Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Rántott hús

2017. szeptember 04. 15:45 - Szürkenyúl

Bárki, bármit mond, jó irányba halad kis hazánk! Minden meg van már ebben a szép országban! Már csak egy Magyarország alakú húszezres hiányzik! De hamarosan itt van a Kánaán. Hála Matolcsynak, és az MNB-nek, hamarosan lesz rántott hús alakú húszezresünk is. Szó volt róla, hogy a tízezres fél Magyarország formájú legyen, de kelet, és nyugat még nem tudott megegyezni. Az egyelőre senkinek nem jutott eszébe, hogy lehetne országunk mindkét fele egy-egy érmén. Ezen egy cseppet sem csodálkozom, ez Magyarország!
Na, de ha már itt tartunk, az Isten szerelmére, meg ne álljunk félúton! Előzzük meg az egész világot! Képesek vagyunk rá!
Javaslom a Nemzeti Bank illetékeseinek krumpli alakú százforintos, esetleg lángos alakú kétszázas, vagy kifli alakú húszforintos verését is. Értelemszerűen az ötvenforintos fél krumpli alakú (tudjátok, száz forintnak 50 a fele…), a tízes pedig fél kifli lehetne. Az ötforintosra javaslok kettő lyukat, így lehetne sliccgombnak használni. Ily módon egy csapásra kettős hasznosítású lenne!
Ilyen érméket használva a gyerekek is sokkal könnyebben megtanulnának számolni! Ez lehetne a matematikaoktatásban a magyar módszer. Legalább olyan sikeres lehetne, mint a zeneoktatásban a Kodály módszer.
Úgy hallottam, hogy többféle emlékérmét is nyomtat az MNB, melyeken többek között megjelenik a brazil foci VB, az I. világháború befejezése, valamint egy temető is. Teljesen érthető a témaválasztás. Mint tudjuk, sírva vigad a magyar. Vegyük sorra! A Brazil VB-re (s)nem jutottunk ki, az I. világháborút elvesztettük, a temetőbe is sírni megyünk, jobb esetben. Rosszabbik esetben visznek bennünket. Átlagéletkorunkat tekintve hamarabb, mint szeretnénk.
Mindig is jó magyar állampolgárnak tartottam magam, bár csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti, de mindezek ellenére is szeretnék segíteni az érmék tervezőinek. Van néhány nagyon jó ötletem, miket lehetne megjeleníteni a még el nem készült érméken. Javaslataim illeszkednek a már elkészült érmék tematikájához.

Például szerepelhetne rajtuk a magyar futballválogatott, a II. világháború, a mohácsi vész, vagy Orbán Viktor.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4912803220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása