Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Babazsúr

2020. március 03. 14:58 - Szürkenyúl

Az EMMI csak tanítás után engedné sztrájkolni a tanárokat. Ennél nagyobb marhaságot még életemben nem hallottam, pedig hallottam már egy s mást! Figyelmükbe ajánlom az értelmező szótárt, mely szerint a sztrájk több, munkaviszonyban álló munkavállaló által közösen végrehajtott munkabeszüntetés. Szabadidőben nem lehet munkát beszüntetni! Ez pont olyan, mint dugás után kotont húzni! Pont annyit ér!


Ha a tanárok, és más tiltakozni készülő munkavállalók elfogadják az ilyen, és ehhez hasonló intelmeket, akkor vegyék tudomásul, hogy önszántukból mondtak le érdekeik képviseletéről! A tiltakozás és az érdekérvényesítés egyetlen hatékony eszköze a sztrájk! Ha a munkavállalók, vagy bárkik, akik nemtetszésüknek akarnak hangot adni, és valamit el is szeretnének érni, nem elégedhetnek meg egy olyan tüntetéssel, melyet a hatóságok engedélyeznek! Egy olyan „békés” tüntetés, mely senkinek nem okoz még kellemetlenséget sem, az babazsúr! A szakszervezetek, érdekképviseleti szervezetek vezetőinek is ideje lenne már elgondolkodni ezeken! Dolgozóikat csak a fentiek értelmében képviselhetik sikerrel! Ha erre nem képesek, áldemokráciára, bohóckodásra semmi szükség! És még egy fontos dolog van. Térjünk vissza a fogalommeghatározásra! A sztrájk közösen végrehajtott munkabeszüntetés. A lényeg a „közösen” szón van! Kell ezt magyarázni? Közösségben az erő, szoktuk mondani, nem ok nélkül. Ha az érdekképviseleti szervezetek képtelenek megszervezni dolgozóikat, vagy fogalmazzunk másként, a joggal elégedetlenkedők nem tudnak, vagy félnek összefogni, akkor csak maguknak tehetnek szemrehányást!
Érdemes azt is megnézni, hogy mi a tüntetés: összejövetel vagy felvonulás, ahol sok ember nyíltan megmutatja, hogy hogyan érez egy bizonyos dologgal kapcsolatban. Tehát aki tüntet, az csak véleményt nyilvánít, nem kényszerít senkit semmire, tehát csak figyelemfelhívásra jó, de eredményt nem várhatunk tőle! Világos?
Emlékezzünk! Miféle „tüntetés” volt az, amelyiknek volt eredménye? A válasz nagyon egyszerű. Olyan, amelyiket a hatóság nem engedélyezett, legalábbis abban a formában nem, ahogy lezajlott! Például ilyen volt a taxis blokád, vagy a Fidesz Kossuth téri tüntetései, vagy az MTV-székház ostroma, hogy csak néhányat említsek.
A jelenlegi sztrájktörvény a munkavállalók jogainak eltiprására, a sztrájk ellehetetlenítésére, hatásainak és eredményességének minimalizálására jó. Ugyanez a helyzet a gyülekezési jog esetében is! Egy hatóságok által engedélyezett helyen, és időben megtartott tüntetés szinte teljesen értelmetlen! Mindössze annyi hatása lehet, hogy a köztévének nevezett kanálisok majd beszámolnak, hogy néhány száz huligán randalírozott a fővárosban, a trottyos diktátor meg a várban röhög a markába! Mivel szinte az összes TV, rádió, nyomtatott sajtó a kormány kezében van, az ország lakosságának többsége tudomást sem szerez az ilyen megmozdulásokról, ezáltal még figyelemfelkeltő ereje is csekély!
Tanárok, tanítók, pedagógusok, oktatók, és persze diákok! Kívánom, hogy közös érdekünkben, a szebb jövő reményében, járjatok sikerrel a NAT elleni sztrájkotokkal. Mutassatok példát!
Nekünk, akik gyerekeinken, unokáinkon keresztül vagyunk érintettek, csak annyi a dolgunk, hogy a tiltakozók mellé álljunk! Közösen van csak esélyünk!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3115501792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaCS 2020.03.03. 17:37:03

"...áldemokráciára, bohóckodásra semmi szükség!"

Elnézést a kiragadott mondatért, de semmi egyéb szerepe nincs, csak rávilágítani a lényegre!

Szóval a tököm akar asszisztálni a tanárok újabb cirkuszi fellépéséhez! A lóf*szt! Megy itt megint a porhintés az új NAT-tal, meg a tanársztrájkkal. Pont a ciklus felénél, mint mindig, amikor semminek semmi tétje. Az egész csak arra való, hogy az elégedetlenkedők, meg a posztíróhoz hasonló polgárok kifújhassák a gőzt. A tanárok meg lelkesen asszisztálnak ehhez a baromsághoz, remélve hogy így majd talán megkapják a "jól megérdemelt" karrierjüket. Ennyi az egész semmi több.

A tanártársadalom néhány tagja aktívan hozzájárul ehhez a szemfényvesztéshez. Majd talál a kormány megint valami megbízható (=tisztogatásban korábban jeles) iskolaigazgatót aki az egész élére áll, aztán lesz sztrájk felvonulás, a gyerekek jogai, meg minden földi jó! Nyáron lesz valami kisebb illetményemelés, meg hatalmas újabb ígérvények a csodamodellpályával kapcsolatban, a vezető kijelenti majd, hogy ők "igazából nem is a kormány ellen, meg egyébként sem úgy...", és a gyerekek jogai, meg a körülmények hirtelen jelentéktelenné válnak. Mindenki megy a dolgára, nem lesz semmi látnivaló. A balek tanárok meg el is hiszik újra. Ez várható szeptemberig.

Aztán 2 év múlva meg megint azt hallgathaom vidéken ettől a meghatározó, véleményformáló értelmiségi rétegtől, hogy Soros hálózatának mekkora tervei vannak a sarki kocsmával!

Ezt eljátszotta ez a banda 2012-ben, majd 2016-ban is. A sok haszonleső balek meg ugyanúgy viselkedett, 2014-ben, meg 2018-ban is. Pont mint a kis elefánt, aki lassan tanul, de gyorsan felejt.

Én nem vagyok ez a fajta.

HaCS 2020.03.03. 20:15:50

@Szürkenyúl:

Akkor leírom röviden tömören!

Ahhoz a fajta cselekvéssorozathoz, melyet te kívánatosnak tartasz, elszánt emberek kellenek.
Azokat, akiket megszólítani próbálsz közel sem azok.

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2020.03.04. 06:21:12

@HaCS: Értem! Sajnos nehéz ezzel vitatkozni. Ne legyen igazad! Azt azért remélem, néhány embernek leesett, mi a sztrájk, mi a tüntetés (babazsúr)...
süti beállítások módosítása