Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Zsinórbaba

2020. január 01. 15:36 - Szürkenyúl

Ma délután meghallgattam Zsinórbaba ünnepi beszédét. Éjfélkor nem akartam elrontani kedvemet.
Jól döntöttem, sőt, délután sem kellett volna meghallgatnom! Belátom, ez hiba volt!
Azt nem tagadhatom le, ez egy sikeres beszéd volt.


Sikerült olyan beszédet mondania, hogy a magyar emberekről, életükről, gondjaikról, bajaikról, sikereikről, az ország helyzetéről egy szót sem ejtsen. Bravó! A fák, virágok, tájak hamis köztársasági elnöke vizet prédikált, és pezsgőt ivott! Hagyjuk is az embereket, hiszen tudjuk, mindenki le van tojva, aki nem szorosan mögöttük masírozik, mélyen meghajolva, barna nyelvvel.
Voltak a beszédnek igaz részei is, kár hogy azokat nem ő írta, hanem nagy költőktől idézett. Annyit azért el kell mondjak ezzel kapcsolatban, ha az idézett költők, többek között Radnóti, Petőfi, anno tudták volna, hogy egy ilyen zsinórbaba veszi szájára jeles soraikat, tán meg sem írták volna azokat! Méltatlan egy olyan ember szájából a természet, a teremtett világ védelméről papolni, aki egész évben egy szalmaszálat sem mozdított meg érte! Egyszer sem szólalt meg tavaink, folyóink, erdőink védelme érdekében, pedig lett volna rá szükség.
Mindeközben olyanokat nyilatkozik, hogy „Magyarország 2050-re klímasemlegessé válhat”, vagy „a magyarok felelőssége elenyésző a klímaválságban”.
Beszédében megkérdezi: Miért nem vesszük észre, ha bajban van a természet? Na, ezt én is kérdezhetném, de nem teszem! Ugyan én csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti, de attól még tudom a választ. A kapzsiság, gerinctelenség veszi el éleslátásunk!
Még egy dologban jó Orbán zsinórbabája. Frázispuffogtatásban! Nincs egészséges élet a természet egészsége nélkül – mondja. Meg hogy „Nekünk nem a természetet, hanem saját természetünket kell legyőznünk”. Milyen igaz, picibaba! Nektek nem is sikerült! A ti ganéj természeteteket nem is egyszerű legyőzni. Láthatjuk, még az orvosi segítség is kevés. Amondó vagyok, ami nem megy, ne erőltessétek! Tovább megyek. Ilyen természettel közveszélyesek nagytok, de van megoldás! A diliház, és a dutyi! Ideje lenne elfoglalni helyeteket!
Beszéde végén a teremtett világ megőrzésére, az ezzel kapcsolatos nemzeti közmegegyezésre szólít fel, mintha ebben az ellenzék, a magyar emberek megakadályozták volna őket bármiben is.
Mondhatni, megszokott semmitmondását sikerült egy ordas hazugsággal megkoronázni. Szégyenteljes azt hazudni, hogy a nemzeti közmegegyezés hiánya a gátja a természet védelmének!
Bravó!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5615378980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.01.01. 18:54:56

Boldogabb új évet kívánok kedves Szürkenyúl. Apróság miatt írok. Mondtad.

"a magyar emberek megakadályozták volna őket bármiben is"

Ránagyítok. "a magyar emberek". :-(

Holott ők magyar állampolgárok, vagy választópolgárok. Szerintem. :-)
süti beállítások módosítása