Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Birkááá-ra!

2017. november 10. 07:36 - Szürkenyúl

A NATO már régóta kéri, hogy országunk növelje hadi kiadásait. Kormányunk most döntött. Lovas hadsereget állít fel a Magyar Honvédség.
Az ötlet kiváló, bár én inkább birkákat javasolnék lovak helyett. Sokkal több birka van kis hazánkban, és sokkal olcsóbbak is. Szerteágazó előnyökkel járna hadrendbe állításuk.


Hadviselésben a meglepetés ereje nagyon sokat számít. Gondoljatok bele, az ellenség meglát egy birkás bandériumot, azonnal ledermed, fél győzelem. A téli hadviselésben is sok előnyt jelentene alkalmazásuk. A birka, vastag szőre miatt kényelmesebb is, melegebb is, mint a ló. Többet nem mondhatnánk, feltört, mint huszár segge a nyeregben. Ráadásul kisebbet lehet esni róla, mivel súlypontja is alacsonyabban van. További előnye a birkáknak, hogy patkolni sem kell őket. Sőt, ebből kifolyólag sokkal csendesebben, szinte észrevétlenül közelíthetik meg az ellenséget. A birkákat kis termetük miatt sokkal nehezebb eltalálni, mint a nagytestű lovakat.
A hadsereg élelmezésében is jelentős lehet szerepük. Az elesett harcosokból finom birkapörkölt készíthető a birkahuszárok számára. Ruházatukat jól kiegészíthetné birkabőr felső. A mindenkori ellenségnek főhetne a feje, nehezen tudná eldönteni, ki van felül. A huszár, vagy a birka? Arról már nem is beszélve, hogy csata közben cserélhetnének is.
Sok feladathoz még katona sem kell rájuk. Már a napokban is szép példát láttunk a birkák szívósságára. Nyugdíjas birkák simán lefegyvereznek, ártalmatlanná tesznek akár egy vak muzsikust is. Táplálásuk is olcsóbb. Igénytelenek, csirke far-háton napokig elvannak. Sok egyed ígéretekkel is beéri.
Türelmesebbek is, mint a lovak!
Két háború között adminisztrációs munkákat is el tudnának látni.
A nemzeti konzultációs kérdőívek kitöltését lovakra nem, de birkákra rá lehet bízni, s mint azt jól tudjuk kormányunktól, ezzel egész Európát, sőt Brüsszelt is legyőzhetjük!
A földesurak újra önálló hadsereget állíthatnának ki, úgy, mint hajdanán.
Fegyverzetüket esernyő, és Orbán plakát képezhetné, melyek használhatók lennének pajzsként, valamint ütő, szúró eszközként is. Ne nevessetek! Már számtalan tüntetésen látható volt, hogy tapasztalt, vérmes birkák esernyővel verték, futamították meg az ellenséget.
A NATO kompatibilis nemzeti birkahadtest rövid időn belül hadrendbe állhatna.
Úttörőként nagy távlatokat nyithatnánk az újkori, 21. századi hadviselésben.
A Magyar Nemzeti Birkahadtest lehetne a NATO első bio hadserege!
Parancsnoki feladatokat elláthatná Hende Csaba, aki mint tudjuk nem csak a szitán, de még a távcső kupakján is átlát!

Birkááá-ra!

Reszkess Brüsszel!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8213219901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása