Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Az orvosság

2017. június 25. 13:39 - Szürkenyúl

Beteg a magyar egészségügy.
Még szerencséje, hogy a betegek nyáron nyaralni mennek!
Mi lesz vele télen? Síelni kell mennünk, hogy az egészségügy talpon maradjon? Jó hazafi lévén, rám számíthatnak! Akár síelni is megtanulok a magyar egészségügyért! Végszükség esetén akár Bora Boráig is elmegyek.


Beteg az építőipar is.
Nem kezdődött el a dél-pesti kórház felújítása! A kőművesek, festők is nyaralni mentek.
Beteg a magyar oktatás is.
Nyáron nyaralni mennek a tanárok, meg a diákok is.
Beteg a magyar foci. (ezt már régóta tudjuk)
A focisták is szabadságra mennek nyáron.

Na, de most figyeljetek! Már megint megvilágosodtam! Nagyon nagy jelentőségű törvényszerűségre jöttem rá. Nevessetek csak! Tudom, el sem tudjátok képzelni, hogy egy szürkenyúl megvilágosodjon. Pláne, hogy nem is nemzeti, s már a bundája is kopott. Pedig de! Igenis, nagy dologra jöttem rá:
Ha valami nem megy, el kell menni nyaralni! Ilyen egyszerű. Gondoltátok volna? Na, ugye!
Ha legközelebb beteg leszek, megmondom a háziorvosomnak, ne nyavalyás gyógyszerekkel traktáljon, kenje azokat a hajára, inkább adjon egy beutalót a Bahamákra! Biztos, hogy jobban fogom érezni magam! Megígérem!
El kéne küldeni az ország vezetőit is melegebb éghajlatra, vagy inkább hűvösre, biztos segítene rajtunk!
Tegnapelőtt azt olvastam, hogy a főminiszter is nyaralni megy, három hétre. Áh, most már értem, miért!
És most jön a lényeg! Van megoldás a betegségekre!
Magyarország kormánya megtalálta a gyógymódot! Kapaszkodjatok meg! A pénz gyógyít! Még nem alkalmazzák széles körben. Halált megvető bátorsággal, először magukon próbálták ki az eljárást. Látom rajtuk, hogy a módszer működik! Mind meggazdagodtak, semmi bajuk nincs! Élnek, mint Marci Hevesen! A baj csak az, hogy a mi pénzünkön!
Már elkezdték gyógyítani a magyar focit is. Látszik is a hatása! Emlékezzetek! Pár héttel ezelőtt a máltai oroszlánbarlangban arattunk világraszóló sikert! Csak egy gólt kapva, tisztes vereséggel sikerült letudnunk a meccset. Szép volt fiúk!
A sok pénznek hála, épül a sok üres stadion is. Már lassan minden Fideszes képviselőnek lesz új stadionja! Csapatok még nincsenek. Minek is lennének? Csak kirugdosnák a füvet. Nézők sincsenek, nem is kellenek, nincs semmi látnivaló.
Ideje lenne most már a módszert kiterjeszteni például az oktatásra, egészségügyre is.
Persze, csak óvatosan, mert a pénz nem minden! Elég, ha csak Rezsi Szilárdra, vagy a Kupakos Kósára gondolunk. Egyik sem lett egészségesebb, de hogy okosabb nem lett a sok pénztől az jól látható, hallható, sőt!
Ebből is tudható, hogy ennek a gyógymódnak is vannak mellékhatásai! Arról már nem is beszélve, hogy vannak gyógyíthatatlan betegek is!
A legnagyobb baj az, ha illetéktelen kezekbe kerül az orvosság! Látható is az eredmény! Ezek a mocskok túladagolták maguknak rendesen! Ráadásul a mi gyógyszerünket zabálták a tetvek.
Segítenünk kell nekik, ezek maguktól már nem gyógyulnak meg!
Elvonókúrára van szükség! El kell v(o)enni tőlük a galádul szerzett orvosságot. Jól be kell zárni őket, nehogy újra más gyógyszeréhez nyúljanak.
Nem azért mondom, de a főgyógyszerész se semmi! Évek óta közgyógyellátásban részesíti az egész pereputtyát, meg a babáját is! A szeme sem áll jól! Szólhatna már valaki ennek a Blöff Gyurinak, nem magángyógyszertárt vezet.
A Mészáros Viktor, meg az Orbán Lőrinc, nem is tudom, de ezek rokonok lehetnek, mert egymást gyógyszerezik reggeltől estig! Már régóta gyanúsak nekem! Fel van puffadva mind a kettő piszkosul, biztos a bőrük alatt is gyógyszer van!
Rájuk férne már egy komoly fogyókúra! A nagyobbik egy undorító malacpersely. De főleg a kis köpcös, az a veszélyes! Igen, az a dakotaközmondás kutató. Az a beképzelt, aki mindig zsebre dugja a kezét. Tudom ám, hogy miért teszi. Így védekezik, nehogy észrevegye valaki, hogy enyves a keze! Ragadnak hozzá a gyógyszerek! Szenvedélybeteg! Szenvedélybetegeknek hol a helye? Diliházban!
Addig is, míg a helyére nem kerül, ajánlanék én is egy-két közmondást a figyelmébe:
Többet ér az élete egy egészséges koldusnak, mint egy beteg királynak!
Addig jár a köcsög a kútra, míg börtönbe kerül!

Ugyan ezek nem dakota közmondások, de talán érdemes elgondolkozni rajtuk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2612619107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása