rohannak haza. A másik lehetséges megoldás a területvédelem, az egészségügyi intézmények minden helységébe hálapénzőröket kell állítani, három műszakban.
Még az sem eldöntött, hogy a felálló hatóság emberei milyen kényszerítő eszközökkel lesznek felszerelve. Az sem világos még, hogy tettenérés esetén milyen sorrendben lépjenek fel az elkövetőkkel, mert ugye, az is bűnös, aki adja, és az is aki kapja. Ha már megtörtént a bűncselekmény, akkor mi történik? Boríték nyitás? Mert ugye, el kell dönteni, hogy valóban bűncselekmény volt, vagy csak a még megengedhető mértékű ajándék elfogadásának esete forgott fenn. Ha bizonyítást nyert, hogy az összeg túlzott mértékű, akkor az orvos megkaphatja az ajándékozásnak megfelelő összeget? A többi, bűncselekményhez kötődő pénz sorsa mi lesz? Milyen, és mekkora büntetések várhatók? Lesz helyszíni bírság? Esetleg megbotozás?
Ha már hatóságról beszélünk, javaslom, legyen egyenruhájuk is, hordjanak gumibotot, sokkolót.
A Pénztáros gyárthatná az egyenruhákat, nehogy más is keressen ebben a kurva országban. Ahogy a dolgok haladnak kis hazánkban, hamarosan gumibot és sokkológyárakat kell építenünk, akkora lesz rájuk az igény. Ha ilyen ütemben haladunk, a jövő héttől a WC-s nénik is tökig gumibotban, sokkolóban teljesítenek szolgálatot.
Hamarosan megkezdik a hálapénzőrök toborzását! Már magam előtt látom a hirdetéseket: Gumibot vagy koldusbot? Emberek! Gyertek hálapénzőrnek!
Egycsapásra megoldódna a munkanélküliség problémája is, bár, ha belegondolok, elég furcsán néznének ki a mostani közmunkások, munkanélküliek egyenruhában. Na, jó, nem néznének ki rosszabbul, mint Kósa, vagy Németh Szilárd öltönyben, nyakkendőben.
Ha már az egészségügynél tartunk, bár nálunk inkább betegségügynek kellene nevezni, koszoskörmű és csapata összehozott egy másik világraszóló döntést is. Tudom én, hogy nem Kásler döntése volt ez, ő még erre is alkalmatlan, a trottyos enyves keze van a dolgok mögött! Megemelik az orvosok bérét, de csak az orvosokét, az ápolókét, mentősökét, a többi egészségügyi dolgozóét nem. Balhé lesz ebből! Ráadásul egyúttal megtiltják nekik a másodállások vállalását. Azokat a munkákat, amiket most orvosok végeznek el másod, harmadállásokban, ezután kik fogják elvégezni? Az lenne csak a tiszteletteljes kérdésem, hogy a tisztelt barmok erre miért nem gondoltak? Ja, tudom, majd azok fogják elvégezni, akik Kókler Kásler szerint haza fognak özönleni a rosszul felszerelt omladozó kórházainkba. Ezen kívül, a megállapodás szerint ott kellene dolgozniuk, ahol Kókler parancsolja. Nem ott, ahova a munkaszerződésük szól. Szabadon vezényelhetők lesznek, egyik létszámhiányos kórházból át lehet őket vezényelni másik létszámhiányos kórházba. Zseniális! Ezzel sokszáz munkaszerződést írnak felül, egyoldalúan. Persze, tudjuk, fideszéknél a törvényesség huszadrangú!
Kedves nyulacskáim, el kell áruljam Nektek, romlott a látásom. Újabban nem látom, hogy a gyógyításra több pénz jutna, mint az előző években. Ráadásul eddig úgy tudtam, hogy a gyógyuláshoz orvos, esetleg jól működő kórház kell, most meg azt látom, katonák, rendőrök, hatóság lepi el a kórházakat. A tízparancsolatnak befellegzett, de gyógyulni ezután is parancsra kell?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9816232430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2020.10.09. 11:22:32

Viktor bácsinak az a baja, hogy a szocializmusban nevelkedett, így mindent csak nagy intézményekben, és emberek ide-oda rendelésében tud elképzelni. Ez amúgy nem annyira áll távol a baloldali ellenzék nézőpontjától sem, elvégre ők voltak azok a kommunisták akiknek az érájában a Viktor felnőtt.

A megoldás viszont az intézmények piacosítása lenne. És nem kellene feltétlenül egy-egy betegnek a hozzá legközelebb eső intézménybe mennie, mehetne ehelyett a legjobb intézménybe. Persze ez esetben oda kellene több kapacitás, amit piaci körülmények között a cégek örömmel fejlesztenek - és persze a betegek elvándorlását egy piaci versenyben a többi cég is igyekezne akadályozni, jobb híján a szolgáltatás minőségének a fejlesztésével. Ebben pedig bizony az orvosok és a nővérek létszáma és minősége is benne van. És ez esetben a dokik is tudnának a lábukkal szavazni: ahhoz az intézményhez mennek a jobb dokik, ahol jobbak a körülmények a fizutól a munkahelyi légkörig.
Ez egyben a hálapénz kérdését is megoldja: egy maszek rendelőben eszedbe sem jut hálapénzt fizetni.

Kb. ugyanúgy működne minden, mint egy piaci cégnél. Na ez az, amit soha nem lépett meg semmilyen kormány, sem a szocik, sem Orbánék. A legmesszebb idáig a szocik mentek amikor megpróbálták a TB kasszát lenyúlni, de azt szerencsére leszavazták. És jól tették: ehhez nem a kasszát kell privatizélni, hanem az intézményeket. A kasszánál csak azt kell megcsinálni, hogy az ellátásokat költségét fedezze az összeg amit az intézményeknek kifizetnek, és az ellenőrzést, hogy csak azt fizessék ki, amit elvégeztek.

De ez nagyon nem érdeke sok mindenkinek, különös tekintettel a hierarchia csúcsán lévő dokikra, akiknek szemmel láthatóan Viktoréknál is komoly befolyásuk van.
süti beállítások módosítása