Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Heuréka!

2017. november 29. 08:25 - Szürkenyúl

Meg van a megoldás a munkaerőhiányra!
A közmunkások átképzésével minden megoldódhat. Az átképzők hamarosan ontani fogják az orvosokat, ápolónőket, informatikusokat, mérnököket, kiváló szakembereket. A nyugati fejvadászok már ott toporognak az átképzők bejáratánál.


Kicsit el vagyok keseredve, az a kevés önbizalmam is elment, ami volt. Annak idején 3 éven keresztül próbálták fejembe verni a villanyszerelő szakmát, ma meg azt kell látnom, hogy a mai közmunkásoknak elég néhány hét, hogy villanyszerelőként dolgozzanak. Irigylem a mai fiatalokat! Sokkal okosabbak, mint mi voltunk. Igaz, ami időnkben még nem voltak olyan kitűnő oktatási intézmények, mint manapság.
Még hogy a magyar oktatás nem megfelelő! Ugyan már! Hamarosan hatalmas átképző táborok kezdik meg működésüket, természetesen nemzetközi akkreditációval. Európa, sőt, merjünk nagyot álmodni, az egész világ számára képzik majd itt az orvosokat, mérnököket, szakmunkásokat. Özönleni fognak a külföldi diákok a táborokba, hogy aztán rövid idő alatt, hatalmas tudással felvértezve térjenek vissza hazájukba. Specialistákat fognak képezni! Például, hogy az alapszakmámnál maradjak, lesz aki a fekete vezetékeket fogja felismerni, és csőbe húzni, lesz aki izzót fog cserélni, és így tovább. Nővérek esetében például lesz, aki infúziót tud majd bekötni (kikötni nem kell, azt már a betegek is tudják), lesz, aki az ágytálak szakszerű elhelyezésében lesz jártas. Orvosok esetében is fentiekhez hasonló szakterületi képzések indulnak. Az ügyesebb diákok akár műteni is megtanulhatnak. Nem olyan ördöngösség ez sem! Emlékezzünk csak, egy magyar ember akár érműtétet is el tud végezni, mindenféle előképzettség nélkül is.
Nagy hangsúlyt fektetnek majd a kiválasztásra. Aki nem válik alkalmassá egyik szakma, szakterület számára sem, abból miniszter, rosszabb esetben NAV elnök, vagy jegybank elnök lehet. Büntetett előéletű hallgatók előtt nyitva áll a politikusi pálya, tanulni sem kell, elég a szorgalom. Jó tájékozódó képességgel, nyelvkészséggel biztos a siker!

József Attila írta 80 évvel ezelőtt:
„Én egész népemet fogom
nem középiskolás fokon
taní-
tani!”

Kormányunk mottója a következő lehet:
Az egész világot fogjuk
nem középiskolás fokon(!)
taní-
tani! 

Ha még egyszer fiatal lennék, közmunkás szeretnék lenni! Miért? Láthatjuk, közmunkásoké a jövő!
Mindenkit szeretettel vár a Mekk Elek Közmunkás Képző (röviden MEKK) Iskola.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2113401459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása