Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Okosbéke

2020. január 23. 14:59 - Szürkenyúl

Pár napja gyanútlanul olvasgattam a híreket, mikor az került a szemem elé, hogy már a kontaktlencse is okos lesz. Az az érzésem támadt, valami baj van a prioritással! Felmerült bennem egy kérdés: Mi emberek mikor leszünk elég okosak ahhoz, hogy ne tegyük tönkre földünket?

Ha így haladunk, nem lesz szükség arra a nagyon okos kontaktlencsére! Előbb kipusztulunk, mint ahogy használni tudnánk!
Ezek a nagy okos lencsék állítólag hunyorgásra és pislogásra reagálnak. Két egymást követő pislogásra például ráközelítenek tárgyakra, ugyancsak két gyors pislogással pedig eltávolodhatunk tőlük. Ebből még sok baj lehet! Gondoljatok bele! Ha például rákacsintok egy nőre, hogy jobban megnézzem, azt hiheti, hogy ki akarok vele kezdeni, pedig csak vak vagyok, és kíváncsi! Ha hunyorítok, mert szemembe süt a nap, akkor vajon mi történik? Lehet, hogy az már zaklatásnak minősül?
Már van okostelefon, okosizzó, okosjáték, okosmosópor, okos TV, okosotthon, okosedény, és ha nem is a nyakunkon, de már itt van az okospelenka! Még sötétben is látja, ha bekakált, vagy bepisilt a gyerek, és riasztja a családot vész esetén. Nem értem mi ebben az okos? Akkor lenne okos, ha nem utólag, hanem előre szólna!
Jönnek az okoskenyerek is, és hamarosan meghódítják az országot! Azokat a kenyereket nevezik így, amelyeknek kedvező élettani, egészséget támogató, vagy a betegségek kialakulásának kockázatát csökkentő hatásuk is van. Ebből az következik, hogy eddig csupa olyan kenyeret gyömöszöltünk magunkba, amelyek nem támogatják egészségünket, életben maradásunkat, ellenben betegségeket okozhatnak. És akkor az okos zsömléről, okos kifliről, okos kalácsról szó sincs! Na, szépen vagyunk! Elmehetnek a pékek is a sunyiba! Tudom, én csak egy kis buta szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti, nem akarok okoskodni, de akkor is megkérdezném, a buta búzának szóltak-e, hogy okosodjon? Legalább egy OKJ-s képzésen részt vehetne, hogy legyen egy kis sütnivalója! Okos búza nélkül nincs okoskenyér, jobb, ha tőlem tudják meg! A következő fejlesztés az lesz, hogy leellenőrzi a testsúlyomat, különös tekintettel a zsír-izom arányomra, és ha túl zsíros vagyok, akkor pofán csap?
Állítólag már fejlesztik az okossárgarépát, amelyik konyhakészen fog teremni. Lesz hasáb és karika alakú is. Előbb, vagy utóbb, de hasábburgonya fog teremni, sőt, ha így melegszik földünk, akkor főtt krumpli is! Mennyivel egyszerűbb volna az életünk. Így sokkal könnyebb dolga lenne az okosedénynek is!
Ideje lenne már kifejleszteni az okosalmát is, amelyik meg tudja védeni magát a kukacoktól. Esetleg már a kukacokat kellene kiokosítani, hogy ne menjenek bele az almába, cseresznyébe!
Már létezik okoscipő is, amely nemcsak adatokat gyűjt a használatról, hanem idomul a viselő lábához is, és a lábszagát is jól bírja. Azért ez veszélyes is lehet! Belegondolni se merek! A feleségnek elég a cipőt kikérdezni, hol járt a férje! Persze ez fordítva is igaz! A következő projekt gondolom az lesz, hogy megtanítják a cipőt hazudni.
Már van okoszokni is, amelyik megkeresi a párját. Tessék! Már megint ott tartunk, hogy mi emberek a fasorban sem vagyunk! Még egy zokni is okosabb nálunk! Mi még nem tudjuk megtalálni saját párunkat, ezért van annyi válás!
Most már épp itt lenne az ideje, hogy mi emberek is okosak legyünk, ne csak a bennünket körülvevő tárgyak!
El tudnám képzelni, hogy a jövőben okosgyerekeket nevelünk, akiknek lesz annyi eszük, hogy nem bennünket utánoznak, hanem felismerik, nem a miénk a föld, mások is élnek rajta és nélkülük mi sem maradhatunk életben! Azt sem lenne haszontalan tudomásul venni, hogy egyik nép sem lehet ellensége a másiknak! Egy háborúban sincsenek győztesek, csak vesztesek!
Remélem egyszer, míg nem késő, addig, feltaláljuk az okosbékét is, és nem csak beszélünk róla!

Szólj hozzá!
Címkék: közélet humor

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3415423014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása