Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

A lelki paráznaságot tűrő gyülekezet

2018. január 16. 14:23 - Szürkenyúl

Kedves híveim!

Tele van a tököm, a hétszentségit!
Ezúton közlöm Veletek, hogy a holnap esti szentségimádás elmarad, mivel a szentségek haragszanak. Mind a hét. Én, mint Szürkenyúl atya, meg is értem Őket! Elöljáróinkat elkeserítik az Isten házában elhangzó idegen, és dicstelen szavak.


Testvéreim! Imádkozzunk megtévedt báránykáink lelki üdvéért! Ne bántsuk őket, hiszen áldozatok Ők. A világi hatalmasok áldozatai! Helyesbítek, nem hatalmasok ezek, egy fenét! Egy liliputi király, és seggnyalói áldozatául estek! Elbódította őket a pénz szaga!
Imádkoznunk kell a világosságban való növekedésért, hogy Isten szolgái, s kik rajtuk kívül beteszik büdös lábukat még a szószékekbe is, minél tökéletesebb összefüggésben lássák kibontakozni Isten Igéjének üzenetét.
Az igehirdetőnek az örökkévaló evangéliumot, az Istentől származó örömhírt kell tolmácsolni, amilyen szinten ő maga megértette.
Na, hát itt van a gebasz kedves híveim! Az értelem hiánya alkalmatlanná tesz az igehirdetésre! Sík hülyék ne prédikáljanak! Mint ahogy V. Gyula pápa mondotta vala, szőrös emberből még lehet valaki, de butából csak miniszter!
Nagy fontossággal bír tehát az ész, és lelkiismeret, de ez még önmagában egy kalap szart sem ér, kedves feleim.
Az igehirdető nem hagyhatja ki felkészüléséből a Bizonyságtételek által adott isteni segítséget sem.
Miről is van szó kedves híveim? Egy magára valamit is adó lelkipásztornak, egy hiteles prédikátornak minél többet kell olvasnia E. G. White írásait prédikációjával kapcsolatban.
Ezért mondom én néktek felebarátaim, fele ellenségeim, ne engedjétek magatok közé a tudatlanokat, hitetlen gazembereket! Olvassátok most V. Gyula pápa intelmét: pöcegödörből nem vezet út a szószékbe!
Föl kell ismernetek a gonoszt ékes szólásáról, demagóg kinyilatkoztatásairól, sőt, akár még a szagáról is.
Vigyázzatok testvéreim! A gonosz nem csak szép szavakkal mételyezi lelketeket, hanem koszos pénzzel is megpróbál szolgává tenni benneteket!
Testvéreim! Régóta élek már közöttetek, hallottam, megértem már egy s mást, de ami a napokban történt, attól még a kereszt is kiesett a kezemből! Az, hogy egy lelki pásztor, Isten falai között, prédikációjában vádoljon meg egy másik lelkészt otromba hazugsággal, minden képzeletet felülmúl.
– Csak az lesz Jézus királyságának méltó katonája, aki a Fideszre szavaz, a  többiek pedig a gyávaság és félelem királyának harcosaiként fognak feloldódni a népek sűrűjében. – hangzott el egy misén.
Ajaj, szépen mondottad atyám, de ilyen szavaktól, Istenem az Atyám, nincs tele a gatyám, legfeljebb a tököm!
Németh testvér! Ezt nagyon elcseszted!
A hódmezővásárhelyi Madonnának még a lélegzete is elállt, a templomszolga szerint éjszaka zokogott, és káromkodott is.
Mivé lett a világ, Isten földi szolgája holmi világi szemétládák, és kegyeltjeik miatt esik neki lelki társának.
Álljunk meg itt egy szóra! Hiányérzetem van, Németh atya egyik feljebbvalója sem hallatta eddig szavát. Hallgatnak, mint szar a fűben, testvérek! Lehet, hogy megkukultak? Torkukra ment az égből hulló fidesz manna?
Kedves híveim! Legyetek józanok! Ne hagyjátok letéríteni magatokat az igaz útról! Álljanak itt most II. János Pál szavai, s erősítsenek benneteket: jobb a helyes úton sántikálva haladni, mint szilárd léptekkel téves irányba tartani.
Jézusnak más akolban is vannak juhai, akik ismerik az Ő hangját, és ők is leírják a Jézussal közösségben szerzett lelki és tudományos szintű ismereteiket mások segítésére.
Viseltessünk egymás iránt felebaráti szeretettel, önzetlen, jóindulatú törődéssel.

Kedves híveim! A mai igehirdetést V. Gyula pápa szavaival fejezem be: Soha ne feledjétek, honnan jöttetek, hová tartotok, de a legfontosabb, hogy hallgassatok Szürkenyúl atyára!

Testvéreim, ha néhol keményebben fogalmaztam, bocsássátok meg nekem! Mentségemre szóljon II. Gyula pápa, kinek ékes szólásaihoz, káromkodásaihoz képest én csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti. 

Az atya, a tele a gatya, és a tele kassza nevében

Ámen 

Szürkenyúl atya

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8213579417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása