Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Véleményem szerint

2020. május 14. 08:31 - Szürkenyúl

Nem akarok rémhírt terjeszteni, de az a véleményem, hogy van véleményem. Az a véleményem, hogy lehet véleményem, bár lehet, hogy ez már rémhír. Viszont az is igaz, hogy egyesek szerint nem kéne, hogy legyen. Véleményük szerint az a jó, ha osztom a véleményüket, vagy kussolok, mint ama bizonyos a fűben. Nem a nyuszira gondoltam!


Elég nehéz kitalálni, pláne nekem, aki csak egy kis szürkenyúl vagyok, ráadásul még csak nem is nemzeti, hogy mi is az a rémhír. Lehet, az a fő baj, hogy nem vagyok nemzeti. Ha nemzeti lennék, pláne ha TV, mondhatnék bármit. Hazudhatnék orrba-szájba.
Előre szólok, ez nem rémhírterjesztés! Hazugságért, vagy fogalmazzak szebben, valótlan állításért elég sok büntetést fizettek már. Á, nem! Bocsánat! Most én állítottam valótlanságot. Nem ők fizették a büntetést, hanem mi, adófizetők. Lehet, hogy ez is rémhír?
Na, de maradjunk a rémhíreknél. Bizonytalan vagyok.
Ha azt írom, hogy Bakondi több ezer menekültről beszél, az már rémhírterjesztés? És ki terjeszti a rémhírt? Én, vagy a Bakondi? Vagy az a rémhír, hogy nem jönnek a migránsok? Vagy esetleg az, hogy jönnek, csak nem Bakondi mondta?
Ha valakiről azt állítják, hogy rémhírt terjesztett, s egy-két óra után kiderül (hogy, hogy nem), hogy a hír alaptalan volt, az nem rémhír?
Ha azt írom, hogy felfüggesztett börtönt kapott pedofil ügye miatt Magyarország volt perui nagykövete, akkor az rémhírterjesztés? Ugye hogy nem, pedig tulajdonképpen azt írtam, hogy szabadon engedtek egy pedofilt. Tehát ez már rémhírterjesztés! De nem! Mégsem! Ez egy jóindulatú figyelemfelhívás. Ugye, hogy nem egyszerű eldönteni, mi a rémhír?
A napokban ugrásszerűen megnövekedett a rémhírterjesztők száma. Legalábbis azoké, akiket a hatalom annak tart. Az eljárások száma már 100 felé közelít.
Véleményem szerint az a véleményem, hogy mindenki tudta, a rémhírterjesztésért előállítottak nem terjesztettek rémhírt. A lényeg mégis a rémhírterjesztésen volt, a rendőrség részéről. Azt terjesztették az emberkékről, hogy bűnözők, mert hogy bűnt követtek el.
Az akció elérte célját! Ma mindenki arról beszél, hogy aki kiposztolja, megírja véleményét, vagy akár a tényt is, ami bántja a hatalom érzékeny lelkületét, azt az orbáni rend hű őrei elviszik egy kis baráti beszélgetésre.
Ha a köztévének nevezett szennymédia beszámol az intézkedésekről, az nem rémhírterjesztés?
Ahogy ők beszámoltak róla, az - véleményem szerint - becsületsértés, és egyben fenyegetés másokra nézve. Ha egy ellenzéki hírportál számol be róla, akkor már rémhírterjesztés.
Hát, ilyen egyszerű ez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7315691626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása